Usein kysytyt kysymykset / Huolto

Kuinka usein väestönsuoja tarkastetaan ja koska tiiveyskoe on tehtävä?

Väestönsuojan tarkastus ja väestönsuojan tiiveyskoe tehdään aina lainsäädännön ja valmistajien edellyttämällä tavalla. Jos olet vähänkin epävarma väestönsuojan toimintakunnosta, tai viimeisestä huollosta on aikaa yli vuosi, pyydä huoltotarjous tai tilaa huolto.

Lue lisää

Mitä laki sanoo väestönsuojien kunnossapidosta?

Tärkeimmät väestönsuojien kunnossapitoa koskevat lait ja asetukset sekä näiden perustelumuistiot on koottu saatavillesi yhteen dokumenttiin. Lataa kesäkuussa 2018 koottu yhteenveto:

Lue lisää

Mistä lasketaan käsisammuttimen säiliöiden koeponnistuksen aikaväli?

Vaarallisten aineiden kuljetussäädökset antavat lainsäädännöllisen pohjan käsisammuttimen koeponnistuksien aikavälille. Tukes (Turvallisuus- ja kemikaaliovirasto) on antanut selkeät ohjeet (04/2016) lainsäädännön tulkitsemiseksi käytännössä.

Lue lisää

Kuka vastaa kiinteistön väestönsuojien kunnossapidosta?

Pelastuslaki (379/2011) määrittelee väestönsuojien kunnossapitovelvotteet ja vastuut.

Lue lisää

Kuinka pitkiä on sammuttimen tarkastus-, huolto- ja koeponnistusvälit?

Lain mukaan sammuttimet pitää tarkastaa säännöllisesti. Sammuttimen tarkastuksen ja huollon on tarkoitus varmistaa käsisammuttimen toimintakunto. Koeponnistus on osa määräaikaishuoltoa ja sen tarkoitus on varmistaa sammuttimen painesäiliön turvallisuus.

Lue lisää

Mitkä ovat sammutintarkastuksen ja sammutinhuollon toimenpiteet?

Suomen kansallinen lainsäädäntö määrittelee selkeästi, kuinka käsisammuttimien tarkastus- ja huoltotoimenpiteet tulee tehdä, missä niitä saa tehdä ja kuka niitä saa tehdä.

Lue lisää

Standardi EN 671-3 pikapalopostin tarkastus- ja koeponnistusvälit?

Pikapaloposti on käsisammuttimien ohella kiinteistön tärkein alkusammutusväline. Pikapalopostien käyttöikä on pitkä, jos niiden toiminta varmistetaan säännöllisellä kunnossapidolla.

Lue lisää