Litium- ja natriumioniakkujen
ilmakuljetus koulutus
Koulutus on suunnattu henkilöille, joka vastaavat litium- ja natriumioniakkuja sisältävien lähetysten valmistelusta ilmakuljetukseen. Akut voivat olla irrallisina tai laitteisiin kiinnitettynä ilmakuljetuksissa, kunhan ne on merkitty ja pakattu oikein.
Tämän kurssin aikana opetetaan akkujen oikea pakkaustapa, pakkausmerkinnät ja dokumentaation tekeminen ilmakuljetuksiin soveltuviksi. Koulutuksen hyväksytyn suorittamisen jälkeen henkilö voi itsenäisesti pakata ja lähettää akkuja sisältäviä lähetyksiä ilmakuljetuksena.
Koulutuksesta on mahdollista saada IATA:n maailmanlaajuisesti, jopa 130 maassa, hyväksytty todistus lisähintaan. Mikäli osallistut koulutukseen etänä webinaarina, luethan tarkasti ohjeet ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssin kuvaus
Litium- ja natriumioniakkujen ilmakuljetus koulutus perehdyttää osallistujat litium- ja natriumioniakkujen ilmakuljetusmääräyksiin ja niiden turvalliseen käsittelyyn lentoliikenteessä. Koulutuksen aikana käsitellään vaarallisten aineiden perusperiaatteet, kuten luokitus, pakkaaminen, vaaraviestintä sekä kuljetusasiakirjat. Osallistujat oppivat myös sidosryhmien roolit ja vastuut sekä litium- ja natriumioniakkujen erityisehdot, jotka vaikuttavat niiden kuljetukseen.
Koulutuksen tavoitteena on varmistaa, että osallistujat saavat riittävät valmiudet litium- ja natriumioniakkujen valmisteluun ilmakuljetukseen, noudattaen voimassa olevia kansainvälisiä sääntöjä ja määräyksiä. Koulutussisällössä korostetaan vaarallisten aineiden tunnistamista ja pakkausvaatimusten noudattamista, mukaan lukien merkitsemisen ja tarroituksen tärkeys, sillä litium- ja natriumioniakut ovat vahingoittuneena erittäin paloherkkiä.
Kurssi sisältää teoriaopetusta, simuloituja käytännön harjoituksia ja loppuarvioinnin, jossa testataan osallistujien osaaminen vaarallisten aineiden kuljetusasiakirjojen laatimisessa sekä litium- ja natriumioniakkujen ilmakuljetukseen liittyvissä valmistelutoimenpiteissä.
Voit osallistua koulutukseen perinteisesti lähikoulutuksena tai etänä webinaarina, jolloin vuorovaikutus osallistujien ja opettajan kanssa käy Teams -sovelluksen kautta.
Koulutuksen kesto
Kaksi (2) päivää. klo 8.30–16.00.
Hinta
Hinta on 690 € + alv lähikoulutuksena ja webinaarina.
Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n todistus lisähintaan 50 € + alv.
Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>
Pätevyyden voimassaolo
Koulutuksesta on mahdollista saada IATA:n maailmanlaajuisesti hyväksytty todistus lisähintaan. IATA:n todistuksen hinta lisätään kurssimaksun päälle.
Kohderyhmät
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka vastaavat litiumakkuja sisältävien lähetysten valmistelusta ilmakuljetukseen.Koulutuksen sisältö
Lentoliikenteessä sattuneiden vaara- ja onnettomuustilanteiden vuoksi kansainväliset ilmakuljetusmääräykset ovat tiukentaneet litium- ja natriumioniakkujen ilmakuljetusta.
Vaarallisten aineiden perusasioiden ymmärtäminen
- Vaarallisten aineiden tunnistaminen
- DGR-määräysten perusteet, oikeudelliset taustat ja yleiset rajoitukset
- Sidosryhmien roolien ja vastuiden tunnistaminen
- Luokituksen ja pakkaamisen tärkeyden ymmärtäminen
- Vaaraviestinnän ymmärtäminen
Vaarallisten aineiden luokitus
- Kaikkien vaarallisuusluokkien yleiset luokitusperiaatteet ja vaaralliset ominaisuudet
- Litium- ja natriumioniakkujen yksityiskohtaiset luokitusperiaatteet
- Vaarallisten aineiden kuvaus vaarallisten aineiden luettelon mukaisesti
- Litium- ja natriumioniakkujen toimituksiin liittyvät erityisehdot
Vaarallisten aineiden lähetyksen valmistelu
- Pakkausvaihtoehdot, määrärajoitukset ja vaatimukset litium- ja natriumioniakku-lähetyksiin
- Pakkausten merkitseminen ja tarroitus (vaarallisuusluokka- ja käsittelylipukkeet).
- Lisäpäällyksen käyttöä koskevat rajoitukset
- Vaarallisten aineiden kuljetusasiakirjat litium- ja natriumioniakkujen lähetyksiä varten
Loppuarviointi
- Teoriakoe ja käytännön koe, joka perustuu kolmeen simuloituun lähetyksen valmisteluun
Lisätietoa koulutuksesta
Litium- ja natriumioniakut
Litium- ja natriumioniakut ovat latauskelpoisia akkuja, joita käytetään laajalti sähköisten laitteiden ja ajoneuvojen energian varastointiin. Molemmat akut perustuvat sähkökemialliseen reaktioon, jossa ionit liikkuvat akkujen elektrodien välillä lataus- ja purkautumisprosessin aikana, mutta niiden kemialliset koostumukset ja ominaisuudet eroavat toisistaan.
Litiumioniakku on yleisimmin käytetty akkutyyppi, erityisesti matkapuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa, sähköajoneuvoissa ja muissa kannettavissa laitteissa. Se tarjoaa korkean energian tiheyden, pitkäikäisyyden ja kevyen rakenteen. Litiumioniakkujen etuja ovat myös niiden kyky varastoida suuri määrä energiaa suhteessa kokoon ja painoon.
Natriumioniakku on uudempi teknologia, joka perustuu natriumionien liikkumiseen akun sisällä. Natriumioniakut voivat olla kustannustehokkaampia kuin litiumioniakut, koska natriumia on runsaasti saatavilla ja se on edullisempaa kuin litium. Natriumioniakut ovat lupaavia vaihtoehtoja, erityisesti energian varastoinnissa suuremmissa mittakaavoissa, kuten uusiutuvan energian varastoinnissa.
Molemmat akkutyypit ovat kuitenkin herkästi reagoivia kemikaaleja ja erityisen paloherkkiä, jonka vuoksi niiden kuljetuks ja käsittely on erityisen tärkeää ja säädeltyä.
Mitä minun pitää huomioida webinaarikoulutuksessa?
Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena webinaarina Microsoft Teams-ohjelman välityksellä virtuaalisessa luokkahuoneessa. Voit osallistua koulutukseen selaimen kautta joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Ohjelmaa ei tarvitse ladata koneelle tai mobiililaitteelle erikseen. Mikäli haluat ladata Teams-ohjelman, löydät sen omasta sovelluskaupastasi. Tarkemmat ohjeet lähetetään vahvistusviestissä ilmoittautumisen jälkeen.
Webinaarissa osallistujilla tulee olla käytössään tietokone tai mobiililaite, internetyhteys, kamera ja mikrofoni. Etäkoulutuksen aikana osallistujat voivat seurata opetusta ja osallistua keskusteluihin vuorovaikutteisesti. Koulutuksen läpäisemiseen edellytetään 100 % läsnäoloa koko koulutuksen ajan. Saman tietokoneen tai mobiililaitteen takana voi olla vain yksi henkilö. Koulutusmateriaali jaetaan osallistujille sähköpostitse ennen koulutuksen alkua. Jotta koulutuspäiväsi onnistuu mahdollisimman hyvin, tutustu ohjeisiin hyvissä ajoin ennen koulutustilaisuutta ja suorita laitteiston testaus viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä. Varmista erityisesti, että kamerasi ja mikrofonisi toimii. Ohjeet testaamiseen saat ilmoittautumisen jälkeen.
Loppukokeet lähetämme osallistujille postitse sinetöidyssä kuoressa, jonka voi avata vasta kouluttajan luvalla. Kuoressa on mukana myös palautuskuori, johon tehty koe suljetaan ja postitetaan takaisin Prestolle tarkistettavaksi.
Lue lisää webinaarikoulutuksesta ilmoittautumisen yhteydessä!
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit työsuojelun näkökulmasta. Ryhmäkoulutus ammattilaisen johdolla tarjoaa konsultoivan lähestymistavan. Lisäksi koulutuksen harjoitustehtävät edistävät yrityksesi työsuojelutoiminnan kehittymistä.
Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!
Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.
010 3877 200
koulutus@presto.fi

Ota yhteyttä
Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa.
010 326 7712
koulutus@presto.fi
