Tulityökortti

Tulitöihin liittyy aina palovaara, jonka vuoksi töiden tekemiseen tarvitaan asianmukaiset valmiudet ja pätevyys. Voimassa oleva tulityöpätevyys on välttämätön tilapäisellä tulityöpaikalla ja tulityöluvan myöntäjillä. Suomen Pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) myöntämä Tulityökortti® on tulitöiden turvallisuustutkinto — osoitus vaaratekijöiden tunnistamisesta ja tulityöturvallisuuden hallitsemisesta suurpalojen ehkäisemiseksi. Tulityökorttikoulutuksessa opit eri tahojen vastuut ja velvollisuudet, toimimisen onnettomuustilanteessa sekä ennakoimaan riskejä.

Löydät tarjonnastamme myös Tulityökortin kertauskoulutuksen, mikäli Tulityökorttisi on yhä voimassa. Kertauskoulutus on verkko- ja lähiosuuden yhdistelmä.

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
Tulityökortti_koulutus

Kurssin kuvaus

Tulityökoulutusta ja Tulityökorttia tarvitaan varmistaaksemme turvallisen tulityön perustan. Kortti osoittaa, että tulityöhön osallistuvat henkilöt ovat päteviä, hallitsevat turvalliset työskentelytavat ja osaavat ehkäistä syttymissyitä sekä riskejä. Tulityökoulutuksen ansiosta suurpalojen, tapaturmien ja vahingonkorvausten määrät tulitöiden yhteydessä ovat merkittävästi vähentyneet. Koulutus korostaa vaarojen selvityksen arviointia, jotta tulityöstä aiheutuvat vaarat voitaisiin tunnistaa työpaikkakohtaisesti. Tulityöt voidaan tehdä turvallisesti, kun tulitöiden tekemiseen ja suunnitteluun on varattu aikaa.

Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavat työt, joita säätelevät monet lait, säädökset ja määräykset. Tulitöihin lukeutuvat suurta lämpösäteilyä aiheuttavien välineiden käyttö, avoliekillä tehtävät sekä kipinöintiä synnyttävät työt. Näin ollen tulitöiksi katsotaan hitsaus, metallin hionta, polttoleikkaus, kuumailmapuhaltimen ja laikkaleikkurin käyttö. Tulitöitä tehdään yleisimmin rakennustyömailla, metalli- ja kemianteollisuuden työpaikoilla ja lukuisissa asennustöissä. Katto- ja vedeneristystyöt suoritetaan aina tilapäisillä tulityöpaikoilla. Tulityötyöskentely edellyttää erityistä varovaisuutta ja tarkkoja paloturvallisuusohjeita.

Kaikki tilapäisellä tulityöpaikalla ammatikseen tulitöitä tekevät ja tulityöluvan myöntäjät tarvitsevat Tulityökortin. Tulityövartijoilta vaaditaan työn mukainen turvallisuuskoulutus, jonka vuoksi myös heille suositellaan tulityökortti -pätevyyttä. Vakituisella tulityöpaikalla työskentelevät eivät tarvitse tulityökorttia, sillä tilassa on huomioitu paloturvallisuusvaatimukset. Heidän tulee kuitenkin toimia paloturvallisesti ja pelastuslain vaatimusten mukaisesti. Näin ollen tulityökoulutus voi kehittää myös heidän ammattitaitoansa.

Tulityökortin kertauskoulutus soveltuu henkilöille, joilla on voimassa oleva tulityöpätevyys. Kertauskoulutus on itsenäisen verkko-osuuden ja lähikoulutuksen yhdistelmä. Käytännönharjoitukset ja tulityökorttikoe suoritetaan lähitoteutuksessa. Verkko-osuus opiskellaan ennen lähikoulutuspäivää. Tulityökorttikoulutukseen Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita osallistutko kertauskoulutukseen vai koko päivän koulutukseen. Kertauskoulutukseen ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin ja kirjautumistunnukset verkko-oppimisalustalle viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

Tulityökortti pyöristetyt reunat

Koulutuksen kesto

8 tuntia | Tulityökorttikoulutus

2 tuntia verkko-osuus + 4 tuntia lähikoulutus | Tulityökortin kertauskoulutus

Kertauskoulutuksessa verkko-osuus tulee olla suoritettu, ennen kertauskoulutuspäivään osallistumista. Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Pätevyyden voimassaolo

5 vuotta. 

Hinta

Lähikoulutus: 169 € + alv 24%. 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Ammattipätevyys

Kurssista ei saa kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.

Koulutuksen sisältö

Tulityökortti ja koulutussisältö ovat SPEK:n hyväksymiä

 • Tulityöt turvallisesti
 • Vastuut ja velvollisuudet
 • Tulityöriskit eri toimintaympäristöissä
 • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä ja suojausharjoitus
 • Toiminta onnettomuustilanteessa
 • Alkusammutusharjoitus
 • Tulityökoe, kysymysten käsittely ja kurssin päättäminen
Tulityökortin kertauskoulutuksen sisältö
 • Riskien minimointi
 • Toiminta onnettomuustilanteessa
 • Käytännön harjoittelu (suojaus- ja alkusammutusharjoitus)
 • Tulityökorttikoe, kysymysten käsittely ja kurssin päättäminen
Alkusammutuskoulutus AS1
Opi sammuttamaan palonalkuja ja tunnistamaan palovaaran aiheuttajia. Koulutuksen kesto 2 tuntia.
Katso tiedot täältä
Tulityökortti kertauskoulutus
Jos korttisi on yhä voimassa, voit kerrata pätevyyden joustavasti yhdistelmäkoulutuksessa. Tulityökortin ilmoittautumisen yhteydessä voit valita osallistutko kertauskoulutukseen vai koko päivän koulutukseen. Kertauskoulutukseen ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin ja kirjautumistunnukset verkko-oppimisalustalle.
Ilmoittaudu koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Tulityökoulutuksia järjestävät SPEK:n rekisteröidyt kurssinjohtajat

Tulityökoulutuksella tavoitellaan työntekijän ymmärrystä tulityön riskeistä ja kykyä noudattaa tarvittavia turvatoimia tulitöitä suunnitellessa, työn aikana ja sen jälkeen. Tavoitteena on vaikuttaa tulitöitä tekevien asenteisiin ja harjoitella turvallista työskentelyä käytännön tehtävien avulla. Tulityökortin saamiseksi on suoritettava kirjallinen koe. Koulutuksessa opit tulityöluvan merkityksen, keskeisen lainsäädännön sekä palamisen teoriaa, joka on hyödyksi tulen riskien hallinnassa.

SPEK:n myöntämä Tulityökortti® hyväksytään Tanskassa ja Norjassa. Näiden maiden palotorjuntaliittojen myöntämät kortit hyväksytään myös Suomessa. Lisäksi SPEK hyväksyy myös Ruotsin palotorjuntaliiton myöntämän kortin. Ruotsissa tulityökortti on uudistunut, jonka vuoksi Pohjoismaissa suoritettu kortti ei ole enää pätevä, ellei voimassa olevaa korttia ole suoritettu ennen 1.7.2023.

Vuoden 2016 jälkeen suoritettu tulityökorttikoulutus mahdollistaa sekä vedeneristys- että kattotyöt.

Kuinka nopeasti saan Tulityökortin?

Tulityökortti myönnetään tulityökoulutukseen osallistumisen ja kokeen läpäisyn jälkeen. Koulutus kestää yhden päivän, ja kortti on voimassa viisi vuotta. Saat koulutuksesta väliaikaisen todistuksen, joka on voimassa kuukauden koulutuspäivästä eteenpäin. Todistus ei korvaa Tulityökorttia. Tulityökortti toimitetaan 2–3 viikossa koulutuksen jälkeen tilauksen yhteydessä annettuun toimitusosoitteeseen. 

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Työturvallisuuskeskuksen yhteinen Korttitieto-sovellus mahdollistaa tulityökortin lataamisen puhelimeen. Näin voit kätevästi seurata digitaalisesti kortin voimassaoloa. Sovelluksen löydät puhelimesi sovelluskaupasta. Löydät kortin helposti myös osoitteesta mobiili.korttitieto.fi.

Tulityökortin kertauskoulutus

Tulityökortti tulee uusia viiden vuoden välein. Ensikertalaiset sekä henkilöt, joiden Tulityökortti on vanhentunut osallistuvat koko päivän Tulityökorttikoulutukseen. Koulutuksen ja tulityökokeen hyväksytystä suorituksesta saa tulityökortin voimaan 5 vuodeksi.
 
Voimassa oleva Tulityökortti -pätevyys on mahdollista kerrata Tulityökortin kertauskoulutuksessa. Kertauskoulutus on verkko- ja lähiosuuden yhdistelmäkoulutus. 

Itsenäinen verkkokoulutusosuus suoritetaan ennen lähikoulutukseen osallistumista. Koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä valitaan osallistutko koko päivän koulutukseen vai kertauskoulutukseen.Tulityökortin kertauskoulutukseen osallistuville lähetetään sähköpostitse kirjautumistunnukset selainpohjaiselle verkko-oppimisalustalle. Verkko-osuuden suorittamista varten tarvitset vain älylaitteen ja internetyhteyden. Suorituksen voit tehdä omaan tahtiin.Tyypillinen suoritusaika verkko-osuudelle on noin 2 tuntia. Kun verkko-osuus on suoritettu, osallistut kertauskoulutuksen lähikoulutuspäivään (4 tuntia).

Lähiopetus-osuus sisältää toiminnan onnettomuustilanteissa, riskien ennaltaehkäisemisen sekä alkusammutus- ja suojausharjoituksia ulkotiloissa. Kurssipäivän päätteeksi suoritetaan Tulityökorttikoe, jonka läpäisemisestä ansaitsee Tulityökortin voimaan 5 vuodeksi. 

Yrityskohtainen Tulityökortti -ryhmäkoulutus

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. Koulutukseen sisältyvä käytännönharjoittelu pidetään ulkona piha-alueella, jossa on avointa tilaa 5 × 10 m. Tulityökorttikoulutuksen käytännönharjoituksiin on hyvä pukeutua säänmukaisesti.


Hinta: 1150 €/ryhmä (max. 15 hlö)

Kortti ja materiaalikulut veloitamme erikseen. (25 €/osallistuja)

Ennakointi koulutusasioissa on hyväksi. Mikäli kortti on osallistujilla yhä voimassa, tarjoamme myös Tulityökortin kertauskoulutusta ryhmille.

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS tai
YHDISTELMÄKOULUTUS:
- verkkokoulutus
- lähikoulutus
 
ryhmäkoulutus1920px
Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Ilmoittaudu tulityökorttikoulutukseen

Alta löydät kaikki alkavat tulityökorttikoulutukset. Muuhun koulutustarjontaan voit tutustua koulutuskalenterissa →