Sähkötyöturvallisuuskoulutukset

Sähköturvallisuuden varmistaminen on ratkaisevan tärkeää aina, kun on olemassa sähköiskun, sähköpalon tai valokaaren vaara. Huolellinen suunnittelu, riskien ennakointi sekä oikeat työskentelytavat auttavat luomaan vaarattoman työympäristön. Sähköturvallisuus koskee erityisesti sähköalan ammattilaisia, jotka työskentelevät ja valvovat toimintaa jännitteisissä laitteistoissa tai niiden läheisyydessä päivittäin.

savinglives300-x-300px

Tilaa ryhmäkoulutus

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa.

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

  Lisätietoa sähköturvallisuuskoulutuksista

  Vaatimuksien mukaiset sähkötyöturvallisuuskoulutukset

  Kaikkien sähköalalla työskentelevien tulee saada sähköturvallisuuskoulutus. Tämä koskee sekä johdossa että operatiivisissa ja asiantuntijatehtävissä olevia työntekijöitä. Lisäksi sähköajoneuvojen huoltoon ja korjaukseen osallistuvien tulee suorittaa ajoneuvokohtaisen koulutuksen lisäksi standardoitu sähköturvallisuuskoulutus.

  Preston tarjoamat sähkötyöturvallisuuskoulutukset ovat vaatimusten mukaisia. Ne täyttävät sähköturvallisuuslain 1135/2016 83§ ja sen nojalla noudatettavan standardin SFS 6002:2015 liitteen X.9 vaatimukset.

  Opiskella voi monella tapaa, valitse sinulle sopivin 

  Tarjoamme sähkötyöturvallisuuskoulutusta SFS 6002 kattavana verkkokoulutuksena, perinteisenä lähikoulutuksena ja verkon yli webinaarina. Suosittelemme suurjännitelaitteistoissa työskenteleville verkostopuolen työntekijöille SÄTKY-koulutusta. Teollisuudessa ja voimalaitoksilla työskenteleville tarjoamme TeollisuusSÄTKY-koulutusta. 

  Lisäksi tarjoamme organisaatioille räätälöityjä jännitetyökoulutuksia. Koulutus on suunnitteltu alle 1kV jännitetyöskentelyyn. Ryhmäkoulutus on tilattavissa kaikista turvallisuusaiheista.

  Ensiapuosaaminen on vaatimus sähkötöissä

  Tämän hetkisten vaatimusten mukaan ensiapukoulutusta tulee antaa kaikille sähköalan ammattilaisille. Vaatimus koskee myös esihenkilöstöä, ohjaavia ja avustavia töitä. Ensiaputaitoja tulee myös ylläpitää ja päivittää säännöllisin väliajoin. Ensiapupätevyys on voimassa kolme vuotta.

  Löydät tarjonnastamme Sähkötyön Hätäensiapukurssin 4h, joka on suunniteltu sähköalan ammattilaisille. Verkkokoulutuksen voi aloittaa heti ja opiskella tidot omaan tahtiin: yhdeltä istumalta tai osissa. Jos osaat käyttää sähköpostia ja lukea internetistä uutisia, osaat myös suorittaa verkkokoulutuksen.

  Sähköalan ensiapukurssin tulee sisältää palovammat, ruhje- ja viiltohaavat. Lisäksi sähköalan ammattilaisen on osattava antaa painelu-puhalluselvytystä. Sähköonnettomuudet sattuvat yllättäen, siksi ensiavun antaminen on viisasta harjoitella etukäteen.

  Tilaa ryhmäkoulutus

  Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa.

   010 3877 200

   koulutus@presto.fi

  savinglives300-x-300px

  Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

  Lue lisää koulutuksista

  Blogi

  Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

  Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

  11.10.2022 11:19 3 min read