Presto

Koti / Sammuttimet / Ympäristö

Ympäristö ei odota

Jokainen askel, jonka Prestossa voimme tehdä kestävän elämäntavan puolesta, johtaa oikeaan suuntaan.

Ohjenuorana kestävä kehitys

Meidän tulee tehdä kaikkemme maapallon resurssien liikakäytön vähentämiseksi. Ehkä emme ratkaise kaikkea tänään, mutta joka päivä tulee tehdä töitä tämän tavoitteen eteen.

Sammutinvalmistajana yksi tärkeimmistä kestävän kehityksen sitoumuksistamme on edistää ympäristölle ystävällisempien tuotteiden kehittämistä - ohjenuorana alhainen ympäristö- ja ilmastovaikutus sekä myrkyttömyys.

Olemme minimoineet ympäristölle haitallisten PFAS-yhdisteiden käytön sammuttimissamme.

Tuotelinjamme on valmistettu tavoitteidemme mukaisesti. PrestoNevo vesisumusammuttimessa sammutteena on puhdas deionisoitu vesi - täysin ilman kemikaaleja. Nestesammutin tuotelinja (A-palot) ei sisällä lainkaan ympäristölle haitallisia fluoritensidejä.  Vaahtosammuttimissa (AB-palot) fluoritensidien määrä on minimoitu. 

PrestoNevo-vesisumusammutin-Presto-2
VESISUMUSAMMUTIN

PrestoNevo

PrestoNevo on ympäristön kannalta paras sammutinvalinta, koska siinä ei ole lainkaan ympäristölle haitallisia kemikaaleja (esim. PFAS-yhdisteitä). Sammutteena PrestoNevossa on deionisoitu vesi.

Lue lisää
nestesammutin-presto
NESTESAMMUTIN

Presto Green

Oikea hankinta kohteisiin, joissa halutaan nostaa ympäristöarvot ykköseksi ja varmistaa korkea sammutusteho. Presto Green sammuttimissa ei ole lainkaan ympäristölle haitallisia fluoritensidejä. Tuotelinjalla on Milieukeur-ympäristöluokitus.

LUE LISÄÄ
vaahtosammutin-presto
VAAHTOSAMMUTIN

Presto S

Kohteisiin, joissa ympäristöarvojen lisäksi tarvitaan korkeampi nestepaloluokitus. Presto -sammuttimissa fluoritensidien määrä on miminoitu ( alle 0,04% koko sammutteen määrästä). Tuotelinjalla on Milieukeur-ympäristöluokitus.

Lue lisää

Mitä eroa on vaahtosammuttimella ja nestesammuttimella?

Milieukeur_large
Milieukeur ympäristöluokitus

Preston tuotelinja

Preston tuotelinja on sammutusteholtaan erinomainen ja koko tuotelinjalle on myönnetty Milieurker ympäristöluokitus. Milieukeur on tämän päivän johtava ympäristömerkintä käsisammuttimille Euroopassa. Yksi keskeisimmistä vaatimuksista vaahtosammuttimille on, että fluoritensidien määrä on enintään 0,04 % koko sammutteen määrästä. Presto Green nestesammutinmalleista on fluoritensidit pystytty eliminoimaan kokonaan.