Työturvallisuuskortti®

Työturvallisuuskortti® on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttöoikeudet omistaa Työturvallisuuskeskus (TTK). Korttikoulutuksen avulla parannetaan tilaaja- ja toimittajayritysten yhteistyötä yhteisillä työpaikoilla ja tuetaan työnopastusta. Työtyrvallisuuskorttikoulutus tähtää työtapaturmien ja vaaratilanteiden vähentämiseen.

Tarjoamme työturvallisuuskorttikoulutusta koko päivän koulutuksena sekä puolen päivän  Työturvallisuuskortin kertauskoulutuksena. Keratuskoulutukseen osallistuaksesi tarvitset voimassaolevan kortin. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita kumpaan toteutukseen osallistut.

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
Presto-kouluttaa-työturvallisuuskortti-koulutus-ttk

Kurssin kuvaus 

Työturvallisuuskortti on osoitus työntekijän turvallisuusosaamisesta. Suomalaiset teollisuusyritykset ovat yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden kanssa kehittäneet Työturvallisuuskortin. Tämä valtakunnallinen koulutus noudattaa yhdenmukaisia standardeja ja on suunniteltu takaamaan työntekijöiden turvallisuus yhteisillä työpaikoilla. 

Turvallisuuden merkitys korostuu aloilla ja työpaikoilla, jossa toimii useita alihankkijoita ja eri yritysten edustajia. Kouluttautuminen on toimiva tapa ennakoida riskejä ja parantaa työpaikkojen työturvallisuutta. Työturvallisuuskoulutuksen tavoite on muodostaa yhteinen näkemys turvallisesta työskentelystä, antaa perustietoa työsuojelusta sekä valmiudet työpaikkakohtaiseen perehdytykseen.

Koulutuksessa käsitellään eri toimijoiden rooleja ja vastuita sekä haitallisia kuormitustekijöitä. Kortin suorittaneet tunnistavat työpaikan riskit ja hallitsevat perustiedot työsuojelusta. Koulutuksen lopuksi suoritetaan kirjallinen työturvallisuuskorttikoe. Hyväksytyn suorituksen merkiksi osallistuja saa Työturvallisuuskortin voimaan viideksi vuodeksi.

Tarjoamme Työturvallisuuskorttikoulutusta kaikille aloille perinteisesti lähiopetuksessa ympäri Suomen sekä webinaareina, joihin voi osallistua verkon yli sijainnista riippumatta, myös viikonloppuisin. Mikäli työturvallisuuskortti on yhä koulutuspäivänä voimassa, voit kerrata opit Työturvallisuuskortin kertauskoulutuksessa.

Koulutuksen kesto

7,5 tuntia |  Työturvallisuuskorttikoulutus

4,5 tuntia | Työturvallisuuskortin kertauskoulutus

Pätevyyden voimassaolo

5 vuotta. Pätevyyden edellytys on koko koulutuspäivän läsnäolo sekä hyväksytysti suoritettu lopputentti.

Hinta

Webinaari: 99 € + alv 24%. 
Lähikoulutus: 139 € + alv 24%. 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Ammattipätevyys

7,5 tunnin Työturvallisuuskortti -kurssista on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä (1 kpl).

Trafi-merkinnästä veloitetaan viranomaiskulu 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulu 4 € (+ alv 24 %).

Kertauskoulutuksesta ei myönnetä ammattipätevyysmerkintäpäivää.

Koulutuksen sisältö

Työturvallisuuskortti® on Työturvallisuuskeskuksen myöntämä ja koulutusohjelma valvottu. Koulutuksen tukena on kouluttajan jakama koulutusmateriaali, joka sisältää runsaasti käytännönharjoituksia. Kurssin käynyt:

Tietää yhteisen työpaikan työsuojelun ja -turvallisuuden periaatteet
 • Yhteisen työpaikan työsuojelutoimijoiden oikeudet ja velvollisuudet
 • Työsuojelun yhteistoiminta ja työturvallisuuden suunnittelu
 • Työnantajan ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
 • Perehdytys, työnopastus ja vuorovaikutus
Osaa tunnistaa työn vaara- ja kuormitustekijöitä
 • Työn vaara- ja kuormitustekijöiden tunnistaminen ja arviointi
 • Yleisimpien ja merkittävimpien vaaratekijöiden sisältö ja merkitys
 • Yleisimpien ja merkittävimpien kuormitustekijöiden sisältö ja merkitys
 • Vaaralliset kemikaalit ja altisteet
Ymmärtää turvallisen ja terveellisen työskentelyn periaatteet
 • Nolla tapaturmaa -periaate ja tapaturmien syyt
 • Ennaltaehkäisy ja ennakointi
 • Turvallinen ja terveellinen työympäristö ja -olosuhteet
 • Vaaralliset, luvanvaraiset ja poikkeukselliset työtehtävät ja niiden suunnittelu
Ymmärtää ihmisen toiminnan merkityksen työturvallisuudelle
 • Yksilön oman toiminnan ja inhimillisten tekijöiden merkitys
 • Turvalliset työtavat (ml. ergonomia) ja välineet
 • Toiminta läheltä piti-, työtapaturma- ja onnettomuustilanteissa
 • Työtapaturmien merkitys yksilön lähipiirille, työyhteisölle ja yhteiskunnalle
Työturvallisuuskoulutus -verkkokurssi
Preston Työturvallisuuskoulutus sopii kaikille alasta riippumatta. Tilaa, aloita ja suorita omaan tahtiin.
Katso tiedot täältä
Työturvallisuuskortti® kertauskoulutus
Jos Työturvallisuuskorttisi on yhä voimassa, voit kerrata opit 4,5 tunnin kertauskoulutuksessa. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita osallistutko koko päivän toteutukseen vai kertauskoulutukseen.
Ilmoittaudu kurssille

Lisätietoa koulutuksesta

Työturvallisuuskortti tulee uusia viiden vuoden välein. 

Vanhentunut Työturvallisuuskortti® voidaan päivittää osallistumalla 7,5 tunnin työturvallisuuskorttikoulutukseen viiden vuoden välein. Jos kortti on edelleen voimassa koulutuspäivänä, sinulla on mahdollisuus osallistua 4,5 tunnin kertauskoulutukseen. Mikäli haluat koulutuksesta ammattipätevyysmerkinnän tai olet kouluttautumassa ensikertaa, valitse 7,5 tunnin koulutus.

Kuinka nopeasti saan Työturvallisuuskortin?

Työturvallisuuskortti postitetaan 2–4 viikon kuluttua koulutuspäivästä tilauksen yhteydessä annettuun toimitusosoitteeseen. Hyväksytyn suorituksen merkiksi, jokainen osallistuja saa PDF todistuksen, joka ei ole kuitenkaan pätevä korvaamaan Työturvallisuuskorttia.

Työturvallisuuskortti tai Tulityökortti on saatavilla myös digitaalisessa muodossa, jolloin sinun ei välttämättä tarvitse kantaa fyysistä korttia mukanasi. Digitaalinen kortti on helppo ottaa käyttöön korttitieto.fi-palvelussa, jota hallinnoivat TTK ja SPEK. Voit käyttää palvelua älylaitteella ilman erillistä sovellusta. Digitaalinen kortti on kätevästi saatavilla heti koulutusta seuraavana päivänä. Palveluun tulee kirjautua samalla sähköpostiosoitteella, joka on annettu kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Löydät kortin helposti osoitteesta mobiili.korttitieto.fi.

Työturvallisuuskortti osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Koko päivän (7,5 tuntia) työturvallisuuskorttikoulutus soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Koulutuksesta on mahdollista saada yksi (1) kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä.

Puolen päivän (4,5 tuntia) kertauskoulutuksesta ei ole mahdollista saada ammattipätevyysmerkintää.

Kadonnut Työturvallisuuskortti 

Jos olet kadottanut tai hävittänyt työturvakorttisi, voit ottaa yhteyttä Työturvallisuuskeskukseen ja tilata uuden kortin itsellesi. Uuden kortin tilaaminen on mahdollista vain, jos kadonnut kortti on edelleen voimassa. Jos et ole varma työturvallisuuskorttisi voimassaolosta, voit tarkistaa sen etukäteen Työturvallisuuskeskuksesta. Uusi kortti toimitetaan sinulle kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Tiesithän, että digitaalinen Työturvallisuuskortti on helppo ottaa käyttöön myös korttitieto.fi -palvelusta. Suoritettu Työturvallisuuskortti rekisteröidään palveluun, sinun täytyy vain käydä kirjautumassa palveluun saadaksesi mobiilikortin käyttöön.

Tarjoamme koulutusta suomeksi ja englanniksi

Suurin osa Preston tarjoamista työturvallisuuskorttikoulutuksista toteutetaan suomen kielellä. Tarjoamme myös englanninkielisiä koulutuksia, joiden ajankohdat voit tarkistaa koulutushaustamme. Kaikissa työturvakoulutuksissamme on saatavilla oppimateriaalia sekä tenttejä suomen, englannin, ruotsin, viron ja venäjän kielillä. Voit ilmoittaa toiveesi materiaalin kielestä ilmoittautumislomakkeella. Avoimissa koulutuksissamme ei ole mahdollista käyttää tulkkauspalveluita, joten osallistujan tulee hallita riittävästi sitä kieltä, jolla koulutus on ilmoitettu pidettäväksi.

Yrityskohtainen Työturvallisuuskortti® -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit.

Hinta: 1050 €/ryhmä (max.15 hlö)

Kortti ja materiaalikulut veloitamme erikseen. (20 €/osallistuja)

Ennakointi koulutusasioissa on hyväksi. Mikäli kortti on osallistujilla yhä voimassa, tarjoamme myös Työturvallisuuskortin kertauskoulutusta ryhmille. 

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

ryhmäkoulutus1920px
Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta