Litiumakkusammuttimet

Litiumakkusammutin sammuttaa litiumioniakkuja sisältävien elektronisten laitteiden paloja.

Litiumioniakkujen rakenne sekä pieneen kokoon pakattu suuri energiamäärä luovat haasteita akkupalojen sammuttamiselle. Sammuttimen pitää pystyä jäähdyttämään akkua voimakkaasti ja näin estää lämmön johtumista kennosta toiseen. Preston valikoimasta löydät varmasti tarpeeseesi soveltuvan sammuttimen.

Litiumakkupalosammutin Presto LB9 ja LB6

Preston LB-tuoteperheen käsisammuttimet on kehitetty sammuttamaan pienempien litiumioniakkujen paloja. Sammuttimissa on kiinnitetty huomio erityisesti jäähdytystehoon.

LB6 ja LB9 -sammuttimien erityisen suutinrakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina sammutettavaan kohteeseen, mikä tehostaa jäähdytystä. Tehokas sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavaan materiaalin samalla jäähdyttäen akustoa tehokkaasti. Pitkän sammutusvarren ansiosta sammutettavan kohteen lähelle on helppo päästä.

Akun lisäksi myös sitä ympäröivä materiaali tulee sammuttaa ja jäähdyttää. Presto LB9 ja LB6 sammuttavat sekä A- että B-luokan paloja ja se on testattu ja hyväksytty eurooppalaisen käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaisesti.

LB9 – luokkansa paras

Hollannin Kiwan kehittämä kansallinen testimenetelmä NTA 8133 on tällä hetkellä ainoa virallinen eurooppalainen, kolmannen osapuolen sertifioima testi litiumioniakkupaloihin suunnitelluille käsisammuttimille. Testillä simuloidaan sammuttimen kykyä sammuttaa litiumioniakkupaloja 600Wh asti.

Kiwa testasi Presto LB9 erinomaisin tuloksin – tulos oli kaikista paras Kiwan testaamista sammuttimista*)

Esimerkkejä LB9:n sammutuskohteista: matkapuhelimet /tabletit/kannettavat tietokoneet. LB9 soveltuu myös hieman tehokkaampien akkujen sammuttamiseen, joita on esimerkiksi sähköpyörissä ja sähkötyökaluissa

Hyvä valinta ympäristön kannalta

Presto LB6 ja LB9 ‑sammuttimen valmistuksessa on pyritty minimoimaan sammuttimen ympäristövaikutukset. Sammutusaine ei esimerkiksi sisällä lainkaan PFAS-fluoriyhdisteitä.

 

Suurtehosammutin Presto LB50

Suuremmat litiumioniakut vaativat sammuttimelta suurempaa jäähdytystehoa. Presto LB50:n suurempi sammutemäärä sekä pitkä tyhjenemisaika (n. 5 min) optimoivat jäähdytystehon

Laukaisumekanismin sekä pistoolikahvan rakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina, joka tehostaa jäähdytystä.

LB50 suurtehosammutin sammuttaa sekä A- että B-luokan paloja. Sammutin huolletaan kuten muutkin nestepohjaiset suurtehosammuttimet – huolto 5 vuoden välein.

Esimerkkejä sammutuskohteista:

 • Sähköpyörät ja sähkömopot
 • Tasapainoskootterit ja leijulaudat
 • Trukit

Hyvä valinta ympäristön kannalta

Presto LB50 ‑suurtehosammuttimen valmistuksessa on pyritty minimoimaan sammuttimen ympäristövaikutukset. Sammutusaine ei esimerkiksi sisällä lainkaan fluoritensidejä.

Valitse oikea tuote akkupalojen sammuttamiseen

Litiumioniakkujen rakenne sekä pieneen kokoon pakattu suuri energiamäärä luovat haasteita akkupalojen sammuttamiselle. Sammuttimen pitää pystyä jäähdyttämään akkua voimakkaasti ja näin estää lämmön johtumista kennosta toiseen.
Valitse oikea alkusammutuslaite allaolevan taulukon suosituksen mukaan.
suosittelutaulukko-litiumakkusammutin

Pikapalopostit tuovat lisää jäähdytystehoa

Pikapaloposti

Presto LB3

Litiumioniakkuen tehon kasvaessa vaaditaan alkusammutukseen valittavalta laitteelta pidempi jäähdytysaika. Tällöin paras ratkaisu on litiumioniakkupaloihin suunniteltu pikapaloposti. 

Pikapaloposti

Presto LB3i

Litiumioniakkuen alkusammuttamiseen kehitetty pikapaloposti soveltuu asennettavaksi myös kylmiin olosuhteisiin. LB3i on eristetty ja Kaappi lämmitetään termostaattiohjatulla lämpöelementillä.

Suosittelemme: Litiumakkupaloihin soveltuvat sammutintuotteet

  Litiumakkusammuttimien edut ja haitat

  Kaikki palvelut yhdestä paikasta

  TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT

   010 3877 200

   myynti@presto.fi

   

  presto-palvelee

   

  Litiumioniakkupalot ovat haastavia sammuttaa

  Tutustu infopakettiin ja hallitse paloriskit.

  Lue lisää →

  Litiumioniakku ja akkupalot – hallitse paloriskit!

  Ladattavia litiumakkuja on ympärillämme suurimman osan päivästä – töissä ja kotona. Moni ei kuitenkaan tiedä mikä litiumakku on, missä niitä hyödynnetään sekä millaisia riskejä niihin liittyy.

  Tämä opas antaa tarvittavaa tietoa litiumioniakkujen paloturvallisuudesta ja siihen liittyvistä haasteista:

  • Mikä on litiumioniakku?
  • Litiumioniakun vikaantuminen ja paloriskit
  • Litiumioniakun sammutus
  • Mitä tehdä, jos litiumioniakku syttyy?
  • Tuotteet litiumioniakkupalojen alkusammutukseen

  Presto_litiumioiniakku-ja-akkupalot-opas
  Litiumakku voi räjähtää – toimi oikein palotilanteessa
  Vahingoittunut litiumakku voi räjähtää ja syttyä palamaan. Älä koskaan jätä latautumaan ilman valvontaa.

  Litiumakku voi räjähtää – toimi oikein palotilanteessa

  19.10.2021 16:52 3 min read
  Litiumioniakkupalot - Presto-tuotteet alkusammutukseen

  Litiumioniakkupalot - Presto-tuotteet alkusammutukseen

  9.3.2020 12:10 4 min read
  Litiumakku sammutetaan jäähdyttämällä
  Li-ion akku lähikuva pieni

  Litiumakku sammutetaan jäähdyttämällä

  1.10.2019 11:36 3 min read

  Katso video

  Katso videolta kuinka n. 500 Wh sähköpyörän litiumioniakku syttyy ja kuinka LB50 toimii sammuttimena. Tämä testi tehtiin valvotuissa olosuhteissa suljetulla alueella.