Isännöitsijä, helpota arkeasi!

  • Saat hallinnoimiesi kiinteistöjen kaikki tuotteet ja palvelut yhdestä paikasta – vaivattomasti.
  • Valikoimistamme löytyvät paloturvallisuus ja turvallisuustuotteet, väestönsuojan kunnossapito ja tarvikkeet, sekä monipuoliset huoltopalvelut. Myös palovaroittimien uusiminen ja ylläpito kuuluu Preston palveluvalikoimaan.
  • Tunnemme lain vaatimukset ja autamme sinua noudattamaan lain moninaisia velvoitteita.
  • Kasvava ja jatkuvasti kehittyvä organisaatiomme on apunasi turvallisen asuin- ja toimintaympäristön luomisessa.
  • Osaava oma organisaatio palvelee ympäri Suomea, aina lähellä sinua.
isännöitsijä

Ylläpitosopimus helpottaa muistamista

Ylläpitosopimusasiakkaiden kiinteistöt ja sopimuksen piirissä olevat laitteet tarkastetaan ja huolletaan aina lainsäädännön vaatimalla tavalla. Presto pitää huolta tarkastus- ja huoltoaikataulusta, eikä asiakkaan tarvitse muistaa tilata palvelua erikseen.

Tee ylläpitosopimus!

yllapitosopimus

Sinulla on 6 painavaa syytä valita kumppaniksi Presto

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeä osa sujuvaa ja häiriötöntä liiketoimintaa, tuotantoa ja työskentelyä. Huolellinen ennakointi ja varautuminen palovahinkoihin sekä niiden seurausten hallintaan on järkevää, koska kustannus suhteessa hyötyyn on tällöin alhainen. Tulipalojen aiheuttamat inhimilliset, aineelliset ja liiketoiminnalliset vahingot saattavat olla mittaamattomia.

1

Kokenut

Turvallisuus on Preston ydinosaamista. Yrityksellä on 50 vuotta kokemusta. 

4

Asiakaslähtöinen

Presto kehittää tuotelinjaansa ja palveluitaan aina asiakkaidensa tarpeisiin.

2

Kattava

Palvelut kattavat koko Suomen, omat toimipisteet 10 paikkakunnalla. 

5

Kehittyvä

Jatkuvasti kasvava ja kehittyvä organisaatio. Alansa suurin Pohjoismaissa. 

3

Kustannustehokas

Säästät aikaa ja rahaa. Keskitä Prestolle ja voit itse keskittyä muihin hommiin.

6

Kouluttava

Prestolta saa kätevästi myös tarvittavat pätevyyskoulutukset.

isännöinti_laskut_pk

Isännöitsijän arjen haasteita ja ongelmia
– kuulostaako tutulta?

Loputon kiire. Monta asiaa hoidattavana samanaikaisesti.

Kasvava työmäärä. Muutakin hommaa olisi, mutta tämä on nyt pakko hoitaa kuntoon.

Riittääkö rahat? Miten hallitsen kustannuksia? Missä voisi säästää?

Haasteita yhteistyössä. Kuinka saan taloyhtiön hallituksen ymmärtämään?

Jatkuvat muutokset. Mistä löytyy ajantasainen tieto viranomaisvaatimuksista?

Tiedon puute. Mitä laki ja asetukset määräävät?

Useita toimijoita. Keneltä viimeksi tilattiin? Voisinko keskittää vain yhdelle toimijalle?

Palvelumme taloyhtiöille ja isännöitsijöille

Palovaroittimien testaus, uusiminen ja ylläpito

Uuden lain myötä myös paristomallisten palovaroittimien hankinta ja ylläpitovastuu siirtyy asukkaalta taloyhtiölle. Siirtymäaika muutokselle on kaksi (2) vuotta. 

Me autamme valitsemaan sopivat palovaroittimet ja varmistamme, että asunnossa on lainsäädännön vaatima määrä palovaroittimia ja ne on sijoitettu oikein. 

Dokumentoimme kiinteistö- ja asuntokohtaiset tiedot huoltojärjestelmään, josta ne on helposti löydettävissä. Lisäksi lähetämme pöytäkirjan tilaajalle. Palveluumme kuuluu myös vanhojen palovaroittimien asianmukainen kierrätys. 

Tee ylläpitosopimus ja varmista varoittimien toimintakunto myös jatkossa. Me teemme vuositarkastuksen, paristonvaihdon ja varoittimen vaihdon uuteen automaattisesti, ilman että sinun pitää huolehtia ajankohdista. 

Uusiminen
Ylläpito
Testaus

Väestönsuojan tarkastus, tiiveyskoe ja varusteet

Hyvin hoidetussa väestönsuojassa varusteet, laitteet ja merkinnät ovat aina ajan tasalla.

Oletko epävarma väestönsuojan toimintakunnosta, tiiveydestä ja varusteista, tai onko viimeisestä huollosta aikaa yli vuosi? Pyydä huoltotarjous tai tilaa huolto.

Hyväkään suoja ei pysy kunnossa, jos siitä ei pidetä huolta. Kun suoja on tarkastettu ja tiiveyskoe tehty, niin tee ylläpidon vuosisopimus, sillä säännöllinen kunnossapito säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä. Ylläpitosopimus varmistaa myös, että suoja on saatettavissa nopeasti, lain vaatimassa 72 tunnissa, käyttökuntoon vaaran hetkellä.

Päivitämme myös väestönsuojan kiinteän puhelinliittymän edullisempaan, matkapuhelimen käytön mahdollistavaan ratkaisuun. GSM-tekniikka tuo selkeitä säästöjä.

Tarkastus
Tiiveyskoe
Varusteet
Puhelinyhteys / GSM passiivitoistin

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelma on lakisääteinen ja se laaditaan turvaamaan rakennuksen asukkaita ja käyttäjiä. Avaimet käteen -palvelumme pitää pelastussuunnitelman aina ajan tasalla. Suunnitelma toimii verkkopalvelussa, josta voit jakaa sen helposti kaikille kiinteistön asukkaille ja toimijoille.

Toteutamme pelastussuunnitelman aina paikan päällä tehtyyn riskikartoitukseen perustuen. Suosittelemme, että suunnitelma päivitetään vuosittain. Voit ulkoistaa päivityksen meille – tulemme katselmoimaan kohteen, teemme tarvittavat muutokset ja kirjaamme raporttiin mahdolliset puutteet.

Asuinkiinteistöt
Liikekiinteistöt
Tapahtumat

Oikea sammutin oikeaan paikkaan

Autamme sinua valitsemaan oikeat sammuttimet kohteen paloriskit huomioiden. Oikein valitut, mitoitetut ja huolletut käsisammuttimet ehkäisevät tehokkaasti palovahinkojen syntymistä ja leviämistä.

Tiesitkö, että eurooppalainen kemikaalilainsäädäntö kiristyy ja muuttaa kiinteistöjen sammutinsuosituksia. Presto pitää huolta, että valittu sammutin täyttää myös nämä vaatimukset.

Sammuttimen tarkastuksen ja huollon on tarkoitus varmistaa käsisammuttimen toimintakunto. Käsisammuttimen tarkastus on tehtävä kahden (2) vuoden välein, jos käsisammutinta säilytetään kuivissa ja tasalämpöisissä sisätiloissa. 

Sammutinhuolto
Presto sammuttimet
Täysin myrkytön vesisammutin

Savunpoistojärjestelmät

Toimivat savunpoistoluukut suojaavat palotilanteissa sekä henkilöihin, irtaimistoon että toimintaan liittyviltä vahingoilta.

Savunpoistoluukkujen tarkastus ja huolto tehdään aina lainsäädännön ja valmistajien edellyttämällä tavalla, ja toimenpiteistä laaditaan kirjallinen tarkastuspöytäkirja.

Suosittelemme että jokaisen savunpoistojärjestelmän luukuista 1/3 laukaistaan vuosittain**
(laitevalmistajan käyttö- ja huolto-ohjeissa yleensä joka vuosi)

** Jos taloyhtiössä on esimerkiksi neljä rappua, joissa jokaisessa on itsenäinen savunpoistojärjestelmä, jokainen järjestelmä tarkastetaan ja siihen kytketty savuluukku koelaukaistaan vuosittain.

Pikapaloposti on tehokas alkusammutusväline

Pikapaloposti on tehokas alkusammutusväline A-palojen sammuttamiseen kohteissa, joissa tarvitaan runsaasti sammutetta.  Myös ammattipelastajat voivat hyödyntää kiinteistön pikapalopostia - toimintakunto varmistetaan säännöllisellä kunnossapidolla.

Pikapalopostit tulee tarkastaa vuoden (1) välein ja koeponnistaa viiden (5)  vuoden välein. (SFS 671-3)

 Valitse Presto kumppaniksi pikapalopostien tarkastukseen ja koeponnistukseen. 

Tarkastus
Koeponnistus
Presto pikapalopostit

Opastemerkinnät  ja turvavalaistus

Opastemerkinnät ja turvavalaistus ovat erittäin tärkeä osa paloturvallisuutta. Hädän hetkellä turvavalaistuksen on toimittava ja poistumisopasteiden on oltava selkeitä. Paloviranomaisten toimintaa helpottaa mikäli kerrokset on merkitty jälkivalaisevilla kerrosmerkinnöillä.

Pidämme huolen kiinteistöjen poistumisturvallisuudesta asentamalla ja ylläpitämällä kiinteistön opastemerkkejä sekä poistumisreittien valaistusta.

Palovahingon sattuessa riittävä määrä oikein sijoitettuja opastekylttejä auttaa rakennuksessa olevia pelastautumaan ja aloittamaan alkusammutuksen. 

Turvavalaistus
Poistumisreittimerkinnät
Turvaopasteet

Palovaroitinjärjestelmän asennus, tarkastus ja huolto

Palovaroitinjärjestelmä havaitsee alkavan palon ja varoittaa siitä hälytysäänellä. Varoitinjärjestelmän signaali ei välity hälytyskeskukseen.

Säännöllisesti tarkastettu ja huollettu järjestelmä on edullinen henkivakuutus – suosittelemme, että palovaroittimen toimintakunto tarkastetaan vuosittain. Säännöllisellä kunnossapidolla vältetään myös järjestelmän vikaantumiset.

Budjetoinnin helpottamiseksi annamme sinulle  halutessasi myös arvion tulevan vuoden tarvittavista huoltotoimenpiteistä.

 

 

Asennus
Tarkastus
Huolto

Paloturvakaapissa sähköpyörän akun lataus turvallisesti

Sähköpyörien yleistyessä voimakkaasti paloturvariskit taloyhtiöissä kasvavat kovaa vauhtia. Litiumioniakut ovat pääsääntöisesti turvallisia, mutta mikäli akku vikaantuu voi se mennä oikosulkuun ja syttyä palamaan.

Useimmissa kiinteistöissä pyörien akkuja ladataan pyöräkellareissa ilman minkäänlaista palosuojaa. Varmista sähköpyörän akun turvallinen lataaminen asentamalla kiinteistöön lokerollinen ja lukittava paloturvakaappi. Paloturvakaappi estää palon leviämisen kiinteistöön ja vähentää henkilö- tai kiinteistövahinkoja.

Muistathan, palava litiumioniakku ei sammu perinteisillä sammuttimilla, vaan palo tulee sammuttaa voimakkaasti jäähdyttävällä erikoissammuttimella.

Sähköpyörän akun palo on aggressiivinen ja vaikea sammuttaa. Katso video >>>

Litiumakun lataukseen
Lukittava
Lokerollinen

Sopimus helpottaa työtäsi

Meidän tehtävänämme on auttaa asiakkaitamme minimoimaan tulipalojen ja tapaturmien riskiä. Tunnemme lainsäädännön vaatimukset ja henkilökuntamme on laajasti koulutettu.

Tee ylläpitosopimus. Vain säännöllisesti ja hyvin huollettu kiinteistö, jossa on riittävä ja toimiva varustus, on turvallinen sen asukkaille ja toimijoille. Pitämällä kiinteistön kunnossa ja ajan tasalla, täyttyvät lainsäädännön vaatimukset. Säännöllinen kunnossapito säästää myös kustannuksia pitkällä aikavälillä. 

Ylläpitosopimusasiakkaiden kiinteistöt tarkastetaan aina lainsäädännön ja kohteen paloriskien vaatimalla tavalla. Tarkastuksesta tehdään dokumentti, joka toimitetaan sähköisesti haluamaasi sähköpostiosoitteeseen. Dokumentista löydät myös mahdolliset varuste-/tuotepuutteet. 

Kustannustehokas
Vaivaton
Isännöinti_asennus_pk

Hyvä isännöitsijä kasvattaa kiinteistön arvoa

Vastuullinen isännöitsijä pitää yllä kiinteistön kuntoa ja kehittää arvonnousua.

 

Laki velvoittaa
Laki velvoittaa kiinteistön omistajia. Kiinteistön turvallisuudesta ja esimerkiksi väestösuojien käyttövalmiudesta vastaa aina rakennuksen omistaja ja taloyhtiöissä taloyhtiön hallitus. Isännöitsijällä on kuitenkin keskeinen rooli taloyhtiön hallituksen opastamisesta, heidän vastuistaan sekä tarvittaessa ulkopuolisen huollon järjestämisestä. Isännöitsijän on myös tunnettava lainsäädännön olennaiset vastuut ja velvoitteet ja hoidettava kiinteistöä niiden puitteissa.

Kestävä kehitys ja turvallisuus
Yksi isännöitsijän tärkeä tehtävä on huolehtia taloyhtiöiden turvallisuudesta. Onhan kiinteistöissä keskeiset alkusammutusvälineet, saako väestönsuojan käyttökuntoon 72 tunnissa, löytyykö pelastusuunnitelma helposti ja onko paloturvallisuustaidot hallussa. Isännöitsijän on ensisijaisesti muistettava kiinteistön asukkaiden ja toimijoiden turvallisuus. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valinnoissa pitäisi huomioida alhainen ympäristö- ja ilmastovaikutus sekä myrkyttömyys.

Kustannukset kurissa arvoa kasvattaen
Isännöitsijän vastuulla on huolehtia kiinteistöstä, hallita kuluja ja tehdä kustannustehokkaita päätöksiä. Kulut pysyvät hallinnassa pitkäjänteisellä suunnittelulla. Kiinteistön arvon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi on kiinteistöä huollettava jatkuvasti. Esimerkiksi säännöllinen ylläpito maksaa huomattavasti vähemmän kuin kertaluontoinen vanhentuneitten laitteiden uusiminen.

Lataa Isännöitsijän muistilista >>>

Joustava prosessi – toimimme näin:

Klikkaa numeroita ja näet kuinka prosessi sujuu. Tarjouspyyntösi jälkeen soitamme sinulle ja varmistamme tarjouksen sopivuudesta juuri sinun tarpeisiin. Sen jälkeen sovimme ajan jolloin työsuoritus toteutetaan. Asentaja saapuu ajallaan ja kun työ on valmis kirjoitamme dokumentit tehdyistä toimenpiteistä. Saat dokumentit sähköpostiisi. Lopuksi lähetämme laskun. 

 

Pyydä tarjous

Täytä alla oleva lomake tai lähetä sähköpostia/soita myyntipalveluumme:  myynti@presto.fi /  010 3877 200

Otamme yhteyttä tarvittaessa

Mahdollisesti olemme sinuun yhteydessä jo ennen tarjouksen lähettämistä varmistaen, että tarjouksemme vastaa tarpeitasi.  Kysymme myös tarkentavia kysymyksiä.

Sovitaan aikataulusta

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen asiantuntijamme ottaa yhteyttä ja sopii ajankohdan tilaamillesi toimenpiteille

Teemme huollon ja/tai asennuksen

Tulemme huoltamaan laitteesi tai toimitamme tilaamasi tuotteet sovittuna ajankohtana.

Dokumentointi digitaalisesti

Saat pöytäkirjat suoritetuista  huoltotoimenpiteistä digitaalisesti haluamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Työ valmistuu

Saat laskun tehdystä työstä ja/tai toimitetuista tuotteista.

Pyydä tarjous palveluista tai tuotteista

Täytä lomake ja saat tarjouksen pyytämistäsi palveluista ja/tai tuotteista.

“Kun ammattilaiset ovat tehneet huoltosopimuksen mukaisen tarkastuksen, saan raportin mitä on tehty ja mahdolliset korjausehdotukset. Dokumentaatio on myös helppo esittää viranomaisille tarvittaessa.”
Laila Oksanen

Isännöitsijä, Erkki Oksanen Oy

Arvioi riskit ennalta – pelastussuunnitelma voi pelastaa henkiä

Arvioi riskit ennalta – pelastussuunnitelma voi pelastaa henkiä

31.12.2023 23:45 4 min read
Arvottu Presto-vesisammutin löysi kodin Vantaalta
Presto_ vesisammutin_arvonta

Arvottu Presto-vesisammutin löysi kodin Vantaalta

2.12.2022 14:52 3 min read
Miksi vesisammutin on vastuullisen kiinteistön omistajan valinta?

Miksi vesisammutin on vastuullisen kiinteistön omistajan valinta?

16.5.2022 15:02 3 min read