Hätäensiapukurssi 4h

Hätäensiapukurssi 4h tarjoaa perustaidot, joilla voit pelastaa autettavan hengen äkillisessä onnettomuudessa tai sairauskohtaus tilanteessa. Neljä keskeistä hätäensiaputaitoa ovat tajuttoman ensiapu, hengityksen turvaaminen, elvytys sekä ripeä toiminta onnettomuustilanteessa. 

Verkkokurssi on saatavilla myös englanniksi: Emergency First Aid 4h -Online Course.

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
Hätäensiapukurssi-4-h

Kurssin kuvaus 

Hätäensiapukurssi 4h opettaa, kuinka tehdä hätäilmoitus sekä miten turvataan autettavan peruselintoiminnot onnettomuuspaikalla. 

Hätäensiapua vaativat tilanteet etenevät nopeasti henkeä uhkaaviksi. Jokaisella on velvollisuus auttaa taitojensa mukaan. Ripeä toiminta ja uskallus auttaa voivat pelastaa ihmishengen ja ehkäistä pysyviä haittoja. Onnettomuuden sattuessa on tärkeää osata muodostaa nopea tilannearvio tapahtuneesta oman ja muiden turvallisuuden takaamiseksi ja lisäonnettomuuksien estämiseksi. 

Neljän tunnin ensiapukoulutus kattaa hätäensiavun alkeet. Voit ilmoittautua kurssille ilman aikaisempaa kokemusta ensiaputilanteista. Kurssi soveltuu myös taitojen kertaamiseen ja ylläpitämiseen.

Koulutuksen kesto

Neljä (4) tuntia

Pätevyyden voimassaolo

3 vuotta. 

Hinta

Verkkokurssi: 84 € + alv 24%.
Webinaari: 139 € + alv 24%. 
Lähikoulutus: 139 € + alv 24%. 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Kelakorvattavat:

 • Webinaarit
 • Lähikoulutukset

Ammattipätevyys

Kurssista ei saa kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää. Yli 8 tunnin webinaari- tai lähikoulutuksena suoritetusta ensiapukurssista voi saada pätevyysmerkinnän (1 kpl). 

Koulutuksen sisältö

 • Toiminta auttamis- tai onnettomuustilanteessa
 • Tajuttoman henkilön ensiapu
 • Peruselvytys
 • Defibrillaattorin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä: aikuinen, lapsi ja vauva
 • Verenkierron häiriötila (sokki)

Verkkokurssilla lisäksi:

 • Sairauskohtaukset
 • Erilaiset haavatyypit
 • Palovammat
Ensiavun peruskurssi 16h
Peruskurssi opettaa kattavat ensiaputaidot arkeen sekä onnettomuuksiin.
Katso tiedot täältä
Hätäensiapukurssi 8h
Ensiapukoulutus on saatavana myös kattavamapana kahdeksan tunnin hätäensiapukurssina.
Katso tiedot täältä
Emergency First Aid 4h -Online Course
Verkkokurssi on saatavilla myös englanniksi! The online course is also available in English.
Lue lisää / read more

Lisätietoa koulutuksesta

Hätäensiapukurssi opastaa sinua toimimaan äkillisissä henkeä uhkaavissa tilanteissa.

Toiminnallinen ensiapukurssi antaa valmiudet hätäensiavun antamiseen. Ensiapukouluttajamme omaavat runsaasti käytännön kokemusta esimerkiksi ensihoidon parissa työskentelemisestä. Ammattitaitoisten ensiapukouluttajimme johdolla jokainen voi oppia turvaamaan keskeisimmät elintoiminnot sekä parantaa toiminallaan potilaan paranemisennustetta. Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa osaamista. Kurssi soveltuu myös ensiaputaitojen kertaamiseen. 

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Yli kahdeksan tunnin ensiavun koulutuksemme soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Kurssi tulee olla suoritettu, joko lähi- tai webinaaritoteutuksessa. Itsenäiset verkkototeutukset, syventävät tai alle 8 tunnin mittaiset ensiapukurssit eivät sovellu osaksi ammattipätevyysmerkintää.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaidot olisi hyvä päivittää vähintään kolmen vuoden välein. Hätäensiapukurssin pätevyyden uusiminen onnistuu käymällä kurssi uudelleen. 

Voit päivittää voimassa olevan Ensiavun Peruskurssin 16h -pätevyyden kerran (1)  joko 4 tai 8 tunnin hätäensiapukurssilla. Mikäli pätevyytesi on vanhentunut tai olet kerranut pätevyyden jo lyhyellä hätäensiapukurssilla,  tulee käydä Ensiavun peruskurssi 16 h uudelleen. 

Näin osallistut verkkokurssille

Tilaa ensiapukurssi. Kurssin voi aloittaa heti oston jälkeen. Onnistuneen oston jälkeen saat vahvistusviestin ja kirjautumistunnukset ohjeineen verkko-oppimisalustalle. 

Pääset oppimisympäristöön internet-yhteydellä varustetulla älylaitteella (esim. tietokone, tabletti tai mobiililaite). Erillisiä Latauksia tai asennuksia ei tarvita. Suorittaaksesi kurssin, varmista, että älylaitteellasi on uusin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Oppimisalusta tukee heikosti Explorer-selainta, jonka vuoksi sen käyttö ei suositella.

Kurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa. Edistymisesi tallennetaan järjestelmään. Voit jatkaa opintoja siitä, mihin edellisellä kerralla jäit. Kurssilla on käyttöaikaa 12 kk ostosta, jonka puitteissa se tulee suorittaa loppuun. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa opiskelua tästä linkistä: Omat kurssit.

Kelakorvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. 
Ensiapukoulutus on olennainen osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Työnantajat ovat oikeutettuja korvaukseen työterveyshuollon ja sairaanhoidon välttämättömistä ja kohtuullisista kustannuksista. Näihin kustannuksiin lukeutuvat myös työntekijöiden ensiapukoulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Kelakorvauksen suuruus voi olla jopa 60% koulutuksen hinnasta. Kaikki ensiapukurssimme täyttävät KELAn vaatimukset:

 • Korvauksen hakemisen edellytyksenä on, että lakisääteinen terveydenhuolto toteutuu yrityksessä.
 • Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa tulee olla maininta, että henkilöstölle järjestetään ensiapukoulutusta. Huomioithan, että ensiapukoulutusta ei tarvitse hankkia työterveysasemaltanne korvauksen saamiseksi.
 • Ensiapukurssin kouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) | Kaikilla Preston ensiapukouluttajilla on tämä pätevyys
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAn tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajan tulee hakea korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Yrittäjien on haettava korvausta 6 kk:n kuluessa laskun maksusta.

Yrityskohtainen Hätäensiapukurssi 4h -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
VERKKOKURSSI
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Hinta: 720 €/ryhmä (max.15 hlö)

Todistukset ja rekisteröintikulut veloitamme erikseen. (10 €/osallistuja + valinnainen muovikortti 10€/hlö)

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Business man in a presentation pointing in the screen
TÄYDENNÄ OMAA TAI RYHMÄSI OSAAMISTASI

Koulutuksen käyneet

tilasivat myös näitä kursseja

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read