Työsuojelukoulutukset

Preston monipuoliset työsuojelukoulutukset tarjoavat erinomaisen tietotaidon kaikentyyppisissä organisaatioissa toimiville työsuojeluvastaaville sekä niille, jotka tavoittelevat työsuojelu vastuita. Valikoimastamme löydät myös asiantuntija- ja toimistotyöhön räätälöidyt koulutukset.

Olipa roolisi johtaja, lähiesimies, työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutettu tai työsuojeluasiamies, meiltä löydät juuri sinun tarpeisiisi räätälöidyn työsuojelukoulutuksen. Koulutuksien sisällöstä vastaavat Suomen parhaat työsuojeluasiantuntijat.

Järjestämme yhden päivän kestäviä työsuojelukoulutuksia perinteisesti lähikoulutuksena läpi Suomen sekä sijainnista riippumattomina webinaareina. Webinaareihin voit osallistua verkon yli, vaikka kotisohvalta käsin. Valikoimastamme löytyy myös työsuojelukoulutuksia verkossa. Itsenäiset työsuojelun verkkokurssit voit aloittaa heti ja opiskella loppuun silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

savinglives300-x-300px

Tilaa ryhmäkoulutus

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa.

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Lisätietoa työsuojelukoulutuksista

Mikä ihmeen työsuojelutoimikunta?

Työsuojelutoimikunta on perustettava vähintään 20 työntekijän työpaikalle. Työnantaja tekee aloitteen toimikunnan perustamisesta. Toimikunnan toimikausi on kaksi vuotta.

Työsuojelutoimikunnassa on neljä, kahdeksan tai kaksitoista jäsentä, mikäli toisin ei ole sovittu. Neljännes edustaa työnantajaa, puolet työntekijöitä tai toimihenkilöitä ja neljännes pienempää työtekijäryhmää. Työsuojelupäällikkö edustaa työnantajaa työsuojelun yhteistoiminnassa. Toimikunnassa on työsuojeluvaltuutettuja sekä -varavaltuutettuja, jotka edustavat työntekijöitä ja on valittu toimikuntaan vaalimenettelyllä. Lisäksi toimikunnassa on henkilöitä, jotka edistävät työsuojelutoimia asemansa perusteella. Tallaisia henkilöitä voivat olla työsuojeluasiamiehet, johtajat, HR ja esihenkilöt. Toimikunnan puheenjohtaja valikoituu toimikunnan jäsenien keskuudesta. Puheenjohtajan tehtävää voivat hoitaa myös työnantaja tai tämän edustaja.

Työsuojelutoimikunnassa käsitellään työntekijöiden turvallisuuteen, terveyteen ja työkykyyn liittyviä asioita ja tehdään tarvittaessa esityksiä työolojen, koulutuksen, terveydenhuollon ja työkyvyn kehittämiseksi.

Työsuojelutoiminta on säädeltyä

Suomessa on laaja lainsäädäntö, joka edistää työntekijöiden turvallisuutta ja terveyttä. Työsuojeluviranomaiset valvovat säädöksien noudattamista ja se on viranomaisten tärkein keino vaikuttaa työpaikkojen olosuhteisiin.

Työsuojelulainsäädännön keskiössä on työntekijöiden fyysisen ja henkisen terveyden suojeleminen sekä työehtojen turvaaminen. Työsuojeluviranomaiset valvovat myös tilaajavastuulain ja yhdenvertaisuuslain noudattamista sekä tietosuojaa työelämässä.

Työturvallisuutta edistävät turvallisuusvaatimukset koskevat korkean riskin työtehtäviä sekä koneiden, laitteiden, kemikaalien sekä työssä käytettävien tuotteiden valmistamista.

Meillä voit varmistua siitä, että kouluttaudut pätevän ammattilaisen johdolla

Työsuojelukouluttajamme ovat alan asiantuntijoita, jotka hallitsevat turvallisuuden, työsuojelun ja riskienhallinnan. Heillä on kattava kokemus sekä käytännön turvallisuusjohdon tehtävistä että turvallisuusalan kouluttajana toimimisesta. Tämä takaa erinomaiset koulutukset, joissa otetaan huomioon koulutettavan ryhmän erityistarpeet ja toimialat. Käytännön esimerkkejä ja harjoituksia hyödyntämällä helpotamme opittujen asioiden ja toimenpiteiden soveltamista omassa työyhteisössä.

Tilaa ryhmäkoulutus

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa.

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read