Ensiavun peruskurssi 16h

Ensiavun peruskurssi 16h on johdantokurssi. Kurssi kattaa ensiavun keskeiset taidot ja tiedot, jotka meidän jokaisen olisi hyvä hallita. Kurssin suoritettuasi sinulla on vankka käsitys henkeä uhkaavan hätäensiavun antamisesta sekä omaat käytännön ensiaputaidot arjen yllättäviin tilanteisiin. 

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
Ensiavun-peruskurssi-16h

Kurssin kuvaus 

Ensiavun peruskurssi 16h -kurssilla opit toimimaan arkisissa ja henkeä uhkaavissa ensiaputilanteissa. Kurssin voit suorittaa meillä kolmena tapaa: lähi-, webinaari tai verkkototeutuksessa. Verkkokurssin koulutussisältö on markkinoiden laajin.

Ensiaputaitojen hallitseminen ei ole vain kansalaisvelvollisuus. Ne ovat taitoja, joiden ansiosta uskallat auttaa ja toimia ensiapua vaativissa tilanteissa. Taitojen ansiosta voit: eliminoida riskejä, ehkäistä autettavalle pysyvien haittojen muodostumisen tai pelastaa ihmishengen. Kurssilla opit kylkiasentoon kääntäminen, vierasesineen poistaminen hengitysteistä sekä hallitsemaan ja tyrehdyttämään verenvuotoja. 

Kurssi toimii ensiavun johdantokurssina. Olitpa aloittelija tai asiantuntija, tämä kurssi sopii kaikille. Kurssille osallistuvilta ei vaadita ennakkotietoa tai aiempaa osaamista ensiavusta. Korkeatasoisen oppimisen varmistamiseksi, kaikilla ensiapukouluttajillamme on Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (ETK) tai Hätäensiavun kouluttaja (HEK)-pätevyys.

Koulutuksen kesto

16 tuntia

Pätevyyden voimassaolo

3 vuotta. 

Hinta

Verkkokurssi: 139 € + alv 24%.
Webinaari: 299 € + alv 24%. 
Lähikoulutus: 299 € + alv 24%. 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Kelakorvattavat:

 • Webinaarit
 • Lähikoulutukset

Ammattipätevyys

16 tunnin ensiapukoulutuksesta saa kaksi kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää (2 kpl). Ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta.

Kuljettajan ammattipätevyys trafi-merkinnästä veloitetaan viranomaiskulu 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulu 4 € (+ alv 24 %).

Koulutuksen sisältö

 • Toiminta auttamis- tai onnettomuustilanteessa
 • Tajuttoman henkilön ensiapu
 • Elvytys: aikuinen, lapsi ja vauva
 • Defibrillaattorin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä: aikuinen, lapsi ja vauva
 • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erilaiset haavat
 • Sairauskohtaukset
 • Palovammat ja sähkötapaturmat
 • Murtumat ja nivelvammat
 • Pään vammat ja putoaminen
 • Myrkytykset
 • Hypotermia
 • Henkinen ensiapu
 • Ryhmäkoulutuksissa painopisteet voidaan räätälöidä ryhmän olosuhteiden mukaan
Hätäensiapukurssi 8h
Ensiapukoulutus on saatavana myös kahdeksan tunnin hätäensiapukurssina.
Katso tiedot täältä
Hätäensiapukurssi 4h
Ensiapukoulutus on saatavana myös neljän tunnin hätäensiapukurssina.
Katso tiedot täältä

Lisätietoa koulutuksesta

Ensiavun peruskurssi on markkinoiden kattavin ensiavun kurssitoteutus

Koulutus on kestoltaan 16 tuntia (2 koulutuspäivää). Kurssi sisältää kaksi pääteemaa: 
hengen pelastava hätäensiapu ja 
arjen ensiapua vaativat onnettomuudet sekä niiden ennaltaehkäisyn.
Koulutuksen aikana opit tajuttomalle annettavan ensiavun, tunnistat tavallisimmat sairaskohtaukset ja tiedät miten hoitaa hypotermiapotilasta.

Tämä kattava kurssi on loistava lähtökohta välttämättömien ensiaputaitojen hankkimiselle erilaisissa työympäristöissä ja vapaa-ajan toiminnassa. Kurssi on suunniteltu palvelemaan kaikkia alasta tai osaamisesta riippumatta.

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Yli kahdeksan tunnin ensiavun koulutuksemme soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Kurssi tulee olla suoritettu, joko lähi- tai webinaaritoteutuksessa. Itsenäiset verkkototeutukset, syventävät tai alle 8 tunnin mittaiset ensiapukurssit eivät sovellu osaksi ammattipätevyysmerkintää. 16 tunnin ensiapukoulutuksesta saa kaksi kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää (2 kpl).

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaidot olisi hyvä päivittää vähintään kolmen vuoden välein. 

Voit päivittää voimassa olevan Ensiavun Peruskurssin 16h -pätevyyden kerran (1)  joko 4 tai 8 tunnin hätäensiapukurssilla. Mikäli pätevyytesi on vanhentunut tai olet kerrannut pätevyyden jo lyhyellä hätäensiapukurssilla, tulee käydä Ensiavun peruskurssi 16 h uudelleen. 

Näin osallistut verkkokurssille

Tilaa ensiapukurssi. Kurssin voi aloittaa heti oston jälkeen. Onnistuneen oston jälkeen saat vahvistusviestin ja kirjautumistunnukset ohjeineen verkko-oppimisalustalle. 

Pääset oppimisympäristöön internet-yhteydellä varustetulla älylaitteella (esim. tietokone, tabletti tai mobiililaite). Erillisiä Latauksia tai asennuksia ei tarvita. Suorittaaksesi kurssin, varmista, että älylaitteellasi on uusin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Oppimisalusta tukee heikosti Explorer-selainta, jonka vuoksi sen käyttö ei suositella.

Kurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa. Edistymisesi tallennetaan järjestelmään. Voit jatkaa opintoja siitä, mihin edellisellä kerralla jäit. Kurssilla on käyttöaikaa 12 kk ostosta, jonka puitteissa se tulee suorittaa loppuun. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa opiskelua tästä linkistä: Omat kurssit.

Kelakorvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. 
Ensiapukoulutus on olennainen osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Työnantajat ovat oikeutettuja korvaukseen työterveyshuollon ja sairaanhoidon välttämättömistä ja kohtuullisista kustannuksista. Näihin kustannuksiin lukeutuvat myös työntekijöiden ensiapukoulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Kelakorvauksen suuruus voi olla jopa 60% koulutuksen hinnasta. Kaikki ensiapukurssimme täyttävät KELAn vaatimukset:

 • Korvauksen hakemisen edellytyksenä on, että lakisääteinen terveydenhuolto toteutuu yrityksessä.
 • Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa tulee olla maininta, että henkilöstölle järjestetään ensiapukoulutusta. Huomioithan, että ensiapukoulutusta ei tarvitse hankkia työterveysasemaltanne korvauksen saamiseksi.
 • Ensiapukurssin kouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) | Kaikilla Preston ensiapukouluttajilla on tämä pätevyys
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAn tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajan tulee hakea korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Yrittäjien on haettava korvausta 6 kk:n kuluessa laskun maksusta.

Yrityskohtainen Ensiavun peruskurssi 16h -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
VERKKOKURSSI
YHDISTELMÄKOULUTUS
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Tarjonnassa myös joustava yhdistelmäkoulutus, jossa puolet kurssista suoritetaan omaan tahtiin verkossa ennen lähikoulutuspäivään osallistumista. Käytännönharjoitukset voidaan toteuttaa myös etäyhteyden kautta webinaarina.

Hinta: 1650 €/ryhmä (max.15 hlö)

Todistukset ja rekisteröintikulut veloitamme erikseen. (10 € /osallistuja + valinnainen muovikortti 10€/hlö)

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Business man in a presentation pointing in the screen
TÄYDENNÄ OMAA TAI RYHMÄSI OSAAMISTASI

Koulutuksen käyneet

tilasivat myös näitä kursseja

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read