Hätäensiapukurssi 8h

Hätäensiapukurssilla opitut taidot voivat pelastaa ihmiselämän niin vapaa-ajalla, liikenteessä kuin työpaikalla. Mahdollisten pysyvien vammojen muodostumisen tai elvytyksen onnistumisen ratkaisevat aika ja taito. Kurssin käytyäsi tiedät, mitä tehdä yllättävissä onnettomuustilanteissa kriittisten minuuttien aikana. Lisäksi hallitset tärkeät kansalaistaidot kuten painelu-puhalluselvytyksen ja sydäniskurin käytön. 

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
Hätäensiapukurssi-8h

Kurssin kuvaus 

Osallistu kahdeksan tunnin (8 h) Hätäensiapukurssille ja hanki välttämättömät tiedot ja taidot kriittisten minuuttien aikana toimimiseen. 

Hätäensiapukurssi 8 h opastaa reagoimaan ja ennaltaehkäisemään äkillisiä onnettomuustilanteita. Kurssin käytyäsi tunnistat tavallisimmat sairauskohtaukset, sinulla on keinoja poistaa vierasesine hengitysteistä sekä tiedät mistä etsiä sydäniskuria, jos auttajia on onnettomuuden sattuessa useampi paikalla. Kaikilla ensiapukursseillamme harjoitellaan myös sydäniskurin käyttöä. Kaikilla ensiapukursseilla harjoitellaan myös sydäniskurin käyttöä.

Käytännönläheisen lähestymistavan ja lukuisten oppimisharjoitusten myötä pystyt toimimaan hätäensiapua vaativissa tilanteissa luottavaisin mielin. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista. Ensiaputaitoja tulisi kerrata kolmen vuoden välein, joten kurssi sopii erinomaisesti myös taitojen kertaamiseen. 

Koulutuksen kesto

Kahdeksan (8) tuntia

Pätevyyden voimassaolo

3 vuotta. 

Hinta

Verkkokurssi: 108 € + alv 24%.
Webinaari: 199 € + alv 24%. 
Lähikoulutus: 199 € + alv 24%. 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Kelakorvattavat:

 • Webinaarit
 • Lähikoulutukset

Ammattipätevyys

Webinaari- tai lähikoulutuksena suoritetusta kurssista on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä (1 kpl).

Kuljettajan ammattipätevyys trafi-merkinnästä veloitetaan viranomaiskulu 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulu 4 € (+ alv 24 %).

Koulutuksen sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuustilanteissa
 • Tajuttomalle henkilölle annettava ensiapu
 • Peruselvytys sisältäen painelu-puhalluselvytyksen ja sydäniskurin käytön
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erityyppiset haavat
 • Tavallisimmat sairauskohtaukset
 • Palovammat
 • Ryhmäkoulutuksissa painopisteet voidaan räätälöidä ryhmän olosuhteiden mukaan
Ensiavun peruskurssi 16h
Peruskurssi opettaa kattavat ensiaputaidot arkeen sekä onnettomuuksiin.
Katso tiedot täältä
Hätäensiapukurssi 4h
Ensiapukoulutus on saatavana myös neljän tunnin hätäensiapukurssina.
Katso tiedot täältä

Lisätietoa koulutuksesta

Hätäensiapukurssi opastaa sinua toimimaan äkillisissä henkeä uhkaavissa tilanteissa.

Kurssin käytyäsi tunnistat tavallisimmat sairauskohtaukset ja osaat antaa tilanteeseen soveltuvaa hätäensiapua. Mikäli auttajia on useampi, sinulta löytyy myös uskallusta ohjata ensiaputilannetta ammattilaisten saapumiseen asti. 

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista. Mikäli olet epävarma ensiaputaidoistasi, sopii kurssi myös taitojen kertaamiseen ja itseluottamuksen kasvattamiseen. Runsaat käytännönharjoitukset lisäävät auttamisrohkeutta. Etätoteutuksissa hyödynnetään kotoa löytyviä tarvikkeita. Kurssilta saat myös vinkkejä siihen, mitä kodin, auton tai mökin ensiapulaukusta olisi hyvä löytyä. 

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Yli kahdeksan tunnin ensiavun koulutuksemme soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Kurssi tulee olla suoritettu, joko lähi- tai webinaaritoteutuksessa. Itsenäiset verkkototeutukset, syventävät tai alle 8 tunnin mittaiset ensiapukurssit eivät sovellu osaksi ammattipätevyysmerkintää. EA1 sekä Ensiavunperuskurssi ovat kestoltaan 16 tuntia, joten niistä on mahdollista saada kaksi (2) ammattipätevyysmerkintää.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaidot olisi hyvä päivittää vähintään kolmen vuoden välein. Hätäensiapukurssin pätevyyden uusiminen onnistuu käymällä kurssi uudelleen. 

Voit päivittää voimassa olevan Ensiavun Peruskurssin 16h -pätevyyden kerran (1)  joko 4 tai 8 tunnin hätäensiapukurssilla. Mikäli pätevyytesi on vanhentunut tai olet kerranut pätevyyden jo lyhyellä hätäensiapukurssilla,  tulee käydä Ensiavun peruskurssi 16 h uudelleen. 

Näin osallistut verkkokurssille

Tilaa ensiapukurssi. Kurssin voi aloittaa heti oston jälkeen. Onnistuneen oston jälkeen saat vahvistusviestin ja kirjautumistunnukset ohjeineen verkko-oppimisalustalle. 

Pääset oppimisympäristöön internet-yhteydellä varustetulla älylaitteella (esim. tietokone, tabletti tai mobiililaite). Erillisiä Latauksia tai asennuksia ei tarvita. Suorittaaksesi kurssin, varmista, että älylaitteellasi on uusin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Oppimisalusta tukee heikosti Explorer-selainta, jonka vuoksi sen käyttö ei suositella.

Kurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa. Edistymisesi tallennetaan järjestelmään. Voit jatkaa opintoja siitä, mihin edellisellä kerralla jäit. Kurssilla on käyttöaikaa 12 kk ostosta, jonka puitteissa se tulee suorittaa loppuun. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa opiskelua tästä linkistä: Omat kurssit.

Kelakorvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. 
Ensiapukoulutus on olennainen osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Työnantajat ovat oikeutettuja korvaukseen työterveyshuollon ja sairaanhoidon välttämättömistä ja kohtuullisista kustannuksista. Näihin kustannuksiin lukeutuvat myös työntekijöiden ensiapukoulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Kelakorvauksen suuruus voi olla jopa 60% koulutuksen hinnasta. Kaikki ensiapukurssimme täyttävät KELAn vaatimukset:

 • Korvauksen hakemisen edellytyksenä on, että lakisääteinen terveydenhuolto toteutuu yrityksessä.
 • Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa tulee olla maininta, että henkilöstölle järjestetään ensiapukoulutusta. Huomioithan, että ensiapukoulutusta ei tarvitse hankkia työterveysasemaltanne korvauksen saamiseksi.
 • Ensiapukurssin kouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) | Kaikilla Preston ensiapukouluttajilla on tämä pätevyys
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAn tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajan tulee hakea korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Yrittäjien on haettava korvausta 6 kk:n kuluessa laskun maksusta.

Yrityskohtainen Hätäensiapukurssi 8h -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
VERKKOKURSSI
YHDISTELMÄKOULUTUS
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Tarjonnassa myös joustava yhdistelmäkoulutus, jossa puolet kurssista suoritetaan omaan tahtiin verkossa ennen lähikoulutuspäivään osallistumista. Käytännönharjoitukset voidaan toteuttaa myös etäyhteyden kautta webinaarina.

Hinta: 1050 €/ryhmä (max.15 hlö)

Todistukset ja rekisteröintikulut veloitamme erikseen. (10 €/osallistuja + valinnainen muovikortti 10 €/hlö)

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Business man in a presentation pointing in the screen
TÄYDENNÄ OMAA TAI RYHMÄSI OSAAMISTASI

Koulutuksen käyneet

tilasivat myös näitä kursseja

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read