Rakentaja tai suunnittelija, helpota arkeasi!

 • Saat rakennettavien kiinteistöjen turvallisuustuotteet ja -palvelut yhdestä paikasta – vaivattomasti.
 • Valikoimistamme löytyvät paloturvallisuus- ja ensiaputuotteet, turvallisuuskoulutukset, väestönsuojan kunnossapito ja tarvikkeet sekä monipuoliset huoltopalvelut.
 • Tunnemme lain vaatimukset ja autamme sinua noudattamaan lain moninaisia velvoitteita.
 • Kasvava ja jatkuvasti kehittyvä organisaatiomme on apunasi turvallisen asuin- ja toimintaympäristön luomisessa.
 • Palvelemme ympäri Suomea, aina lähellä sinua.
riskit-1

Rakennusprojektin vaiheet

Presto palvelee rakentamisen eri vaiheissa – sekä uudis- että korjausrakentajia

Voimme tarjota kattavasti tuotteita ja palveluja rakentamisen aloituksesta aina valmiiseen lopputulokseen saakka.

Rakentaminen on aina kallista ja aikaa vievää. Jotta välttyisit virheratkaisuilta tai vääriltä investoinneilta, meidät kannattaa ottaa mukaan jo hyvin varhaisessa suunnitteluvaiheessa. Osaamme neuvoa kuhunkin vaiheeseen oikeat tuotteet ja palvelut. 

Pikapaloposti-presto-2

Rakennusprojektien yleisimpiä haasteita ja ongelmia

 • Usein kiire ja kiireessä saattaa tärkeitä asioita unohtua tai jäädä hoitamatta
 • Useita hankintalähteitä, ei muisteta mitä on hankittu ja mistä, hankintojen hallittu koordinointi
 • Rakennuksen ja rakennusprojektin paloturvallisuusratkaisut kaikissa rakennusvaiheissa
 • Tuotesuositus ei ole optimoitu käyttöympäristöön. Valinnat tehdään vanhentuneilla tiedoilla.
 • Palotarkastaja tulossa eikä kaikkia tuotteita ole hankittu tai asennettu.
 • Paloturvallisuus on edellytys rakennuksen käyttöönotolle ja puutteet selviävät vasta lopputarkastuksessa.

6 syytä, miksi valita kumppaniksi Presto

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää rakennusprojekteissa. Jo rakentamisen aloitusvaiheissa varautuminen palovahinkoihin sekä niiden seurausten hallintaan on järkevää, koska kustannus suhteessa hyötyyn on tällöin alhainen. Tulipalojen aiheuttamat inhimilliset, aineelliset ja liiketoiminnalliset vahingot saattavat olla mittaamattomia.

1

Osaava

Turvallisuus on Preston ydinosaamista. Yrityksellä on 50 vuotta kokemusta. 

2

Kattava

Palvelut kattavat koko Suomen, omat toimipisteet 9 paikkakunnalla. 

3

Kustannustehokas

Säästät aikaa ja rahaa. Keskitä Prestolle ja voit itse keskittyä muihin töihin.

4

Asiakaslähtöinen

Presto kehittää tuotelinjaansa ja palveluitaan aina asiakkaidensa tarpeisiin.

5

Kehittyvä

Jatkuvasti kasvava ja kehittyvä organisaatio. Alan johtava konserni Euroopassa. 

6

Kouluttava

Prestolta saa myös tärkeät koulutukset mm.  työsuojelu-, ensiapu- ja pätevyys.

 

a01suunnittelu
suunnittelu

Suunnitteluvaiheessa valitaan alkusammutustuotteet valmistuvaan tai saneerattavaan rakennukseen. 

Vastuu uudisrakennuksen paloturvallisuudesta on rakennuttajalla (Maankäyttö- ja rakennuslaki). Suunnittelijan rooli alkusammutuskaluston suosittelijana on merkittävä.

Tässä vaiheessa on tärkeä varmistaa, että sammutinsuositus vastaa tulevia kemikaalilainsäädännön tuomia muutoksia. Presto on päivittänyt suosituksensa 2022 Sisäministeriön ehdotuksen mukaan.

Oikea sammutin oikeaan kohteeseen

Preston sammuttimet valmistetaan omalla tehtaalla Ruotsissa. Tuotteiden valmistus omalla tehtaallamme takaa, että koko valmistusprosessi on hallussamme. Pystymme näin varmistamaan korkean laadun koko toimitusketjussa, ensimmäisistä piirustuksista aina asennukseen asti.

Valitse kohteeseesi sopiva sammutin.

Kuinka monta sammutinta kiinteistöön tarvitaan? Ohjeellisena suosituksena ns. peruskiinteistölle on yksi sammutin per 200-300 m2. Luonnollisesti määrä voi muuttua kiinteistön käyttötarkoituksen ja paloriskiluokituksen mukaan. 

Lataa myös opas Käsisammuttimien määrän ja laadun optimonti.

Pikapalopostien paikat kannattaa suunnitella heti alussa

Pikapaloposti kuuluu monien toimitilojen pakolliseen alkusammutuskalustoon. Presto-pikapalopostit ovat CE-merkittyjä (EN 671-1:2012) ja rakennustuotedirektiivin 305/2011 mukaisia. Tuotteet valmistetaan omalla tehtaallamme Ruotsin Gnosjössa.

LVI-suunnittelijat löytävät laadukkaat Preston pikapalopostit BIM-mallinnettuina MagiCloud-kirjastosta. Tämä nopeuttaa suunnittelutyötä merkittävästi, kun tuotteita voi selata ja poimia MagiCAD-käyttöön suoraan verkosta. 

Tutustu pikapaloposteihin.

Lataa Pikapalopostien valintaopas!

 

Rakennettavan kiinteistön paloturvallisuudesta ja valituista tuotteista vastaa rakennushankkeeseen ryhtyvä 

Rakennushankkeeseen ryhtyvä vastaa aina kiinteistöön tulevista tuotevalinnoista.  Pelastuslaitos, suunnittelijat ja muutkin palveluntarjoajat voivat toimia suosittelijoina, mutta vastuu valinnoista on aina kiinteistön omistajalla.

Varmistat parhaat tuotteet kiinteistöösi, pyytämällä Preston asiantuntijat avuksesi. Meillä on ajanmukaisin tuotetieto ja viimeisimpien määräysten tuntemus, sillä  valmistajana  ja alan erikoisliikkeenä päivitämme osaamistamme jatkuvasti.

Pyydä asiantuntija avuksesi!

 

a02työmaa
työmaa

Turvallisella työmaalla on riittävästi tehokkaita sammuttimia, kunnolliset tulityövarusteet, henkilöstö on saanut ensiapu- ja turvallisuuskorttikoulutukset ja löytyy yllättäviä tilanteita varten defibrillaattori sekä ensiaputuotteet.

Tulemme tarkastamaan työmaalla käytettävät sammuttimet paikan päälle ja viemme käytöstäpoistetut sammuttimet asianmukaisesti kierrätettäväksi. Toimintatavan sovimme työmaalle parhaiten sopivaksi.

Rakennusurakoitsija on vastuussa turvallisesta työmaasta


Muista hankkia työmaalle hyvissä ajoin uudet sammutimet tai huolehdi vanhojen työmaasammuttimien tarkastuksista. 

Hanki  tulityövarusteet, sammuttimille tarvittavat sammutinkaapit tai suojahuput sekä paloturvalliset latauskaapit litiumakkukäyttöisille työkaluille. 

Ota yhteyttä, niin sovitaan mikä toimintamalli tukee työtäsi parhaiten - autamme varmistamaan työmaan paloturvallisuuden.

Suojaa myös henkilöstö!

 

Työmaan henkilöstölle on hyvä olla kunnolliset tulityövarusteet ja onnettomuuksia tai yllättäviä tilanteita varten tulee olla ensiaputuotteet ja defibrillaattorit.

Pidä huolta myös henkilöstön ajantasaiseista ensiapu- ja turvallisuuskorttikoulutuksista. Koulutamme vuosittain yli 100 000 suomalaista. Valitse täältä koulutus ja sopivin toteutustapa.

Presto palvelee

Anna meidän auttaa turvallisen työmaan rakentamisessa.

Asentajillamme on aina tarvittavat henkilösuojaimet sekä työturvallisuuskortit.

Tilaa asentaja paikalle:

Numerosta: 010 3877 200 tai
laita sähköpostia myynti@presto.fi

 

a03rakentaminen
rakentaminen-2

Rakentaminen kestää yleensä kuukausia tai jopa vuosia. Oikeat tuotevalinnat varmistavat kiinteistön paloturvallisuuden, pitävät elinkaarikustannukset kurissa sekä varmistavat, että kiristyvän ympäristolainsäädännön rajoitteet sammutinvalinnoissa huomioidaan.

Rakennuslupavaiheessa suositukset alkusammutuskalustosta on tehty varsin karkealla tasolla.  Laindäädännössä ei täsmennetä yksityiskohtaisesti laitteiden määrää tai tyyppiä.

Rakennusliikkeen roolina on tehdä varsinaiset tuotevalinnat näihin suosituksiin pohjautuen. Haasteena on, että erityisesti käsisammuttimien osalta suunnitelmissa näkyy liian usein vanhentuneeseen tietoon perustuvia suosituksia. Tällöin oikea tuotevalinta vaatii urakoitsijalta lisätiedon hankkimista.

Preston rooli on auttaa ja varmistaa, että valinnat tehdään viimeisimpien/päivitettyjen suositusten mukaisesti. 

LVI-urakoitsija - autamme oikean pikapalopostin valinnassa

LVI-suunnittelija määrittelee pikapalopostit ja niiden sijainnit. Yleensä LVI-urakoitsija vastaa pikapalopostien hankinnasta. Urakoitsijan tehtävänä on valita toimittaja ja sopiva kaappimalli rakennettavaan tai saneerattavaan rakennukseen.

Valmistamme Presto-pikapalopostit omassa tehtaassamme Ruotsissa, ja laatu on meille ensisijaisen tärkeää. Yksi tärkeimmistä tekijöistä laadun varmisamisessa on, että kaikki pikapalopostien veden virtauksen kanssa kosketuksiin joutuvat metalliosat ovat valmistettu korkealaatuisesta messinkistä. Letkukelan keskiön pitkä elinkaari taataan tukipyörän avulla, mikä tekee pikapalopostistamme erityisen kestävän.

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman erilaisia malleja.

 

Rakennusurakoitsijan ei tarvitse yksin valita turvallisuustuotteita

Opastamme tarvittaessa sammuttimien valinnassa ja huomioimme jo nyt tulevat kemikaalilainsäädännön tuomat rajoitukset. Avullamme löydät oikean sammuttimen kuhunkin kohteeseen. Tarvittaessa hoidamme myös sammuttimien asennuksen.

 Muista myös sammutinkaapit, joissa sammuttimen säilyvät hyvin lialta ja pölyltä suojassa.

Väestönsuojat ovat Preston ydinosaaamista. Meiltä saat kaikki tarvittavat väestönsuojien tarvikkeet ja kunnossapidon myös jatkossa. 

Turvallisessa rakennuksessa on ensiaputuotteet ja defibrilaattorit valmiina.  Prestolta löytyy oikeat tuotteet myös näihin.

Presto palvelee

Anna meidän auttaa kiinteistön paloturvallisuuden varmistamisessa. 

Ota yhteyttä ja asiantuntijamme neuvovat sinua parhaiden tuotteiden valinnasta.

Numerosta: 010 3877 200 tai
laita sähköpostia myynti@presto.fi

 

a04valmisrakennus
valmis-rakennus

Valmis uudisrakennus tai vasta saaneerattu rakennus ei pysy kunnossa ilman jatkuvaa huolenpitoa. Preston palveluihin kuuluvat lain vaatimat pelastusuunnitelmat ja monipuoliset kunnostus- sekä ylläpitopalvelut. Kysy reilusti lisää!

Rakennuttaja vastaa rakennettavan kiinteistön paloturvallisuudesta 

Rakennuttaja vastaa lain perusteella siitä, että kiinteistöön on valittu paloturvallisuuden kannalta soveltuvat laitteet.

Käytännössä rakennuksen paloturvallisuuden suunnittelussa,  suosituksissa sekä laitteiden hankinnassa on usein monta eri tahoa.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu alkusammutustuotteiden hankinta ja asennus on vastuussa olevan rakennuttajan etu. 

Paloturvallisuus on Preston ydinosaamista. Autamme uuteen tai saneerattavaan kiinteistöön tarvittavien turvallisuustuotteiden valinnassa. Hoidamme tarvittaessa myös niiden asennukset. Oikein valitut ja sijoitetut tuotteet parantavat kiinteistön paloturvallisuutta lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.

 

 

Kiinteistön omistaja vastaa valituista tuotteista, pelastussuunnitelmasta ja väestönsuojan kunnosta myös jatkossa

Jokaisessa kiinteistössä, jossa oleskelee tai asuu ihmisiä, täytyy olla lakisääteinen pelastussuunnitelma. Presto toteuttaa pelastussuunnitelmat joustavasti ja helposti Avaimet käteen -palveluna.

Paloturvallisuustuotteiden ja väestönsuojien  kunnossapysyminen edellyttää, että laitteet tarkastetaan/huolletaan säännöllisesti. Osa toimenpiteistä on lakisääteisiä, osa standardin tai laitevalmistajan suosituksia.  Tehdäkseen kunnossapidosta vaivatonta, yhä useampi asiakkaamme on tehnyt kanssamme ylläpitosopimuksen. Sopimuksen laatimisen jälkeen pidämme laitteistot kunnossa sovituin määrävälein, ilman erillistä tilausta.

 

Presto palvelee

Pidä kiinteistön paloturvalaitteet ja väestönsuojat kunnossa vaivattomasti. Tee ylläpitosopimus.

Ota yhteyttä!

Numero: 010 3877 200 tai
sähköposti myynti@presto.fi

MUISTILISTA

Preston tuotteita ja palveluita rakentajille

Kokosimme avuksesi kätevän muistilistan suunnittelijoille ja rakentajille tarjoamistamme tuotteista ja palveluista. Tästä voit helposti tarkistaa, oletko muistanut huomioida kaiken tarpeellisen.

 

arkkitehti

Lähetä yhteydenottopyyntö

Vaahtosammutin_lyly_savusauna_terassi

Kannamme vastuun kokonaisuudesta

 • Kannamme kokonaisvastuun sammutuslaitteiden ja/tai väestönsuojien kunnossapidosta
 • Palveluumme kuuluu myös tuotevalintoihin ja huoltotoimenpiteisiin liittyvä kartoitus sekä neuvonanto
 • Tuemme kiinteistöjen elinkaaren hallinnassa – saat oikeat tuotteet ja huollot ajallaan
 • Teemme asiakkaan arjen helpoksi automatisoimalla huoltokierron

Kiinteistöjen turvallisuus rakennetaan yhdessä

Tunne vastuusi kiinteistön paloturvallisuudesta! Kiinteistön paloturvaopassarjan ensimmäinen osa Vastuut ja velvoitteet on tärkeä tietopaketti kiinteistön omistajalle, hallinnoijalle ja toiminnanharjoittajalle. Opas sisältää ne olennaiset lakisääteiset vastuut ja velvoitteet, joista jokaisen kiinteistön paloturvallisuudesta vastaavan täytyy huolehtia. Lataa opas täältä >>
Laki velvoittaa kiinteistön omistajaa omatoimiseen varautumiseen. Asuinrakennuksissa ja liikekiinteistöissä se tarkoittaa mm. pelastussuunnitelman laadintaa ja sen ajantasaisuudesta huolehtimista. Tavoitteena on tukea riskien tunnistamista, turvallisuustyötä sekä varautumista onnettomuustilanteissa toimimiseen. Asuinkiinteistöissä pelastussuunnitelman tekemisestä vastaa taloyhtiön hallitus.

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeä osa sujuvaa ja häiriötöntä liiketoimintaa, tuotantoa ja työskentelyä. Huolellinen ennakointi ja varautuminen palovahinkoihin sekä niiden seurausten hallintaan on järkevää, koska kustannus suhteessa hyötyyn on tällöin alhainen. Tulipalojen aiheuttamat inhimilliset, aineelliset ja liiketoiminnalliset vahingot saattavat olla mittaamattomia.

Ennakoivalla kunnossapidolla minimoidaan mahdolliset vahingot ja varmistetaan, että laitteistot toimivat hädän hetkellä.
Pelastussuunnitelma on lainsäädännön velvoittama turvallisuusdokumentti, joka sisältää tiedot siitä, millä tavalla vaaratilanteita pyritään ennaltaehkäisemään, miten niihin varaudutaan ja millä tavalla onnettomuustilanteessa toimitaan. Kiinteistön omistaja ja taloyhtiössä sen hallitus  vastaa siitä, että väestönsuojan varusteet, laitteet ja merkinnät ovat kunnossa.

 

Meidän tulee tehdä kaikkemme maapallon resurssien liikakäytön vähentämiseksi. Ehkä emme ratkaise kaikkea tänään, mutta joka päivä tulee tehdä töitä tämän tavoitteen eteen. Sammutinvalmistajana yksi tärkeimmistä kestävän kehityksen sitoumuksistamme on edistää ympäristölle ystävällisempien tuotteiden kehittämistä - ohjenuorana alhainen ympäristö- ja ilmastovaikutus sekä myrkyttömyys.
visio-vaaka

Pyydä Preston asiantuntija avuksesi

Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea yksin. Asiantuntijamme ovat apunasi rakentamisen kaikissa vaiheissa: autamme sinua valitsemaan oikeat tuotteet, oikeat määrät ja sijoittamaan ne oikeisiin paikkoihin. 

Tee ylläpitosopimus ja pidämme jo tehdyt hankinnat toimintakuntoisina myös jatkossa. 

Pyydä ottamaan yhteyttä →