SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

Kurssi kerryttää tietotaitoa ja auttamisrohkeutta henkeä pelastavasta ensiavusta ja opettaa turvaamaan keskeisimmät elintoiminnot onnettomuustilanteissa. Jokainen voi oppia pelastamaan hengen yksinkertaisilla ensiaputaidoilla sekä ennakoimaan vaaranpaikat varautumalla ensiaputilanteisiin.

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
First aid course on white isolated background

Kurssin kuvaus 

SPR Hätäensiapukurssi 8t ® kurssilla saat perustiedot ensiavusta.

Onnettomuustilanteissa hoitoketjun ensimmäinen lenkki on usein tavallinen ihminen, maallikko, jonka toiminnassa ratkaisevaa ovat aika ja taidot. Viipymättä aloitettu hoito parantaa autettavan mahdollisuuksia selviytyä ja vähentää vamman aiheuttamia pysyviä haittoja. Kurssilla opit monipuolisia harjoituksia hyödyntäen peruselvytyksen, haavojen sidonnan ja sairaskohtausten ensiavun tärkeyden. 

Kurssi ei vaadi aikaisempaa osaamista ensiaputaidoista. Tämä kurssi soveltuu myös SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyyden kertauskurssiksi ja taitojen päivittämiseen. Kurssin käymällä voit päivittää voimassa olevan EA 1®- pätevyyden kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Päivityksen voit tehdä vain yhden kerran.

Koulutuksen kesto

Kahdeksan (8) tuntia

Verkkokurssilla on käyttöaikaa 6 kk kurssin aloitamisesta.

Pätevyyden voimassaolo

3 vuotta. 

Hinta

Verkkokurssi: 109 € + alv 24%.
Webinaari: 199 € + alv 24%. 
Lähikoulutus: 199 € + alv 24%. 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Kelakorvattavat:

 • Webinaarit
 • Lähikoulutukset

Ammattipätevyys

Webinaari- tai lähikoulutuksena suoritetusta kurssista on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä (1 kpl).

Kuljettajan ammattipätevyys trafi-merkinnästä veloitetaan viranomaiskulu 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulu 4 € (+ alv 24 %).

Koulutuksen sisältö

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® on SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukurssi

 • Toiminta auttamistilanteessa
 • Tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu
 • Aikuisen painelu-puhalluselvytys
 • Sydäniskurin käyttö
 • Tukehtuvan henkilön ensiapu
 • Tavallisimpien sairauskohtausten ensiapu:
  • rintakipu
  • matala verensokeri
  • aivoverenkierron häiriöt
  • kouristukset
  • vakava allerginen reaktio
 • Suuren verenvuodon tyrehdyttäminen
 • Verenkierron häiriötilan ensiapu (sokki)
 • Tapaturmien ennaltaehkäisy
 • Tyypillisimpien haavojen ja palovammojen ensiapu
 • Terveyden edistäminen
 • Henkinen ensiapu

Verkkokurssin sisältö käydään eri järjestyksessä. Verkkokurssilla käydään lisäksi:

 • Valmius ja varautuminen
 • Harjoitustehtävät
SPR Hätäensiapukurssi 4 t
Ensiapukoulutus on saatavana myös suppeampana neljän tunnin koulutuksena.
Katso tiedot täältä

Lisätietoa koulutuksesta

Käytännönläheinen hätäensiapukurssi on SPR myöntämänä ja kurssisisällöt sertifioituja.

Ensiapukurssi on kestoltaan kahdeksan tunnin mittainen. Kurssipäivän aikana opit kattavat perustiedot ja -taidot äkillisiin henkeä uhkaaviin tilanteisiin ja hätäensiavun antamiseen. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta ensiavusta. Kurssi sopii myös ensiaputaitojen kertaukseen ja päivittämiseen.
Teorian vastapainoksi kaikki toteutusmuotomme sisältävät runsaasti käytännönläheisiä harjoituksia, jotka innostavat oppimaan. Webinaareissa ja itsenäisissä verkkototeutuksissa hyödynnämme kotoa löytyviä välineitä. 

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Yli kahdeksan tunnin ensiavun peruskoulutuksemme soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Kurssi tulee olla suoritettu, joko lähi- tai webinaaritoteutuksessa. Itsenäiset verkkototeutukset, syventävät tai alle 8 tunnin mittaiset ensiapukurssit eivät sovellu osaksi ammattipätevyysmerkintää.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaidot olisi hyvä päivittää vähintään kolmen vuoden välein.

SPR myöntämän Ensiapu EA1-pätevyyden voi päivittää kerran neljän tai kahdeksan tunnin SPR:n hätäensiapukurssilla, jolloin voimassa oleva pätevyys jatkuu kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Kun lyhyt hätäensiapukurssi on kertaalleen käyty, tulee suorittaa SPR Ensiavun peruskurssi EA1 tai EA2 uudelleen, jotta pätevyys pysyy voimassa.

Näin osallistut verkkokurssille

Tilaa ensiapukurssi. Opiskelun voit aloittaa heti oman aikataulusi mukaan. Verkkokurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa. Edistymisesi tallentuu oppimisympäristöön. Kurssilla on käyttöaikaa 6 kk kurssin aloittamisesta, jonka puitteissa se tulee suorittaa loppuun. Tilauksen yhteydessä saatu kurssikoodi on voimassa 12 kk ostosta. SPR Hätäensiapukurssi on mahdollista opiskella myös englanniksi ja ruotsiksi.

Sähköpostiisi saapuu oston jälkeen tilausvahvistus. Tilausvahvistuksessa on osallistumiskoodi ja linkki ensiaputodistus.com verkko-oppimisympäristöön. Kurssin suorittamiseen tarvitset vain älylaitteen ja internet yhteyden. Varmista, että laitteessasi toimivat äänet. 

Kurssin suoritettuasi saat SPR Hätäensiapukurssin 4 t pätevyyden voimaan 3 vuodeksi. Suoritusmerkintä muodostuu automaattisesti ilman viivettä pätevyysrekisteriin. Voit halutessasi tilata myös muovisen ensiapukortin.

Kelakorvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. 
Ensiapukoulutus on olennainen osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Työnantajat ovat oikeutettuja korvaukseen työterveyshuollon ja sairaanhoidon välttämättömistä ja kohtuullisista kustannuksista. Näihin kustannuksiin lukeutuvat myös työntekijöiden ensiapukoulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Kelakorvauksen suuruus voi olla jopa 60% koulutuksen hinnasta. Kaikki ensiapukurssimme täyttävät KELAn vaatimukset:

 • Korvauksen hakemisen edellytyksenä on, että lakisääteinen terveydenhuolto toteutuu yrityksessä.
 • Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa tulee olla maininta, että henkilöstölle järjestetään ensiapukoulutusta. Huomioithan, että ensiapukoulutusta ei tarvitse hankkia työterveysasemaltanne korvauksen saamiseksi.
 • Ensiapukurssin kouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) | Kaikilla Preston ensiapukouluttajilla on tämä pätevyys
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAn tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajan tulee hakea korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Yrittäjien on haettava korvausta 6 kk:n kuluessa laskun maksusta.

Yrityskohtainen SPR Hätäensiapukurssi 8 t® -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
VERKKOKURSSI
YHDISTELMÄKOULUTUS
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Tarjonnassa myös joustava yhdistelmäkoulutus, jossa puolet kurssista suoritetaan omaan tahtiin verkossa ennen lähikoulutuspäivään osallistumista. Käytännönharjoitukset voidaan toteuttaa myös etäyhteyden kautta webinaarina.

Hinta: 1050 €/ryhmä

Todistukset ja rekisteröintikulut veloitamme erikseen. (18,75 €/osallistuja + valinnainen muovikortti 10€/hlö)

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Business man in a presentation pointing in the screen
TÄYDENNÄ OMAA TAI RYHMÄSI OSAAMISTASI

Koulutuksen käyneet

tilasivat myös näitä kursseja

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Ilmoittaudu SPR Hätäensiapu 8 t -kurssille

Alta löydät alkavat SPR Hätäensiapukurssi 8 t® webinaarit, lähi- ja yhdistelmäkoulutukset. Muuhun koulutustarjontaan voit tutustua