SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

Hätäensiapukurssi antaa valmiudet hengen pelastavaan ensiapuun. Kurssilla opit hätäensiavun alkeet, jotka kaikkien tulisi hallita äkillisissä onnettomuus- tai sairaskohtaustilanteissa. Tärkeitä hätäensiaputaitoja ovat myös lisäonnettomuuksien ehkäisy ja riskien ennalta tunnistaminen. 

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
SPR-Hätäesiapukurssi-4-t

Kurssin kuvaus 

SPR Hätäensiapukurssi 4 t ® kurssilla saat perustiedot hengen pelastavasta ensiavusta.

Hätäensiapua vaativat tilanteet osuvat omalle kohdalle harvoin. Onnettomuuden sattuessa seuraukset voivat olla lyhyessä ajassa kohtalokkaat, mikäli auttaja ei tiedä miten tulisi toimia. Ensiapukurssin avulla opit tunnistamaan tukehtuvan, sokissa olevan tai tajuttoman henkilön. Sydäniskurinkäyttö ja painelu-puhalluselvytys ovat keskeisiä hätäensiapukurssilla opittavia taitoja hengen pelastamiseksi.

Kurssi opettaa ensiavun alkeet. Voit osallistua kurssille ilman aikaisempaa osaamista. Ensiaputaitoja olisi hyvä päivittää ja kerrata kolmen vuoden välein. Tiivis neljän tunnin kurssi soveltuu hyvin hätäensiaputaitojen ylläpitämiseen. 

Koulutuksen kesto

Neljä (4) tuntia

Verkkokurssilla on käyttöaikaa 6 kk kurssin aloittamisesta.

Pätevyyden voimassaolo

3 vuotta. 

Hinta

Verkkokurssi: 89 € + alv 24%.
Webinaari: 139 € + alv 24%. 
Lähikoulutus: 139 € + alv 24%. 

 

Ilmoittaudu mukaan koulutuskalenteristamme >>

Kelakorvattavat:

 • Webinaarit
 • Lähikoulutukset

Ammattipätevyys

Kurssista ei saa kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää. 8 tunnin webinaari- tai lähikoulutuksena suoritetusta hätäensiapukurssista on mahdollista saada pätevyysmerkintä (1 kpl). 

Koulutuksen sisältö

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® on SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukurssi

 • Toimiminen auttamistilanteessa – tilannearvio, hätäilmoitus ja hätäensiapu
 • Tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu
 • Elvytys sekä opastavan sydäniskurin käyttö
 • Tukehtuvan henkilön tunnistaminen ja hätäensiapu
 • Suuren verenvuodon tyrehdyttäminen
 • Sokki
 • Tapaturmien ennakointi ja lisäonnettomuuksien ehkäisy
 • Ryhmäkoulutuksissa painopisteet voidaan räätälöidä ryhmän olosuhteiden mukaan
SPR Hätäensiapukurssi 8 t
Ensiapukoulutus on saatavana myös laajempana kahdeksan tunnin koulutuksena.
Katso tiedot täältä

Lisätietoa koulutuksesta

Käytännönläheinen hätäensiapukurssi on SPR myöntämänä ja kurssisisällöt sertifioituja.

Ensiapukurssi on kestoltaan neljän tunnin mittainen. Käytännönläheisen kurssin jälkeen osaat auttaa, uskallat auttaa ja tiedät miten toimia hätäensiapu -tilanteissa. Kurssilla opiskellaan hätäensiavun perusteet teoriassa ja käytännössä. Et siis tarvitse aikaisempaa osaamista hätäensiavusta tai kokemusta onnettomuustilanteista. 

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Yli kahdeksan tunnin ensiavun koulutuksemme soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Kurssi tulee olla suoritettu, joko lähi- tai webinaaritoteutuksessa. Itsenäiset verkkototeutukset, syventävät tai alle 8 tunnin mittaiset ensiapukurssit eivät sovellu osaksi ammattipätevyysmerkintää.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaidot olisi hyvä päivittää vähintään kolmen vuoden välein. 4 tunnin hätäensiapukurssi soveltuu hyvin taitojen kertaamiseen ja päivittämiseen.

Voimassa olevan SPR Ensiapu EA1-pätevyyden voi päivittää kerran neljän tai kahdeksan tunnin SPR:n hätäensiapukurssilla. Pätevyyden päivittäminen jatkaa EA1 -pätevyyden voimassaoloa kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Kun lyhyt hätäensiapukurssi on kertaalleen käyty tai jos pätevyys on ehtinyt vanhentua, tulee suorittaa SPR Ensiavun peruskurssi EA1 uudelleen, jotta pätevyys pysyy voimassa.

Näin osallistut verkkokurssille

Tilaa ensiapukurssi. Opiskelun voit aloittaa heti oman aikataulusi mukaan. Verkkokurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa. Edistymisesi tallentuu oppimisympäristöön. Kurssilla on käyttöaikaa 6 kk kurssin aloittamisesta, jonka puitteissa se tulee suorittaa loppuun. SPR Hätäensiapukurssi on mahdollista opiskella myös englanniksi ja ruotsiksi.

Sähköpostiisi saapuu oston jälkeen tilausvahvistus. Tilausvahvistuksessa on osallistumiskoodi ja linkki ensiaputodistus.com verkko-oppimisympäristöön. Kurssin suorittamiseen tarvitset vain älylaitteen ja internet yhteyden. Varmista, että laitteessasi toimivat äänet. 

Kurssin suoritettuasi saat SPR Hätäensiapukurssin 4 t pätevyyden voimaan 3 vuodeksi. Suoritusmerkintä muodostuu automaattisesti ilman viivettä pätevyysrekisteriin. Voit halutessasi tilata myös muovisen ensiapukortin.

Kelakorvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. 
Ensiapukoulutus on olennainen osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Työnantajat ovat oikeutettuja korvaukseen työterveyshuollon ja sairaanhoidon välttämättömistä ja kohtuullisista kustannuksista. Näihin kustannuksiin lukeutuvat myös työntekijöiden ensiapukoulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Kelakorvauksen suuruus voi olla jopa 60% koulutuksen hinnasta. Kaikki ensiapukurssimme täyttävät KELAn vaatimukset:

 • Korvauksen hakemisen edellytyksenä on, että lakisääteinen terveydenhuolto toteutuu yrityksessä.
 • Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa tulee olla maininta, että henkilöstölle järjestetään ensiapukoulutusta. Huomioithan, että ensiapukoulutusta ei tarvitse hankkia työterveysasemaltanne korvauksen saamiseksi.
 • Ensiapukurssin kouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) | Kaikilla Preston ensiapukouluttajilla on tämä pätevyys
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAn tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajan tulee hakea korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Yrittäjien on haettava korvausta 6 kk:n kuluessa laskun maksusta.

Yrityskohtainen SPR Hätäensiapukurssi 4 t® -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
VERKKOKURSSI
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Hinta: 720 €/ryhmä (max.15 hlö)

Todistukset ja rekisteröintikulut veloitamme erikseen. (18,75 €/osallistuja + valinnainen muovikortti 10€/hlö)

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Business man in a presentation pointing in the screen
TÄYDENNÄ OMAA TAI RYHMÄSI OSAAMISTASI

Koulutuksen käyneet

tilasivat myös näitä kursseja

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read