Litiumioniakkupalot - Presto-tuotteet alkusammutukseen

kirjoittaja Tarja Vilmi
4 min lukuaika
9.3.2020 12:10

Litiumioniakkujen rakenne sekä pieneen kokoon pakattu suuri energiamäärä luovat haasteita akkupalojen sammuttamiselle. Sammuttimen pitää pystyä jäähdyttämään akkua voimakkaasti ja näin estää lämmön johtuminen kennosta toiseen. 

Olemme laajentaneet tuotelinjaamme vastaamaan erityisesti yritysten tarpeisiin – tuotelinjallamme on nyt kolme eri kokoista tuotetta litiumioniakkujen alkusammutukseen.

Hallitse paloriskit ja valitse kohteeseesi oikea LB-tuotelinjan sammutin tai pikapaloposti

Litiumioniakun rakenteesta johtuen vaaditaan valittavalta alkusammutusratkaisulta riittävä jäähdytyskapasiteetti kuhunkin kohteeseeseen. Olemme laajentaneet tuotelinjaamme asiakkaidemme tarpeista johtuen kohti yhä isomman sammutuskapasiteetin omaavia tuotteita. Valitettavasti käsisammuttimen jäahdytyskapasiteetti riittää lähinnä kannettavien elektroniikkalaitteiden sekä pienempien alle 100Wh akkujen sammuttamiseen.

 

Mitä tehokkaampi akku, sitä enemmän jäähdytyskapasiteettia tarvitaan

Valitse-Presto-sammutin-litium-ioni-akkupaloihin

Presto LB50 suurtehosammutin 

Presto LB50 suurtehosammuttimessa jäähdytyskapasiteettiin on kiinnitetty erityinen huomio. Useimmissa yritys- tai teollisuusympäristön kohteissa käsisammuttimen jäähdytyskapasiteetti ei riitä katkaisemaan litiumioniakkupalon lämpökarkaamisprosessia.

Presto LB50 soveltuu esimerkiksi tiloihin, joissa työskennellään akkukäyttöisillä trukeilla tai varastoidaan/ladataan keskitetysti Li-ion-akuilla varustettuja laitteita.

Sammuttimen laukaisumekanismin sekä pistoolikahvan rakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella pieninä pisaroina, joka tehostaa jäähdytystä. Pitkä tyhjenemisaika optimoi jäähdytystehon. Tehokas sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavaan materiaalin samalla jäähdyttäen akustoa tehokkaasti. Akuston lisäksi myös sitä ympäröivä materiaali tulee sammuttaa ja jäähdyttää. Presto LB50 sammuttaa sekä A- että B-luokan paloja.

LB50-suurtehosammutin

SAMMUTETTAVAT KOHTEET

 • Litiumioniakkuja sisältävät varastot
 • Trukkien latauspisteet (min 2 kpl)
 • Sähköpyörät ja -mopot

TEKNISET TIEDOT

 • Paloluokka AB**
 • Sammutteen määrä: 50 l
 • Tyhjenemisaika: ∼ 5 min.
 • Paino: 83 kg
 • Mitat: 1100 x 465 x 300 mm

**Kuljetettaville sammuttimille määritellään standardin mukaan vain paloluokat

Tuote-esite: Presto suurtehosammutin LB50

Presto LB3 pikapaloposti

LB tuotelinjan uusin tuote on Presto LB3 pikapaloposti.

Presto LB3 soveltuu litiumioniakkupalojen alkusammutukseen toimintaympäristöissä, joissa vaaditaan akun energiasisällön vuoksi pitkä jäähdytysaika. Pikapalopostilla voidaan korvata normaali olemassa oleva pinta-asennettu pikapaloposti.

Presto LB3:ssa pikapalopostiverkostolinjasta otettava vesi ja kaapin alaosassa säilytettävä sammutusneste sekoitetaan sekoittimessa. Sammute purkautuu erikoisvalmisteisen suuttimen kautta, josta se purkautuu pieninä pisaroina jäähdyttäen voimakkaasti akkupaloa. Optimaalinen verkoston paine on 6 bar.

Kaapin suunnittelussa on huomioitu myös sammuttajan työturvallisuus. Huomiovärinen, kumioitu Stabilo® -letku erottuu hyvin lattian pinnasta ja sitä on kevyt käsitellä.

Pikapalopostin vaahtoneste (2 * 25 l) antaa noin n. 60 min. jäähdytysajan, jonka jälkeen sammuttamista voidaan jatkaa palopostiverkon vedellä. Rankkoihin olosuhteisiin materiaaliksi voi valita myös ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistetun kaapin. Kaikki kaappimallit ovat saatavissa myös erisetttynä/lämmityksellä varustettuna.

LB3-pikapaloposti

SAMMUTETTAVAT KOHTEET

 • Litiumioniakkuja sisältävä varastot
 • Trukkien latauspisteet
 • Sähköpyörät ja -mopot

TEKNISET TIEDOT

 • Sammutteen määrä:  2 * 25 l (vaahtonestetiiviste)
 • Tyhjenemisaika: ∼ 60 min.
 • Letku: 25 mm * 30 m (huomiovärinen kumioitu Stabilo® -kevytletku)
 • Väri: punainen ( RAL 3020)

Tuote-esite: Presto LB3- ja Presto LB3i -pikapaloposti 

Presto LB6 käsisammutin

Presto LB 6 litiumakkusammutin sammuttaa litiumioniakkuja sisältävien elektronisten laitteiden paloja. Sammutin soveltuu energiasisällöltään pienempien litiumioniakkujen sammuttamiseen.

Presto LB6 käsisammuttimessa sammutusvarren ja suutinrakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina tehostaen jäähdytystä. Pitkän sammutusvarren ansiosta sammutettavan kohteen lähelle on helppo päästä. Tehokas sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavaan materiaalin samalla jäädyttäen akustoa tehokkaasti. Akuston lisäksi myös sitä ympäröivä materiaali tulee sammuttaa ja jäähdyttää. Presto LB6 sammuttaa sekä A- että B-luokan paloja. Sammutin on testattu ja hyväksytty eurooppalaisen käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaisesti.

LB6-käsisammutin

SAMMUTETTAVAT KOHTEET

 • Matkapuhelimet
 • Tablettitietokoneet
 • Kannettavat tietokoneet
 • Akkukäyttöiset kodinkoneet
 • Akkukäyttöiset työkalut

TEKNISET TIEDOT

 • Teholuokka ja paloluokka: 27A (21B*)
 • Sammutteen määrä: 50 l
 • Tyhjenemisaika: ∼ 55 sek
 • Paino: 10 kg
 • MItat: 520 x 240 x 160 mm

* Sammuttimella on virallinen EN-7 luokitus A-paloihin (27A). Sammutin on myös testattu käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan luokkaan B, joten sammutin sammuttaa myös esimerkiksi elektronisten laitteiden akustojen ympärillä olevan muovimateriaalin. Virallista B-luokkaa sammuttimella ei ole, johtuen EN 3-7 asettamista alarajoista luokitukselle vs. sammutemäärä. 

Tuote-esite: Presto LB6 käsisammutin

 

Tarvitsetko apua litiumakkusammuttimen valinnassa? Kysy asiantuntijaltamme

 

Suosituksemme Presto LB tuotteiden käyttökohteista

Sammutusratkaisu valitaan aina käyttökohteen mukaan. Alla kooste suosituksistamme erityyppisiin ympäristöihin, joissa litiumioniakkuja tyypillisesti käytetään.

Presto-litiumakkusammuttimet- autokorjaamo


Presto-litiumakkusammuttimet-trukkien-lataus


Presto-litiumakkusammuttimet-akkuvarastot


Presto-litiumakkusammuttimet-koulut


Presto-litiumakkusammuttimet-pakettiautomaatit

Suojaa itsesi myös palossa syntyvältä savukaasultaPalopakomaski

Litiumioniakkupaloissa syntyvä harmaan valkoinen savu hyvin myrkyllistä. Suosittelemme sijoittamaan LB sammuttimien läheisyyteen joko palopakomaskin turvalliseen poistumiseen tai haasteellisimmissa kohteissa, joissa alkusammutus voi kestää pidemmän aikaa, lisäturvaa tuo kevyt paineilmalaite.

 

New call-to-action

 

Tilaa uutiset sähköpostiisi