Maailman sydänpäivää vietetään 29.9.

1 min lukuaika
29.9.2023

Kansainvälistä Maailman sydänpäivää vietetään vuosittain syyskuun 29. päivä. Teemapäivän tavoitteena on kiinnittää huomio sydämiin ja kannustaa tekoihin sydämen terveyden hyväksi.

Vain 10 minuuttia aikaa – defibrillaattori voi olla hengenpelastaja

Sydämen pysähtyminen on aina hätätilanne. Se tapahtuu yleensä yllättäen ja voi sattua kenelle tahansa. Hätätilanteessa paras tapa auttaa potilasta selviämään on käyttää sydäniskuria, defibrillaattoria. Sydäniskuri on tehokas laite, joka pystyy palauttamaan sydämen normaalin rytmin ja pelastamaan potilaan hengen. Sen avulla voidaan antaa välitöntä ensiapua sydänpysähdyksen sattuessa, kun jokainen minuutti on elintärkeä.

Kun sydänpysähdys tapahtuu, sydäniskurin välitön käyttö pelastaa jopa kaksi kolmasosaa autettavista. Ensimmäiset 10 minuuttia ovat ratkaisevia eloonjäämisen kannalta. Jokainen minuutti viivettä heikentää mahdollisuuksia selvitä.

Kaikki osaavat käyttää

Defibrillaattori on todella käyttäjäystävällinen ja sen käyttöön oppii nopeasti. Laite tarjoaa selkeät ja ymmärrettävät ohjeet sekä opastaa käyttäjää koko elvytystapahtuman ajan. Sen ansiosta kuka tahansa voi rohkeasti ryhtyä toimiin sydämen pysähtyessä ja pelastaa hengen. Defibrillaattori lisää iskujen voimakkuutta asteittain, jotta elvytysprosessi sujuu mahdollisimman rauhallisesti ja tehokkaasti. Lisäksi laite ohjaa käyttäjää suomen kielellä, mikä helpottaa ja nopeuttaa elvytystoimenpiteitä entisestään.

Preston toimittamat defibrillaattorit ovat helppokäyttöisiä ja useimmat oppivat käytön hetkessä. Tarvittaessa laitteelle saa myös käyttökoulutusta paikan päällä.

Tutustu defibrillattorimalleihimme tästä >>