Dahl Medical osaksi Prestoa

1 min lukuaika
4.7.2023

Presto kasvaa yrityskaupalla Ruotissa

Presto AB ostaa Dahl Medical AB:n, Pohjoismaiden suurimman defibrillaattoritoimittajan. Näin Presto-konserni vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden suurimpana yrityksenä, joka tarjoaa paloturvallisuuteen, turvallisuuteen ja ensiapuun tuotteita, palveluita sekä koulutusta.

Prestolla on Pohjoismaissa 50 000 asiakasta, 1000 työntekijää ja 80 toimipisteen muodostama verkosto. Dahl Medical on defibrillaattorien, elvytys- ja ensiapulaitteiden kokonaisratkaisujen toimittaja, jonka tavoitteena on ”Kestävän sydämen Ruotsi”.

Tällä hetkellä lähes 80 prosentilta ruotsalaisista yrityksistä puuttuu työpaikalta defibrillaattorit [1] . Jos henkilön sydän yllättäen pysähtyy, defibrillaattorilla voi olla ratkaiseva merkitys hengissä selviämiseen, sanoo Presto AB:n toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Filip Bjurström.

Yrityskaupan myötä Presto pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen täyden palvelun, joka on linjassa yrityksemme ”Saving lives, together.” -visiomme kanssa. Odotamme innolla, että voimme integroida Dahl Medicalin Presto-perheeseen ja jatkaa toimintaa yhdessä hyvän asian puolesta”, Filip Bjurström jatkaa.

 

Dahl Medical AB on perustettu vuonna 1994. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tukholman ulkopuolella Saltsjö-Boossa. Yhtiöllä on valtakunnallinen painelu-puhalluselvytyskouluttajien ja jälleenmyyjien verkosto, joka integroidaan asteittain Preston tarjontaan. Kaupan myötä Presto laajentaa tuotevalikoimaansa ja vahvistaa tarjontaansa yhdellä yhtiön tärkeimmistä kasvualueista: ensiavussa.

Defibrillaattori_Presto

Olemme ylpeitä päästessämme osaksi Prestoa. Yhteinen tavoitteemme on varmistaa, että pitämällä työpaikkojen ensiapukoulutus ja -välineet aina ajan tasalla säästyy ihmishenkiä, sanoo toimitusjohtaja ja Dahl Medical AB:n perustaja Henrik Dahl.

Ruotsissa sydänkohtauksen saa vuosittain noin 10 000 ihmistä, heistä jää henkiin vain noin 600. Jos kohtauksen saanutta henkilöä elvytetään asiantuntijan ja/tai sydäniskurin avulla 3 minuutin kuluessa, henkiin jäämisen mahdollisuus nousee 75 prosenttiin[2], Henrik Dahl muistuttaa.

 

Yhteystiedot lisätietoja varten:

Filip Bjurström, toimitusjohtaja ja konsernijohtaja, Presto +46 70 202 22 20, filip.bjurstrom@presto.se

 

[1] Lähde: Swedish Heart-Lung Foundation

[2] Lähde: Swedish Heart-Lung Foundation

 

saving_lives_together