Palovaroitinpäivä 1. joulukuuta

1 min lukuaika
30.11.2022

Palovaroitinpäivä 1200_630

 

Palovaroitin pelastaa 

Joulukuun 1. päivä on palovaroitinpäivä. Varmistamalla, että sinulla on palovaroittimet asennettuna, voit suojella sekä itseäsi että ympärilläsi olevia ihmisiä. Tulipalo leviää usein nopeasti, joten on tärkeää, että kaikki ovat tietoisia tulipalosta ja voivat toimia nopeasti.

Riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni yrityksesi on, sinun on aina pyrittävä tarjoamaan kaikille turvallinen työympäristö. Työnantaja ei ole vastuussa ainoastaan rakennuksesta ja laitteista. Se on vastuussa myös rakennuksessa olevista työntekijöistä ja heidän turvallisuudestaan

Palovaroittimen varoitussignaali hälyttää nopeasti ja tehokkaasti sekä työpaikalla että kotona. Koska aika on ratkaisevan tärkeää  tulipalon sytyttyä - jossa sekunnit voivat ratkaista, muuttuuko tulipalo katastrofiksi vai ei - on tärkeää, että palovaroitin on sijoitettu oikein. Valitettavasti monet ihmiset asentavat palovaroittimet väärin, mikä voi viivästyttää hälytyksen antamista tulipalon syttyessä. Palovaroitin olisi aina asennettava kattoon, koska se on siellä tehokkain. Hälytintä asennettaessa on myös tärkeää pitää 50 senttimetrin etäisyys seinästä.

Palovaroittimilla on viimeinen käyttöpäivä, ja suosittelemme niiden vaihtamista 5 - 10 vuoden välein. Palovaroittimessa tulisi olla merkittynä sen valmistuspäivämäärä. Jos merkintää ei ole, se on luultavasti melko vanha, ja on viisasta vaihtaa se uuteen.

Palovaroittimen päivää vietetään joka vuosi joulukuun 1. päivä. Tämä on hyvä hetki testata varoittimen toiminta ja olla erityisen varovainen kynttilöiden kanssa joulun lähestyessä. Palovaroittimet pelastavat ihmishenkiä.