Kauppakeskus Redin paloturvallisuus turvataan Preston sammuttimilla

kirjoittaja Tarja Vilmi
2 min lukuaika
20.3.2019 9:33

Helsingin Kalasatamassa sijaitsevan Kauppakeskus Redin paloturvallisuudesta huolehtii yli 500 Preston toimittamaa käsisammutinta ja merkintäkilpeä. Tämän lisäksi Presto huolehtii kokonaisvaltaisesti Redin sammuttimien ja pikapalopostien huollosta.

Redissä on italialaista tunnelmaa ja mutkittelevia käytäviä

Kauppakeskus Redi avattiin syyskuussa 2018 Helsingin Kalasatamaan. Se on Helsingin kantakaupungin suurin ja koko Suomen seitsemänneksi suurin kauppakeskus. Redi on julkisuudessa tullut tunnetuksi poikkeavasta sisäarkkitehtuuristaan, jossa vaikutteena on käytetty italialaisen Sienan kaupungin keskiaikaista arkkitehtuuria. Redille tunnusomaisia ovat mutkittelevat käytävät. Redin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut yksi Suomen arvostetuimmista arkkitehdeista, Pekka Helin.

Huoltosopimus takaa sammuttimien toimintavarmuuden

Rakennusyhtiö SRV on sekä Redin rakentaja että omistaja. SRV omistaa Redin kauppakeskusta operoivan kiinteistöyhtiön ja parkkihallia operoivan kiinteistöyhtiön. Presto toimitti sammutinkaluston sekä kauppakeskukseen että parkkihalleihin, ja solmi molempien yhtiöiden kanssa myös kattavan huoltosopimuksen. Huoltosopimuksessa Presto sitoutuu tarkistamaan sammuttimet säännöllisesti lain määräämällä tavalla, vastaa kaluston toimivuudesta sekä toimittaa tarkastuksista asiakkaalle sähköiset pöytäkirjat. Näin asiakas saa Prestolta sammutuskaluston lisäksi jatkuvan toimintavarmuuden ja täydellisen huolettomuuden.

Kauppakeskus Redi paloturvallisuusPresto käsisammutinRedi-Presto sammutin

Kauppakeskuksissa paloturvallisuus on keskiössä

Kauppakeskuksessa liikkuu päivittäin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Liiketyyppejä on laaja kirjo ja liikkeet sijaitsevat lähellä toisiaan, mistä johtuen paloturvallisuudesta huolehtiminen on erityisen keskeistä. Siksi sammutinkalustonkin suunnittelu ja sijoittelu tehtiin erityisellä huolella.

-Koska sammutinkaluston ylläpito ei ole meille millään muotoa ydintoiminto, päätimme antaa siitä kokonaisvastuun Prestolle, sanoo Redin kiinteistöpäällikkö Jukka Parkatti SRV:ltä. -Presto lähestyi meiltä kokonaisvaltaisella ja laadukkaalla tuote- ja palvelukokonaisuudella ja teki täten ostopäätöksemme hyvin helpoksi.

-Saimme myös yhtenäisen ratkaisun sekä kauppakeskukseen että parkkihalliimme, mikä oli meillekeskeinen tavoite, vahvistaa Parkatti.

Kauppakeskukselle optimoitu sammutinkalusto- ja huoltoratkaisu

-Prestolle Redi -projekti oli erityisen tärkeä ja myös mieluisa. Tarjouksemme lähtökohtana oli kauppakeskusympäristöön optimoitu, kokonaisvaltainen ja laadukas sammutinkalusto- ja huoltoratkaisu. Olimme todella tyytyväisiä, että SRV hyväksyi sen. Alansa johtavana toimijana SRV vaatii toimittajiltaan ammattimaisuutta ja laatua. Meille oli suuri kunnia, että he valitsivat meidät sammutintoimittajaksi Rediin, toteaa projektista vastannut Martti Vuorela Prestosta.

Projekti toteutettiin nopealla aikataululla. Palokaluston asennusprojektin etenemistä seurattiin ja ohjattiin aktiivisella yhteydenpidolla Preston ja SRV:n välillä. 

Tilaa uutiset sähköpostiisi