Palvelemme Kokkolan seudun 
asiakkaita 

Monipuolisia palvelujamme ovat mm:
 • Sammuttimien myynti ja huolto
 • Pelastussuunnitelmat Avaimet käteen -palveluna
 • Väestönsuojan tarvikkeet ja huolto
 • Palokatkotyöt

Palvelemme paikallisia yrityksiä sekä yksityisasiakkaita Kokkolan ja koko Keski-Pohjanmaan alueella tutulla ja ammattitaitoisella tiimillä.

Toimitilamme löydät Yrittäjäntie 6, 67100 Kokkola

Tervetuloa myymäläämme osoitteeseen Yrittäjäntie 6 >>>

sammutinhuolto-kokkola-presto
Ajankohtaista

Sammutinhuolto Saari Oy sulautui 1.12.2023 emoyhtiöönsä Presto Oy:hyn (0520704-3). Yrityksen työntekijät jatkavat Preston palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

jauhesammutin+tarra-1

Kevään huipputarjous veneilijälle!

Uusi sammutin tarkastettuna
(tarkastusleima voimassa 12 kuukautta ostopäivästä)

29 €

Hinta sisältää:

 • Uusi Nordic jauhesammutin 2 kg
 • Tarkastus ja tarkastustarra (arvo 12 €)
 •  Alv 24%

Alin hinta edellisen 30 päivän aikana ennen alennusilmoitusta on ollut 58,28 € sis. alv 24 %. Myymälän käteishinta. 

Pidä palosammuttimet aina toimintakunnossa

Sijaintipaikkaansa sopiva ja varmasti toimiva käsisammutin on paloturvallisuuden perusedellytys. Varmista sammuttimien jatkuva ylläpito ja kutsu paikalle Preston asiantuntija. Hän tarkastaa kaikki käsisammuttimet mallista riippumatta ja huolehtii, että lain edellyttämät tarkastukset tehdään jatkossakin ajallaan. Huoltopalvelumme palvelee nopeasti ja paikallisesti.

Huolehdimme tarvittaessa myös:

 • Sammuttimien lisäyksistä ja uusimisista
 • Sammuttimien kiinnityksestä ja siirtämisestä
 • Seinätelineiden, suojakaappien ja -huppujen lisäämisestä
 • Opastemerkkien lisäämisestä
kuopio-presto-ammattilainen

 

Väestönsuoja –  palvelumme

Tärkeää tietoa väestönsuojista

Hyväkään suoja ei pysy kunnossa, jos siitä ei pidetä huolta. Säännöllinen kunnossapito säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä sekä varmistaa, että suoja on saatettavissa nopeasti (72h) käyttökuntoon vaaran hetkellä. (Pelastuslaki 379/2011 §76)

Rakennuksessa sijaitsevan väestönsuojan kunto ja käyttövalmius on aina kiinteistön omistajan tai haltijan vastuulla. Suojan omistaja huolehtii siitä, että suoja laitteineen pysyy kunnossa ja että siellä on suojan käyttökuntoon saattamiseksi ja hätätilanteita varten tarpeelliset varusteet. (Pelastuslaki 379/2011 §12)

 

Suojan ja sen varusteiden kunto ei tiedossa.
Tilaa väestönsuojan tarkastus

Palvelun sisältö:

 • suojan kunnon tarkastus
 • suojan tarvikkeiden tarkastus
 • dokumentointi sähköisessä muodossa

Tarkastuksessa todetaan suojan kunto ja dokumentoidaan mahdollinen huollon tarve sekä varustepuuteet. Dokumentti lähetetään sinulle sähköisessä muodossa. Huolloista ja varusteista teemme erillisen tarjouksen tarkastuspöytäkirjan perusteella.

 

Suoja on tarkastettu säännöllisesti ja
tiiveyskokeesta on kulunut 10 vuotta. 
Tilaa väestönsuojan tiiveyskoe

 • suojan tiiveyden toteaminen painekokeella
 • dokumentointi sähköisessä muodossa

Tiiveyskokeen edellytykset - varmista tilatessasi:

 • suojan varsinainen ovi pitää pystyä avaamaan ja sulkemaan esteettä
 • ylipaineventtiilit pitää päästä sulkemaan tiiveyskokeen ajaksi
 • iv-sulkulaipat pitää päästä avaamaan tiiveyskokeen ajaksi (kanavistojen purut ja kasaukset teemme erillisellä tuntiveloituksella)
 • viemärin padotusventtiili pitää pystyä sulkemaan 
 • hätäpoistumisluukulle, suojapuhaltimille ja ylipainemittarille tulee olla pääsy

Dokumentoimme suoritetut toimenpiteet ja lähetämme sinulle asiakirjat sähköisessä muodossa.

 

Viimeisestä huollosta on yli 10 vuotta.
Tilaa väestönsuojan 10-vuotishuolto

1) Tarkastus

Suojan kunnon tarkastus sekä suojan tarvikkeiden tarkastus.

 2) Huolto
Mikäli tarkastuksessa ilmenee puutteita suojan kunnossa, on puutteet korjattava ennen tiiveyskoetta. Huolloista ja varustepuutteista teemme erillisen tarjouksen tarkastuspöytäkirjan perusteella. 

3) Suojan tiiveyden toteaminen painekokeella
Kun suojan tarkastus on suoritettu ja mahdolliset huoltokohteet korjattu, tarkastamme suojan toimintakunnon ja tiiveyden painekokeella. Dokumentoimme suoritetut toimenpiteet ja lähetämme sinulle asiakirjat sähköisessä muodossa.

 

Väestönsuojan puhelinyhteys

Useimmissa Suomen väestönsuojissa on kallis lankapuhelinliittymä kiinteällä kuukausimaksulla. Tiesitkö, että nykyisen lainsäädännön mukaan lankaliittymän voisi korvata huomattavan paljon edullisemmalla GSM-antenniratkaisulla.

Vaihda väestönsuojan kiinteä liittymä edullisempaan, matkapuhelimen käytön mahdollistavaan ratkaisuun. Uusi tekniikka tuo nopeasti selkeitä säästöjä. Asennamme ja testaamme laitteet kiinteällä hinnalla.

 • Uusi tekniikka mahdollistaa puhelinpisteen matkapuhelimille
 • Ei kiinteitä kuukausimaksuja
 • Asennus ja testaus kiinteällä hinnalla
 • Voit säästää kymmenessä vuodessa yli 10000€ 

Väestönsuojan varusteet 

Väestönsuojan varusteet ja työkalujen tarve mitoitetaan suojatyypin ja pinta-alan perusteella.

Meillä on kattava valikoima väestönsuojan varusteita. Voit hankkia väestönsuojan tarvikkeet omatoimisesti joko valmiina pakkauksina tai yksittäisinä tuotteina.

Preston väestönsuojien tarkastus ja 10-vuotishuolto sisältävät aina myös varusteiden tarkastuksen. Jos tarvitset apua varusteiden tarkastamiseen, niin tilaa väestönsuojan tarkastus tai 10-vuotishuolto. Kun olemme suorittaneet tarkastuksen tai 10-vuotishuollon, saat meiltä listan myös varustepuutteista. Tämän puutelistan perusteella sinun on helppo tilata tarvittavat varusteet suojaasi.

 

Sopimus ylläpidosta

Tee ylläpitosopimus. Vain säännöllisesti ja hyvin huollettu väestönsuoja, jossa on riittävä ja toimiva varustus, on turvallinen. Pitämällä väestönsuojan kunnossa ja ajan tasalla, täyttyvät myös lainsäädännön vaatimukset. Lain mukaan väestönsuoja on saatava käyttökuntoon 72 tunnissa. Muistathan, väestösuojien käyttövalmiudesta vastaa aina rakennuksen omistaja ja taloyhtiöissä taloyhtiön hallitus.

Säännöllinen kunnossapito säästää myös kustannuksia pitkällä aikavälillä. Säännöllinen ylläpito maksaa huomattavasti vähemmän kuin kertaluontoinen vanhentuneitten laitteiden uusiminen.

Preston ylläpitosopimus edullinen tapa huolehtia siitä, että suoja on aina käyttöönotettavissa 72 tunnin sisällä.

 

Pelastussuunnitelma Avaimet käteen -palveluna

Pelastussuunnitelma on lainsäädännön velvoittama turvallisuusdokumentti, joka sisältää tiedot siitä, millä tavalla vaaratilanteita pyritään ennaltaehkäisemään, miten niihin varaudutaan ja millä tavalla onnettomuustilanteessa toimitaan. Preston pelastussuunnitelma on sähköinen turvallisuusasiakirja, jonka ajan tasalla pitäminen ja jakelu on tilaajalle helppoa verkkopalvelun kautta.

Pelastussuunnitelmapalvelu sisältää:

 • Kohdekierrosta edeltävät valmistelevat toimenpiteet
 • Pelastussuunnitelman sisällön tuottamisen riskinarvioinnin kohteessa
 • Dokumentit sähköisessä muodossa
 • Verkkopalvelun ylläpitomaksun vuodeksi
 • Pelastussuunnitelman ja toimintaohjeiden toimittamisen tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen
palvelu_puhelimessa-1

Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös

Monipuolisia palveluita

Palvelemme sinua laajalla palveluvalikomalla, jotta kukaan ei loukkaantuisi tai mikään vaurioituisi tulipalon tai tapaturmien seurauksena.

Paloturvallisuusneuvontaa, asennusta, huoltoa tai kunnossapitoa. Tarjoamme kaikki palvelut, joita tarvitset yrityksesi turvallisuuteen. Huoltosopimus varmistaa,  että kaikki toimii myös pitkällä aikavälillä.

 

Pikapaloposti on tehokas alkusammutusväline

Pikapaloposti on tehokas alkusammutusväline A-palojen sammuttamiseen kohteissa, joissa tarvitaan runsaasti sammutetta.  Myös ammattipelastajat voivat hyödyntää kiinteistön pikapalopostia - toimintakunto varmistetaan säännöllisellä kunnossapidolla.

Pikapalopostit tulee tarkastaa vuoden (1) välein ja koeponnistaa viiden (5)  vuoden välein. (SFS 671-3)

 Valitse Presto kumppaniksi pikapalopostien tarkastukseen ja koeponnistukseen. 

 

Savunpoistojärjestelmät

Toimivat savunpoistoluukut suojaavat palotilanteissa sekä henkilöihin, irtaimistoon että toimintaan liittyviltä vahingoilta.

Savunpoistoluukkujen tarkastus ja huolto tehdään aina lainsäädännön ja valmistajien edellyttämällä tavalla, ja toimenpiteistä laaditaan kirjallinen tarkastuspöytäkirja.

Suosittelemme että jokaisen savunpoistojärjestelmän luukuista 1/3 laukaistaan vuosittain**
(laitevalmistajan käyttö- ja huolto-ohjeissa yleensä joka vuosi)

** Jos taloyhtiössä on esimerkiksi neljä rappua, joissa jokaisessa on itsenäinen savunpoistojärjestelmä, jokainen järjestelmä tarkastetaan ja siihen kytketty savuluukku koelaukaistaan vuosittain.

 

Tarkastamme ja myymme putoamissuojaimia

Huolletut putoamissuojaimet varmistavat työturvallisuuden korkean paikan työtehtävissä.  Pidämme henkilkohtaiset putoamissuojaimesi kunnossa lain määräysten mukaisesti ja dokumentoimme tekemämme tarkastukset.

 

Varmista turvallinen työympäristö

Kaasumittarit estävät vaaratilanteita ja luovat turvallisen työympäristön. Säännöllinen ja oikea-aikainen mittareiden kalibrointi varmistaa laitteiden toimivuuden.

Drägerkaasumittareiden sekä alkometrien kalibrointi ja huolto tehdään aina valmistajan edellyttämällä tavalla, asiakkaan työkohteen vaatimukset huomioiden.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen mittareiden toimenpiteistä laaditaan aina kirjallinen, asiakkaalle toimitettava tarkastuspöytäkirja.

 

Opastemerkinnät  ja turvavalaistus

Opastemerkinnät ja turvavalaistus ovat erittäin tärkeä osa paloturvallisuutta. Hädän hetkellä turvavalaistuksen on toimittava ja poistumisopasteiden on oltava selkeitä. Paloviranomaisten toimintaa helpottaa mikäli kerrokset on merkitty jälkivalaisevilla kerrosmerkinnöillä.

Pidämme huolen kiinteistöjen poistumisturvallisuudesta asentamalla ja ylläpitämällä kiinteistön opastemerkkejä sekä poistumisreittien valaistusta.

Palovahingon sattuessa riittävä määrä oikein sijoitettuja opastekylttejä auttaa rakennuksessa olevia pelastautumaan ja aloittamaan alkusammutuksen. 

 

Palovaroitinjärjestelmän asennus, tarkastus ja huolto

Palovaroitinjärjestelmä havaitsee alkavan palon ja varoittaa siitä hälytysäänellä. Varoitinjärjestelmän signaali ei välity hälytyskeskukseen.

Säännöllisesti tarkastettu ja huollettu järjestelmä on edullinen henkivakuutus – suosittelemme, että palovaroittimen toimintakunto tarkastetaan vuosittain. Säännöllisellä kunnossapidolla vältetään myös järjestelmän vikaantumiset.

Budjetoinnin helpottamiseksi annamme sinulle  halutessasi myös arvion tulevan vuoden tarvittavista huoltotoimenpiteistä.

 

Paloturvakaapissa sähköpyörän akun lataus turvallisesti

Sähköpyörien yleistyessä voimakkaasti paloturvariskit taloyhtiöissä kasvavat kovaa vauhtia. Litiumioniakut ovat pääsääntöisesti turvallisia, mutta mikäli akku vikaantuu voi se mennä oikosulkuun ja syttyä palamaan.

Useimmissa kiinteistöissä pyörien akkuja ladataan pyöräkellareissa ilman minkäänlaista palosuojaa. Varmista sähköpyörän akun turvallinen lataaminen asentamalla kiinteistöön lokerollinen ja lukittava paloturvakaappi. Paloturvakaappi estää palon leviämisen kiinteistöön ja vähentää henkilö- tai kiinteistövahinkoja.

Muistathan, palava litiumioniakku ei sammu perinteisillä sammuttimilla, vaan palo tulee sammuttaa voimakkaasti jäähdyttävällä erikoissammuttimella.

Sähköpyörän akun palo on aggressiivinen ja vaikea sammuttaa. Katso video >>>

 

Palvelut myymälässämme

Halutessasi voit tuoda pienemmät käsisammutinmäärät myymäläämme - tarkastamme ne odottaessasi.

Voit samalla huolehtia myös tarvitsemiesi alkusammutustuotteiden ja kaasupullojen (ei nestekaasu) hankinnasta!

Myymälän yhteystiedot →

Huolehdimme joustavasti sekä yritys- että yksityisasiakkaiden pienistä tarkastus- ja huoltotoimenpiteistä:

 • Sammutinhuolto ja -tarkastus – pienemmät erät odottaessa.
 • Kaasupullojen määräaikaistarkastukset, maalaukset ja venttiilien korjaus- ja vaihtotyöt
 • Hiilidioksidipullon täytöt
 • Sukellus- ja savusukelluspullojen ja -laitteiden määräaikaistarkastukset ja huollot

Meidät löydät täältä

Yrittäjäntie 6, 67100 Kokkola

Tavoitat meidät arkisin 9:00 - 15:30
Puhelimella:  010 387 7295
tai kokkola@presto.fi 

 

ostoapuri-presto
Uusi palvelu helpottaa arkeasi

Ostoapurilla pyydät tarjouksia vaivattomasti

Kun tarvitset tarjouksen Preston tuotteista tai palveluista helposti ja nopeasti, klikkaa ostoapuriin! Ostoapurissa keräät tarvitsemasi tuotteet tarjouskoriin ja saat tuota pikaa tarjouksen sähköpostiisi.
Helppoa ja vaivatonta.

 

uutta