Presto laajenee itään

3 min lukuaika
11.4.2023 14:23

presto-yrityskauppa-lappeenranta-01

Yrityskauppa sinetöitiin huhtikuun kolmantena päivänä.

Lappeenrannan Sammutinhuolto osaksi Presto-konsernia

Presto on ostanut viime vuonna vauhdilla kasvaneen Lappeenrannan Sammutinhuollon ja laajentanut toimialuettaan idän suuntaan. Kauppaa edelsi pidempiaikainen yhteistyö ja siitä muodostunut luottamuksellinen asiakassuhde.

Preston vuosi 2023 on alkanut vahvalla kasvulla. Tammikuun alussa julkistettiin yrityskauppa länsirannikolla ja nyt on vuorossa itäinen Suomi. Huhtikuun kolmas päivä tehdyllä kaupalla Lappeenrannan Sammutinhuolto tuli osaksi Prestoa.

presto-yrityskauppa-lappeenranta-02

Preston arvot: asiakaskeskeisyys, yhteistyö ja vaivattomuus
tuntuivat heti kotoisilta yrityksessä, joka tunnetaan ystävällisestä palvelusta.
 

Lappeenrannan Sammutinhuolto -nimellä on yli 30 vuoden historia. Yritys on paloturvallisuusalan erikoisliike Lappeenrannan Myllymäessä ja on tunnettu alueellaan luotettavuudesta, nopeudesta sekä ystävällisestä palvelusta.

Yrityksen yhteistyö Preston kanssa on jatkunut jo pidemmän aikaa. Viime vuonna Preston valikoimasta tilattiin erityisesti väestönsuojan tarvikkeita. Kasvupiikin ja ruuhkan aikainen palvelu sekä tapa kohdella asiakkaita antoi hyvä kuvan Prestosta.

– Presto toimi erinomaisena yhteistyökumppanina. Asiat hoituivat ja toiminta oli ammattimaista, mutta silti ihmisläheistä, Lappeenrannan Sammutinhuollon toimitusjohtaja Mika Ukkonen kiittelee.

 

Vahvassa kasvussa

Kaakkois-Suomen alueella toimivan Lappeenrannan Sammutinhuollon palveluksessa on neljä työntekijää. Tulevaisuudessa tarve on ainakin yhdelle uudelle työntekijälle. Pääasiallinen tehtäväkenttä on sammuttimien tarkastus ja huolto, pikapalopostien tarkastukset sekä väestönsuojien tiiveyskokeet ja tarkastukset.

presto-yrityskauppa-lappeenranta-04

Yrityksessä on  tällä hetkellä neljä työntekijää,
mutta tulevaisuudessa tarve on ainakin yhdelle uudelle osaajalle.

– Yhtiömme taloudellinen tilanne on erittäin hyvä. Teimme viime vuonna 78 prosentin kasvun ja ennätystuloksen. Suurimmalta osalta kasvu johtui väestönsuojien suurista tarkastusmääristä, mutta nostimme myyntiä myös kaikilla muilla osa-alueella. Yhteistyö Preston kanssa sai hyvän nousukiidon juuri väestönsuojien ansiosta, Mika Ukkonen kertoo.

Valitsimme Preston

Turvallisuustoimialan näkymät ovat aika tasaiset. Monien asiantuntijoiden mielestä tulevaisuudessa suurimmat toimijat tulevat olemaan vahvoilla, koska yhä enemmän tehdään esimerkiksi maanlaajuisia sopimuksia.

– Uskon, että meillä on edelleen hyviä kasvumahdollisuuksia, sillä turvallisuusala laajenee ja sen tärkeys korostuu entisestään. Halusimme liittyä osaksi Prestoa, koska näemme, että isolla kasvavalla yrityksellä on parhaat tulevaisuudennäkymät. Ostajaehdokkaita oli kyllä muitakin, Ukkonen paljastaa.

– Tulkaa käymään Mäntysuonkatu 14:sta sekä uudet että vanhat tuttavuudet – täältä meidät kaikki edelleen löytää, toimitusjohtaja Ukkonen kutsuu asiakkaita asioimaan.

presto-yrityskauppa-lappeenranta-03

Tärkeimmät palvelualueet ovat sammuttimet, pikapalopostit sekä väestönsuojat.

Katse idässä

Preston lähtökohtana uusimmalle yrityskaupalle oli tarve löytää hyvä yhtiö itäisestä Suomesta. Haussa oli maantieteellinen asema toimialueelta, jossa Presto ei ollut vielä läsnä omalla toimipisteellä.

presto-yrityskauppa-lappeenranta-07

Suomen yrityskaupoista vastaava Jari Kortelainen ja Mika Ukkonen kättelivät kaupat finaaliin.

– Lappeenrannan Sammutinhuolto on loistava lisä Preston verkostoon. Toimialue on meille uusi ja siellä on kasvupotentiaalia, Suomen yrityskaupoista vastaava johtaja Jari Kortelainen sanoo.

Prestolla on valtakunnallisia sopimuksia ja kyky palvella asiakkaita myös paikallisesti aiempaa laajemmalla alueella. Kasvun myötä kaikkien asiakkaiden palvelutarjooma laajenee.

– Tavoitteemme on laajentaa toimintaamme voimakkaasti koko Suomessa. Nyt pystymme tarjoamaan entistä laajempaa palvelutarjoomaa paikallisesti myös Lappeenrannan alueella. Sama tuttu henkilöstä jatkaa loistavaa palvelua ja vahvistaen sitä entisestään.­ On myös mahtavaa saada lisää ammattilaisia Presto-perheeseen, johtaja Kortelainen toivottaa uudet osaajat tervetulleeksi.

 

Yritysostoja myös jatkossa 

Preston tulevaisuuden tavoitteena on kasvaa edelleen orgaanisesti, mutta erityisesti myös yritysostoilla.

– Olemassa olevan liiketoiminnan kehittäminen on nopeampaa kuin täysin uuden rakentaminen. Meillä on hyvät tuotteet ja palvelut sekä vahva kasvu. Haluamme olla asiakasta lähellä ja siksi laajenemme alueellisesti ympäri Suomea, sanoo Preston maajohtaja Tero Roivainen.

Presto toimii monin tavoin turvallisuuden puolesta. Paloturvallisuuspalvelut, turvallisuuskoulutus ja ensiapuvalmius työpaikoilla ovat tärkeimmät tuote- ja palvelualueet.

– Meidän tärkeä tehtävämme on auttaa asiakkaitamme parantamaan turvallisuutta ja minimoimaan tulipalojen ja tapaturmien riskiä. Suomen johtavana toimijana tuomme nämä palvelut myös Lappeenrannan ja koko itäisen Suomen asiakkaiden saataville, maajohtaja Tero Roivainen muistuttaa.

 

LISÄTIETOA: 

Lappeenrannan Sammutinhuolto Oy
toimitusjohtaja
Mika Ukkonen
puh.
040 158 1838
mika@ukkonenpalvelut.fi

Presto Paloturvallisuus Oy
maajohtaja Tero Roivainen
puh. 040 748 1947
tero.roivainen@presto.fi

 

LSH-osa prestoa

Lappeenrannan
Sammutinhuolto

Perustettu: 1987

Perustaja: Mika Ukkonen

Liikevaihto 2022: n. 626 000 euroa (kasvu 78,3 %)

Toimipiste: Lappeenranta

Henkilöstö: 4

Tärkeimmät palvelualueet:
sammuttimet, pikapalopostit ja väestönsuojat.

Tilaa uutiset sähköpostiisi