Presto on ostanut Sammutinhuolto Santtu Aitalan Kouvolasta

2 min lukuaika
10.10.2023 8:30

Presto on ostanut Kymenlaaksossa toimivan Sammutinhuolto Santtu Aitala Oy:n koko osakekannan. Yrityksessä työskentelee kuusi henkilöä, jotka jatkavat vanhoina työntekijöinä. Sammutinhuolto Santtu Aitalan palvelut jatkuvat ennallaan. Tuttujen, hyväksi mainittujen, palvelujen lisäksi asiakkaat pääsevät hyödyntämään koko Preston kattavaa tuote- ja palveluvalikoimaa.

Presto on ostanut Sammutinhuolto Santtu Aitalan

Prestolaiset toivottivat uudet kollegansa tervetulleeksi Presto-perheeseen.
Kuvassa vasemmalta: Mervi Kilpeläinen (Presto), Ari Virtanen, Jari Kortelainen (Presto), Lauri Aitala, Santtu Aitala, Seija Mark, Sirpa Aitala, Reijo Haka, Miska Tähtinen sekä Tero Roivainen (Presto).

Kymenlaaksossa Kouvola-Kotka-Hamina alueella toimiva Sammutinhuolto Santtu Aitala Oy on perustettu 2007, aluksi toiminimenä, mutta myöhemmin yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi. Yrityksen toimipiste sijaitsee Kouvolassa. Henkilöstöä yrityksessä on tällä hetkellä yrittäjän lisäksi yksi osa-aikainen laskuttaja ja viisi paloturva-asentajaa, joista kahdella on myös LVI-alan koulutus.

Presto Sammutinhuolto Santtu Aitalan henkilöstö

Tuttu, kokenut ja osaava henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä. Kuvassa vasemmalta: Miska Tähtinen, Santtu Aitala, Ari Virtanen, Lauri Aitala sekä Seija Mark.

Yrityksen kasvu on ollut vahvaa erityisesti kahtena viimeisenä toimintavuotena. Syynä tähän on ollut pitkälti maailman tilanteesta johtuva väestönsuojien merkittävästi lisääntyneet tarkastukset, tiiveyskokeet sekä tarvikkeiden myynti. Pikapalopostien huollot ja korjaukset ovat myös tuoneet lisäkasvua. Lisäksi kuluttajien sekä kotitalouksien tietoisuus omasta turvallisuudestaan on kasvanut ja kysyntä on lisääntynyt myös niissä kohderyhmissä.

– Esimerkiksi koteihin myydään ja asennetaan kiihtyvällä tahdilla palovaroittimia, joiden paristo kestää jopa 10 vuotta, kertoo yrittäjä Santtu Aitala nimeään kantavasta Sammutinhuolto Santtu Aitala Oy:stä.

Preston maajohtaja Tero Roivainen ja  Sammutinhuolto Santtu Aitalan yrittäjä Santtu Aitala

Aina löytyy keskusteltavaa, kun pitkän linjan ammattilaiset kohtaavat.
Tero Roivainen ja Santtu Aitala.

– Toimin ennen yrityksen perustamista UPM Kymin teollisuuspalomestarina noin 20 vuoden ajan. Vastasin työssäni henkilöstön tulityö- ja alkusammutuskoulutuksista. Palo-opistossa suorittamani teollisuuspalopäällikön opinnot ovat antaneet laajan tietämyksen turvallisuusalan määräyksistä ja asetuksista. Näistä tiedosta on ollut suuri apu palvelumme tuottamisessa, Santtu Aitala kertoo taustastaan.

Turvallisuus tulee jatkossakin korostumaan ja vaatimukset lisääntymään yrityksissä sekä yhteiskunnassa. Suuremman yrityksen mahdollistamat resurssit ja laadukkaat tuotteet sekä palvelujen laajuus ovat lisänneet alan yritysten kiinnostusta yhdistymisiin ja yrityskauppoihin. Näin kävi myös Sammutinhuolto Santtu Aitalassa.

– Preston tuomat resurssit ja laadukkaat tuotteet sekä turvallisuuspalvelujen monipuolisuus oli merkittävä vaikutin päätöksenteossa. Ymmärsin, että yritykseni kasvu vaatisi paljon lisää panostusta ja resursseja. Kun tarjoutui mahdollisuus yrityskauppaan, tartuin siihen innolla. Yrityskaupan myötä pystymme tuottamaan entistäkin laajempia turva-alan palveluita asiakkaillemme, toimitusjohtaja Aitala kiittelee.

Presto Sammutinhuolto Santtu Aitalan paloturva-asentaja

Paloturva-asentaja Ari Virtanen huoltamassa sammutinta.

Kaupan synty ja syyt

Prestolle yrityskaupan lähtökohta oli kiinnostavan yrityksen löytyminen. Sammutinhuolto Santtu Aitala sijaitsi maantieteellisesti alueella, jossa Prestolla ei ollut toimintaa. Tarkempi tarkastelu paljasti, että yrityksen liiketoiminta on kehittynyt tasaisesti, liikevaihto on kasvanut ja yhtiö on ollut aina kannattava.

– Tapasimme ensimmäisen kerran, kun olin tutustumassa heidän liiketoimintaansa Kouvolassa. Ilmaisin kiinnostuksemme hänen yhtiöönsä, johon Santtu kuittasi saman tien jo miettineensä asiaa. Näin päästiin alkuun, kertoo Jari Kortelainen Preston Suomen yrityskaupoista vastaava johtaja.

– Meidät vakuutti Santun sitoutuminen yhtiöönsä sekä palava halu palvella asiakkaita laadukkaasti. Sammutinhuolto Santtu Aitala on hyvämaineinen yhtiö, jolla oli pitkäaikaiset asiakassuhteet sekä ”prestomainen” toimintatapa. Yhtiö ja henkilöstö sopivat hyvin Presto perheeseen, Jari Kortelainen toteaa.

Presto Sammutinhuolto Santtu Aitalan yrityskauppa

Yrityskaupat käteltiin lokakuun alussa.
Kuvassa vasemmalta: Jari Kortelainen ja Santtu Aitala sekä Sirpa Aitala ja Tero Roivainen.

Toiminta jatkuu vanhalla nimellä

Yrityskaupassa Sammutinhuolto Santtu Aitalan koko osakekanta on myyty Prestolle. Kaupan jälkeen yritys jatkaa toistaiseksi itsenäisenä yhtiönä Preston omistuksessa. Yrityksen nimi ei muutu, myös sähköpostit ja www-osoite säilyvät ennallaan. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Presto Sammutinhuolto Santtu Aitalan Lauri Aitala

Santtu Aitalan veljen poika Lauri Aitala on jo kartuttanut kokemusta sedän yrityksessä.
Lauri on myös LVI-alan koulutus ja hän työskentelee huoltopäällikkönä.

Kaikki Sammutinhuolto Santtu Aitalan nykyiset palvelut jatkuvat ennallaan. Niiden lisäksi asiakkaat saavat käyttöönsä koko Preston tuote- ja palveluvalikoiman, sisältäen kattavat turvallisuuskoulutukset sekä työpaikkojen ensiapuvalmiuden.

– Toivotamme Sammutinhuolto Santtu Aitalan henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Presto perheeseen! Haluamme olla asiakasta lähellä ja yrityksen henkilöstön vahva ammattitaito ja osaaminen auttaa Prestoa entistä paremmin palvelemaan asiakkaita Kaakkois-Suomen alueella, sanoo Tero Roivainen, Preston maajohtaja. 

– Preston tavoite on kasvaa jatkossakin vahvasti sekä orgaanisesti että yritysostoin. Tulemme varmasti laajentumaan myös maantieteellisesti uusille alueille, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, Tero Roivainen lupaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi