Norjalainen Arcos osaksi Presto-konsernia

1 min lukuaika
28.4.2023

Presto on ostanut norjalaisen Arcosin, joka on merenkulku- ja energia-alan koulutus- sekä konsultointiyritys. Presto AB:n toimitusjohtaja Filip Bjurströmin mukaan yrityskauppa tarjoaa kasvumahdollisuuksia erityisesti merenkulku- ja offshore-aloilla.

Arcos merenkulku- ja energia-alan koulutus- sekä konsultointiyritys

Presto, Pohjoismaiden suurin palontorjunta- ja turvallisuuskoulutusyritys, jatkaa kasvuaan. Hiljattain ostettu Arcos on alansa johtava yritys, joka tarjoaa turvallisuuteen ja valmiuteen liittyviä kursseja ja neuvontaa.

Arcosin perustaja Bjørn Gundersenin mukaan yrityskauppa mahdollistaa suuria etuja etenkin, kun haluaa laajentua sekä ammatillisesti että kaupallisesti. Preston kanssa kehitetään markkinoita ja laajennetaan toimituksia. Lisäksi Preston yrityskulttuuri sopi hyvin yhteen Arcosin toimintatapojen kanssa.

Ostetulla yrityksellä on johdossaan poikkeuksellisen vahva ja vaikuttava tiimi. Bjørn Gundersen ja hänen poikansa Torbjørn ovat entisiä puolustusvoimien erikoisjoukkojen merijääkäreitä. Sen lisäksi Bjørn on toiminut aiemmin myös laivaston sukellusveneupseerina.

Arcos yrityskauppa mahdollistaa suuria etuja etenkin, kun haluaa laajentua sekä ammatillisesti että kaupallisesti.

Arcosin ydinosaamista ovat kurssit ja konsultointipalvelut offshore-teollisuudelle sekä merenkulkualalle. Merellä toteutettavien harjoitusten lisäksi Arcos tarjoaa helikopterievakuointikursseja sekä selviytymiskoulutusta täysimittaisessa meriharjoittelualtaassa, jossa on tuuli-, sade- ja aaltomoduulit.

Yritys työllistää 11 henkilöä, ja sillä on muun muassa Norjan merenkulkuviraston sekä puolustusvoimien hyväksyntä. Palvelua tarjotaan sekä yksityisille toimijoille esim. kalastus- ja kalanviljelyalalla, merenkulussa, offshore-teollisuudessa ja julkisille toimijoille, kuten poliisille, puolustusvoimille sekä yliopistoille.