Turvallisuudella ei ole hintaa - ennakoi ja huomioi paloturvallisuus

kirjoittaja Tarja Vilmi
1 min lukuaika
20.11.2018 9:21

Turvallisuusasioissa tuudittaudutaan helposti ajatukseen, ettei mitään tapahdu. Ja jos tapahtuu, vakuutus hoitaa. Tehdään vain se, minkä laki vaatii eikä välttämättä muuta - mutta onko se riittävää ennakointia? Ennakoinnin tärkeyttä ei aina ymmärretä tai siihen ei varata aikaa ja voimavaroja. Välineiden laatuun ja toimivuuteen ei myöskään kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Lue Preston toimitusjohtajan, Jari Kortelaisen, mietteitä turvallisuudesta ja hyvästä ennakoinnista.

Tärkeintä on turvata ihmiset ja toiminnan jatkuvuus

"Turvallisuusratkaisujen toteutuksessa minusta kaikki se, minkä rahalla saa, on halpaa”, toteaa Jari Kortelainen. ”Tärkeintä on miettiä, miten turvataan ihmiset sekä varmistetaan yritysten toiminta. Suunnittelun pitäisi lähteä näistä lähtökohdista eli turvaamisesta ja sen laadukkaasta toteuttamisesta - kokonaisvaltaisesti."

Ennakoidaan ja suunnitellaan kohteiden mukaan - kokonaisvaltaisesti

Tärkeää on, että mietitään turvallisuusasioita aina kohteen mukaan, sillä tarpeet vaihtelevat."Prestossa ajattelemme kokonaisvaltaisesti turvallisuutta ja pidämme tärkeänä kohteen tuntemusta. Pyrimme löytämään kohteisiin soveltuvat parhaat ratkaisut sekä tuotteiden kohdalla että kunnossapidon suunnittelussa. Panostamme jatkuvasti henkilöstömme osaamiseen, jotta voimme palvella asiakkailtamme yhä laajemmalla palveluskaalalla"

Ala kehittyy - panostamme paloturvallisuudessa tuotekehitykseen

“Myymme laadukkaita laitteita, joita emme itse asiassa toivo koskaan tarvittavan oikeassa käytössään. Mutta jos niitä tarvitaan, niiden on toimittava häiriöttömästi.”

Paloturvallisuusala on hyvin mielenkiintoinen ja kehittyy nyt paljon. "Presto haluaa olla toimialallaan edelläkävijä kaikissa Pohjoismaissa. Panostamme konsernitasolla voimakkaasti myös tuotteidemme kehittämiseen. Korkea laatu ja ympäristötekijöiden huomioiminen ovat osa tuotekehitystämme. Esimerkkinä tästä kehitystyöstä on vielä tänä vuonna markkinoille tuleva litiumioniakkujen palojen sammuttamiseen kehitetty käsisammutin - luonnollisesti ympäristösertifoituna"

On tärkeää, että oikeasti ajatellaan kuinka hallita riskit ennen kuin mitään tapahtuu ja investoidaan siihen, että vahingot pystytään minimoimaan. "Yksikään ihminen ei saisi loukkaantua eikä yrityksen toiminnan pysähtyä tulipalon seurauksena", Kortelainen kiteyttää.

Paloturvallisuuslaitteet ja niiden huolto

Tilaa uutiset sähköpostiisi