PRESTO LB6 - SAMMUTIN LITIUMAKKUPALOIHIN


Litiumakkusammutin sammuttaa litiumioniakkuja sisältävien elektronisten laitteiden paloja. Litiumioniakkujen rakenne sekä pieneen kokoon pakattu suuri energiamäärä luovat haasteita akkupalojen sammuttamiselle. Sammuttimen pitää pystyä jäähdyttämään akkua voimakkaasti ja näin estää lämmön johtumista kennosta toiseen

Litiumakkupalosammutin_Presto_LB6_FI

Presto LB6 sammuttaa kohteen jäähdyttämällä 

Preston oma tuotekehitys ja testaus on kehittänyt Presto LB6 sammuttimen, joka soveltuu litiumioniakkujen sammuttamiseen.

Presto LB6 sammuttimessa jäähdytystehoon on kiinnitetty erityinen huomio.

Erityisen suutinrakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina sammutettavaan kohteeseen, mikä tehostaa jäähdytystä. Pitkän sammutusvarren ansiosta sammutettavan kohteen lähelle on helppo päästä.

Tehokas sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavaan materiaalin samalla jäädyttäen akustoa tehokkaasti.

 

Akun lisäksi myös sitä ympäröivä materiaali tulee sammuttaa ja jäähdyttää. Presto LB6 sammuttaa sekä A- että B-luokan paloja ja se on testattu ja hyväksytty eurooppalaisen käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaisesti. Litiumakkupalosammuttimille ei ole olemassa tällä hetkellä omaa erityisesti näille paloille tarkoitettua eurooppalaista standardia.

 Sammutettavat kohteet

  • Matkapuhelimet
  • Tablettitietokoneet
  • Kannettavat tietokoneet

Ympäristö

Milieukeur_largePresto LB6 tuotekehityksessä haluttiin minimoida sammuttimen ympäristövaikutukset. Sammutteessa ei ole lainkaan ympäristölle haitallisia fluoritensidejä. Sammuttimella on Milieukeur-ympäristösertifikaatti.

Palon syntymekanismi

Litiumioniakut toimivat tietyllä lämpötila-alueella. Kun lämpötila nousee yli 165 ºC voi akussa käynnistyä hallitsematon lämpötilan nousu ns. lämpökarkaaminen. Lämpökarkaamisen seurauksena akun lämpötila nousee itsestään ja lämpö voi johtua akun kennosta toiseen. Tämän prosessin eteneminen voi johtaa akun sulamiseen tai jopa räjähtämiseen.   

Hallitsematon lämpötilan nousu voi saada alkunsa mm. akun putoamisesta, kolhiintumisesta, lämpötilan vaihtelusta, ylilataamisesta jne.

Palossa syntyvä kaasu on erittäin myrkyllistä. Savu on vaaleanharmaata ja sillä on voimakas haju.

 


 

 

Kuinka palo sammutetaan?

Aivan aluksi on tärkeää sammuttaa itse palo ja liekit palavassa materiaalissa. Tämä saavutetaan sammuttimella, jossa on hyvä sammutusteho ja paloluokitus sekä A- että B-luokan paloihin.

Kun palo on sammutettu, on seuraavana tavoitteena estää, että lämpö ei johdu viereisiin kennoihin ja aiheuta näin lämpökarkaamisen leviämistä koko akkuun. Yritä paikallistaa akku ja suuntaa sammute kohti sitä. Jäähdytysvaikutus saadaan aikaiseksi tehokkaalla sammutteella sekä erikoissuunnitelulla sammutusvarrella ja suuttimella. Näin muodostuva sammutesumu ja pitkä sammutteen tyhjenemisaika tehostavat sammuttimen jäähdytysvaikutusta.

Tehokas sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavaan materiaalin samalla jäädyttäen akustoa tehokkaasti.

HUOM!

Vaikka palo sammuisi jo muutaman sekunnin kuluessa, tulee sammutin tyhjentää kokonaan akun jäädytystehon maksimoimiseksi ja uudelleensyttymisen riskin pienentämiseksi.

Ole varovainen, sillä palossa syntyvät palokaasut ovat myrkyllisiä

 

Kuinka LB6 huolletaan?

Presto LB6 on hyväksytty eurooppalaisen käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sammutin pitää pystyä täyttämään uudelleen. Presto LB6 litiumakkusammutin huolletaan kuten muutkin nestesammuttimet - huolto 5 vuoden välein.

 

Presto litiumakkusammuttimet

 

Tuotenumero Malli Sammutemäärä Mitat
k x l x Ø
Teholuokka
290610 Presto LB6 6 ltr 520 x 240 x 160 27A 21B*  

 *) Sammuttimella on virallinen EN-7 luokitus A-paloihin (27A). Sammutin on myös testattu käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan luokkaan B, joten sammutin sammuttaa myös esimerkiksi elektronisten laitteiden akustojen ympärillä olevan muovimateriaalin. Virallista B-luokkaa sammuttimella ei ole, johtuen EN 3-7 asettamista alarajoista luokitukselle vs. sammutemäärä.

 

 Tuotetiedot

 


 

Käyttöturvallisuustiedotteet

Kaikken tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet on koottu yhteen paikkaan. Löydät ne täältä.

Ota yhteyttä


Sammutinlaskuri

 


 

Jauhesammutin vai vaahtosammutin - kumman valitsen