Presto

Koti / Sammuttimet / Litiumakkusammuttimet

Presto LB6 ja LB50 - Litiumakkuammutin

 

Sammuttimet litiumioniakkujen alkuasammutukseen

Litiumakkusammutin sammuttaa litiumioniakkuja sisältävien elektronisten laitteiden paloja. Litiumioniakkujen rakenne sekä pieneen kokoon pakattu suuri energiamäärä luovat haasteita akkupalojen sammuttamiselle. Sammuttimen pitää pystyä jäähdyttämään akkua voimakkaasti ja näin estää lämmön johtumista kennosta toiseen

Presto-litiumakkusammutin-LB6
KÄSISAMMUTIN

Presto LB6 

Preston oma tuotekehitys ja testaus on kehittänyt Presto LB6 sammuttimen, joka soveltuu litiumioniakkujen sammuttamiseen.

Presto LB6 sammuttimessa jäähdytystehoon on kiinnitetty erityinen huomio.

Erityisen suutinrakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina sammutettavaan kohteeseen, mikä tehostaa jäähdytystä. Pitkän sammutusvarren ansiosta sammutettavan kohteen lähelle on helppo päästä.

Tehokas sammutusneste tunkeutuu alhaisen pintajännityksensä ansiosta palavaan materiaalin samalla jäähdyttäen akustoa tehokkaasti. Tyhjenemisaika 55 sek.

Akun lisäksi myös sitä ympäröivä materiaali tulee sammuttaa ja jäähdyttää. Presto LB6 sammuttaa sekä A- että B-luokan paloja ja se on testattu ja hyväksytty eurooppalaisen käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaisesti. Litiumakkupalosammuttimille ei ole olemassa tällä hetkellä omaa erityisesti näille paloille tarkoitettua eurooppalaista standardia.

Lataa esite

Litiumioniakkupalot ovat haastavia sammuttaa

Tutustu infopakettiin ja hallitse paloriskit.

Litiumakkupalon syntymekanismi

Litiumioniakut eivät sammu perinteisillä sammuttimilla. Katso videolta miksi Li-ionakku on haasteellinen sammuttaa.

Presto_LB6_sammutin_litiumakkupaloihin-1

 

 

Presto_LB50_suurtehosammutin_pieni
SUURTEHOSAMMUTIN

Presto LB50

Suuremmat litiumioniakut vaativat sammuttimelta suurempaa jäähdytystehoa. Presto LB50:n suurempi sammutemäärä sekä pitkä tyhjenemisaika (n.5min) optimoivat jäähdytystehon

Laukaisumekanismin sekä pistoolikahvan rakenteen ansiosta sammute purkautuu alhaisella paineella ja pieninä pisaroina, joka tehostaa jäähdytystä.

LB50 suurtehosammutin sammuttaa sekä A- että B-luokan paloja. Sammutin huolletaan kuten muutikin nestepohjaiset suurtehosammuttimet - huolto 5 vuoden välein.

Sammute ei sisällä ympäristölle haitallisisa fluoritensidejä.

lataa esite

Kun käsisammutin ei riitä

Katso videolta kuinka n. 500 Wh sähköpyörän litiumioniakku syttyy ja kuinka LB50 toimii sammuttimena. Tämä testi tehtiin valvotuissa olosuhteissa suljetulla alueella.

Presto_LB50_li-ioniakku_sammutus_040220

 

Presto litiumakkusammuttimet

Sammuttimien valmistus omalla tehtaallamme takaa, että koko valmistuprosessi on hallussamme. Pysytymme näin varmistamaan sammuttimien korkean laadun koko toimitusketjussa. Presto-sammuttimilla on viiden (5) vuoden takuu.

Tuotenumero
Malli
Sammutteen määrä
Teholuokka
290610
Presto LB6
6 ltr
27A 21B(*)
2545
Presto LB50
50 ltr

*) Sammuttimella on virallinen EN-7 luokitus A-paloihin (27A). Sammutin on myös testattu käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan luokkaan B, joten sammutin sammuttaa myös esimerkiksi elektronisten laitteiden akustojen ympärillä olevan muovimateriaalin. Virallista B-luokkaa sammuttimella ei ole, johtuen EN 3-7 asettamista alarajoista luokitukselle vs. sammutemäärä.

Pikapaloposti-litiumioni-akkupalo- Presto
PIKAPALOPOSTI

Presto LB3 ja LB3i

Litiumioniakkuen tehon kasvaessa vaaditaan alkusammutukseen valittavalta laitteelta pidempi jäähdytysaika. Tällöin paras ratkaisu on litiumioniakkupaloihin suunniteltu pikapaloposti. 

LUE LISÄÄ

New call-to-action

Valitse tehokkaat Presto sammuttimet

Kysy lisää tai pyydä tästä tarjous.

Lue lisää litiumioniakkupaloista

Litiumakku voi räjähtää – toimi oikein palotilanteessa

Tämän päivän Suomessa lähes jokaisen ihmisen läheisyydestä löytyy joku ladattavalla akulla toimiva laite. Tällaisia laitteita käytetään runsain...

Vuoden 2020 kiinnostavimmat paloturvallisuusteemat

Yritysten olosuhteet ja toimintaympäristö muuttuvat joka tunti - tulipaloja syttyy ja onnettomuuksia tapahtuu. Joka tunti me Prestolla teemme jotain...

Näin valitset oikean tuotteen Li-ionakkujen alkusammutukseen
Valitse oikea tuote

Litiumioniakun alkusammutus vaatii jäähdytyskapasiteettia. Valitse oikea tuote sammutettavan akun energiasisällön perusteella.

Edited image-1

 

Käyttöturvallisuustiedotteet

Presto litiumioniakkusammuttimien käyttöturvallisuustiedotteet