Presto poistaa asteittain haitalliset aineet (PFAS) tuotteista

kirjoittaja Tarja Vilmi
1 min lukuaika
25.1.2022

Presto-ympäristö-pfas-1200x700px

Työmme Prestossa tähtää siihen, että asiakkaidemme arki olisi turvallisempaa. Visiomme "Aina turvassa – kukaan ja mikään ei saa vahingoittua tulipalon tai onnettomuuden seurauksena" pätee nyt ja tulevaisuudessa.

On itsestään selvää, että kuljemme toimialamme etulinjassa. Poistamme tuotteistamme asteittain haitalliset aineet, jotka aiheuttavat riskejä ja haasteita tuleville sukupolville.

PFAS on yhteinen nimitys noin 5000 kemikaalille. Näitä yhdisteitä käytetään monissa kuluttajatuotteissa mm. elektroniikassa ja palonestoaineissa. Yhdisteet aiheuttavat pitkäaikaisia ympäristö- ja terveysvaikutuksia ja niiden hajoamisaika on erittäin pitkä.

ChemSecin tekee työtä PFAS-yhdisteiden asteittaiseksi poistamiseksi ja niiden kieltämiseksi EU:ssa

ChemSec on riippumaton voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee kemikaalien käytön kehittämiseksi levittämällä tietoa, tekemällä yhteistyötä ja tarjoamalla käytännön työkaluja.

PFAS-yhdisteillä ei ole sijaa kestävässä palonturvallisuudessa. Siksi Presto tukee ChemSecin työtä PFAS-yhdisteiden asteittaiseksi poistamiseksi ja niiden kieltämiseksi EU:ssa.

Me olemme mukana ja erityisen innoissamme jäsenyydestämme, sillä olemme ensimmäiset alan toimijat, jotka tukevat ChemSecin tärkeää työtä. Muita työryhmän jäseninä ovat muun muassa Apple, IKEA, Adidas ja Skanska.

Me olemme jo minimoineet haittoja ja poistaneet PFAS yhdisteitä tuotteistamme. Sammutinvalmistajana haluamme kulkea toimialamme etulinjassa ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Ota sinäkin paloturvallisuus osaksi yrityksenne kestävän kehityksen strategiaa!

maapallo_500px


YMPÄRISTÖ EI ODOTA