Näin valitset oikeat palosammuttimet kiinteistöön

1 min lukuaika
7.11.2016 11:40

Sammuttimien valintaan kannattaa uhrata hetki aikaa. Nykyaikaisista sammuttimista löytyy teholtaan ja muilta ominaisuuksiltaan sopiva vaihtoehto jokaiseen tilaan. Oikeilla valinnoilla parannat paloturvallisuutta ja huomioit sammuttamisen ympäristövaikutukset. Ympäristöarvojen merkitys sammutinvalinnoissa kasvaa koko ajan. Nyt voit unohtaa sen, että mahdollisimman tehokas sammutin olisi aina paras valita. Alkusammutuksessa tulee ottaa huomioon se mikä materiaali kohteessa voi palaa sekä onko sammuttaminen turvallista.

Hyvät työkalut ja me paloturvallisuuden asiantuntijat autamme sammutinvalintojen tekemisessä. Tietoa saat myös ajan tasalla olevista paloturva- ja sammutinoppaista. Tuotesivumme opastavat sinua oikean sammutintyypin valinnassa. Voit valita: käyttökohteen, palavan materiaalin tai paloluokan mukaan kohteeseesi sopivan sammuttimen.

 

Sammuttimen valinnan pikaopas

Seuraava kaavio auttaa ketä tahansa valitsemaan oikean sammutintyypin tavallisimmissa kiinteistön käyttökohteissa.

Kaaviossa on huomioitu myös kiristyneet ympäristövaatimukset. Vesipohjaiset sammuttimet luokitellaan kolmeen eri luokkaan 1) Vesisammuttimet 2) Nestesammuttimet  3) Vaahtosammuttimet. Presto haluaa olla esimerkkinä toimilallemme - tulemme poistamaan asteittain sammuttimissamme olevat ympäristölle sekä ihmisille myrkylliset fluoriyhdisteet (PFAS-kemikaalit) asteittain. Lue lisää: Presto tukee "No TO PFAS" -aloitetta

 

valinta sammuttimet A4pysty-osa 2

 

 

Erikoiskohteisiin sopivat sammuttimet

Monissa käyttökohteissa tarvitaan erityisten paloriskien vuoksi sammuttimia, jotka on suunniteltu juuri tietynlaisten palojen alkusammutukseen. Jos siis kiinteistössä on kylminä pidettäviä tiloja tai tiloja joissa on upporasvakeittimiä, ATK- ja sähkölaitteita tai metallipalovaara, seuraavat ohjeet varmistavat että sammutin on tilaan sopiva:


Sammutin keittiöihin, joissa upporasvakeitin

*) Vesisumu on testattu B-luokan paloilla eurooppalaisen EN 3-7-standardin mukaisesti. Virallista B-luokkaa sammuttimella ei ole, johtuen EN 3-7 asettamista alarajoista luokitukselle vs. sammutemäärä. Preston testien mukaan vesisumusammutin on tehokas myös pienten B-luokan palojen sammutuksessa.

Sammutin litiumioiniakkupaloihin

Sammutin ATK- ja sähkötiloihin


Sammutin tilaan, joissa on metallipalon riski

Vaahtosammutin kylmiin tiloihin

  • Pakkasen kestävä (-30°C) Presto SK-30 (21A144B)

Sammuttimen määrä

Sammuttimen määrä kohteeseen valitaan kohteen paloriskin mukaan. Peukalosääntönä sammuttimien määrälle ns. peruskiinteistölle on yksi sammutin 200-300 m2 kohti. 

 

Lue lisää: MIkä palosammutin ja kuinka sammutin huolletaan?

 

 

Tilaa uutiset sähköpostiisi