Rakennus valmistuu - huolehdi paloturvallisuudesta

kirjoittaja Tarja Vilmi
1 min lukuaika
1.12.2016 14:33

Vastuu uudisrakennuksen paloturvallisuudesta on rakennuttajalla. Käytännössä uudessa kiinteistössä tarvittavat alkusammutustuotteet hankkii ja asentaa useimmiten rakennus- tai LVI-urakoitsija. Tällöin urakoitsijalla on tärkeä rooli valmistuvan rakennuksen paloturvallisuuden varmistamisessa. Oikeat valinnat parantavat olennaisesti kiinteistön paloturvallisuutta ja riskienhallintaa.

Suhtaudu vanhentuneisiin sammutinsuosituksiin kriittisesti

Kiinteistössä tarvittavia alkusammutustuotteita ovat pikapalopostit, käsisammuttimet, sammutuspeitteet ja opasteet. Näissä kaikissa tuoteryhmissä tarjolla on paljon vaihtoehtoja. Tuotevaihtoehtoihin kannattaa tutustua, jotta rakennukseen valitaan paloturvallisuutta parhaiten lisäävät tuotteet.

Erityisesti sammuttimien osalta rakennusluvan suositukset ovat usein varsin karkealla tasolla ja ne saattavat perustua vanhentuneeseen tietoon. Oikea sammutintyyppi ja teholuokka kannattaa valita uusimman tiedon perusteella. Tätä tietoa saat esimerkiksi Preston kiinteistöjen paloturvallisuuteen liittyvistä oppaista ja sammutinliikkeiden asiantuntijoilta.

Käytä tarvittaessa paloturva-asentajan apua

Alkusammutustuotteiden asennuksen ulkoistaminen vapauttaa urakoitsijan omat asentajat tarvittaessa muihin töihin ja tuo apua mahdollisiin aikataulupaineisiin. Sammuttimien, sammutuspeitteiden ja opastemerkkien paikkojen valinta ja asennus voidaan helposti ulkoistaa paloturva-asentajalle.  Pikapalopostien asennus uusiin rakennuksiin vaati putkitöiden tekemistä, ja siksi se tehdään osana LVI-urakkaa.


Lataa opas ja lue lisää uudisrakennuksen alkusammutustuotteisiin liityvistä vastuista ja vaihtoehdoista:

New Call-to-action  

Tilaa uutiset sähköpostiisi