Yrityskauppa laajentaa Preston palvelutarjontaa vaarallisten aineiden kuljetuksiin ja käsittelyyn

4 min lukuaika
2.10.2023 8:55

Presto on ostanut vaarallisten aineiden kuljetusten, varastoinnin ja kemikaaliturvallisuuden erikoisosaajan, DGM:n liiketoiminnan Suomessa. Ostetussa yrityksessä työskentelee viisi asiantuntijaa ja liikevaihto on vakiintunut noin 1,8 miljoonaan euroon. Uusi toimiala täydentää luontevasti Preston turvallisuuspalveluiden kokonaistarjoamaa, koska vaarallisten aineiden käsittely ja kuljetus kuuluu yhä useamman yrityksen arkeen. Taito suoriutua näistä tehtävistä laadukkaasti, luotettavasti ja määräysten mukaisesti on laissa säädetty velvoite. 

Presto-5477

Toteutunut liiketoimintakauppa hyödyttää merkittävästi molempien yritysten asiakkaita esimerkiksi
turvallisuusalan koulutusten ja palveluiden kokonaistarjonnan kasvaessa. Kuvassa vasemmalta: Jari Kortelainen, Juhani Keilamaa sekä Tero Roivainen.

 

DGM (Dangerous Goods Management Finland Oy) on tunnettu vaarallisten aineiden ja kemikaaliturvallisuusalan asiantuntijaorganisaatio. Yhtiö on perustettu vuonna 2000 ja sillä on vahva teorian sekä käytännön osaaminen vaarallisten aineiden käsittelyyn ja kemikaaliturvallisuuteen liittyvissä asioissa. 

Presto-5132
 
Vaarallisten aineiden ja kemikaaliturvallisuusalan todelliset asiantuntijat osaavat tulkita vaikeaselkoisia määräyksiä oikein. Kuvassa vasemmalta: Nina Iloranta, Arne Lindell ja Jani Jokimies.

 

DGM on saanut tunnustusta kyvystään tulkita ja soveltaa usein vaikeaselkoisiakin määräyksiä oikealla tavalla. Tämän takia yrityksellä on vankka ammattitaito tehdä toiminnasta eri osapuolten ja ympäristön kannalta mahdollisimman vähäriskistä. 

Presto-5384


Juhani Keilamaa on tullut alalle tilanteessa, jossa määräykset olivat vasta muotoutumassa. 

– Työurani vaarallisten aineiden parissa alkoi jo vuonna 1989, jolloin asiaan joutui vihkiytymään kaasukuljetusten näkökulmasta. Määräykset olivat tuolloin monilta kohdin vasta muotoutumassa ja selkeitä vastauksia asioiden toteuttamiseen ei aina löytynyt. Alusta alkaen halu ratkaista ongelmia on ollut tärkeintä osaamisen kehittämistä, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Juhani Keilamaa muistelee uransa alkua.

– Historiastamme johtuen olemme tänä päivänä tavallaan alan ”sekatavarakauppa”, josta kysytään ratkaisuja haastaviin tilanteisiin, joihin muualta ei ole löytynyt osaamista, Keilamaa jatkaa.

Osaamisen jatkuva kehittäminen on avain menestykseen kaikilla toimialoilla. Koulutuspalveluiden kysyntä onkin ollut jo pitkään vahvassa kasvussa. DGM:ssä, kuten myös Prestossa, turvallisuuskoulutukset ovat olleet yksi tärkeä liiketoiminta-alue. Yrityskaupan myötä koulutusten kokonaistarjonta kasvaa ja molempien yhtiöiden asiakkaat hyötyvät merkittävästi.

Maalla, merellä ja ilmassa

DGM:llä on toimitilat Vantaan Koivuhaassa lentoaseman läheisyydessä. Paikka on erinomainen, sillä päivittäistä pelikenttää ovat maakuljetusten lisäksi meri- ja lentorahtiin liittyvät toimeksiannot. 

Toimialue on laaja ja vaarallisia aineita työssään tarvitsevia asiakkaita palvellaan ympäri valtakuntaa. Yritys on perehdyttänyt aihepiiriin myös lukuisia alan toimijoita järjestämällä koulutuksia Suomessa sekä maan rajojen ulkopuolella.

Presto-5338


Asiantuntijoiden päivittäisiin työtehtäviin kuuluu kemikaalien käsittelyn turvallisuusongelmien ratkaiseminen
sekä asiakkaiden opastaminen luparajoihin tai vaatimuksiin liittyen.

– Maa-, meri ja ilmakuljetusten rinnalla asiantuntemustamme tarvitaan säännöllisesti erilaisissa kemikaalien käsittelyn turvallisuutta koskevissa ongelmissa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi käyttöturvallisuustiedotteiden laatimista ja käännöksiä. Lisäksi meiltä tilataan kemikaalien ja nestekaasun käytönvalvojien koulutuksia sekä varastointiin ja käyttöön liittyvien luparajojen ja vaatimusten selvittelyä, kuvaa Juhani Keilamaa vaativaa työkenttää.

Laki & turvallisuus – yhteisen nimittäjät

Yli 20 vuotta toiminut erikoisosaaja sopii mainiosti Presto-perheeseen. DGM:n toiminta pioneeriorganisaationa Suomessa on antanut yritykselle vahvan ja tunnustetun aseman markkinoilla. Yritys onkin ylivoimaisesti Suomen kokenein ja laajimman palveluvalikoiman hallitseva asiantuntijaorganisaatio omalla alallaan. Sekä Preston että DGM:n toiminta perustuu lakisääteisyyteen ja turvallisuuden edistämiseen. Yhteiset nimittäjät varmistavat, että yritys istuu hyvin Preston strategiaan ja visioon: ”Saving lives, together”. 

Presto-5398


Jari Kortelaisen (oik.) mielestä DGM täydentää Preston turvallisuusalan palveluja sopivasti
ja istuu erinomaisesti yrityksen strategiaan. Saving lives, together.

– DGM täydentää meidän turvallisuusalamme palveluja sopivasti ja istuu erinomaisesti strategiaamme. Vaikutuimme erityisesti DGM:n ammattimaisista ja asiantuntevista osaajista. Lisäksi yrityksestä paistoi läpi aito halu lisätä asiakkaidensa turvallisuutta. Tämä on myös Preston tärkein tehtävä, muistuttaa yrityskaupasta vastannut Jari Kortelainen Prestosta.

Liiketoimintakaupasta on molemmille hyötyä. DGM on oman alansa johtava toimija sekä hyvin hoidettu kannattava yritys, jonka palvelut tuovat Prestoon uutta osaamista ja siten myös täydentävät palvelutarjontaa turvallisuussektorilla. Tulevaisuus Preston osana tarjoaa taas ostetulle yritykselle mahdollisuuden palveluvalikoiman laajentamiseen ja yhteisten rajapintojen löytämiseen sellaisilla asiakassegmenteillä, joilla yritys ei ehkä ole ollut aiemmin kovin tunnettu. 

Metsä motivoi myymään

Yrityskauppa on lähes aina pitkäjänteistä hommaa. Tätäkin liiketoimintakauppaa hierottiin vajaan vuoden verran. Keväällä neuvotteluissa oltiin jo loppusuoralla, mutta liiketoimintakauppa päätettiin kuitenkin toteuttaa vasta kesän jälkeen, jotta molemmille osapuolille jäi hyvin aikaa miettiä synergiat ja sulautuminen yhteen. Jos Preston motiivi kauppaan oli strategiaan ja visioon sopivan yrityksen löytyminen, niin Juhani Keilamaan motiivi myydä yrityksensä löytyy yllättäen metsästä.

– Etukäteen Preston tuotteista tutuimpia olivat sammuttimet sekä palontorjuntaan liittyvät tuotteet ja huolto- sekä tarkastuspalvelut. Minun näkemykseni mukaan Presto oli selkeästi yksi toimialansa lippulaivoista Pohjoismaissa, toimitusjohtaja Keilamaa arvioi alan tilannetta ennen kauppaa.

– Kaupantekoon minua motivoi henkilökohtaiset tulevaisuuden näkymät. Olen ollut jo pitkään mukana bisneksessä ja tuntui, että haluaisin tehdä myös muita asioita. Työ kouluttajana on jatkuvaa vuorovaikutusta ja sosiaalisena olemista asiakkaiden kanssa. Vastapainona tälle on ollut jo vuosia metsänhoito ja metsäsijoittaminen, joissa pääsee rauhoittumaan omien ajatustensa pariin ja voi tehdä käytännön tekoja metsän kasvun edistämiseksi. Ehkäpä uusi tilanne antaa enemmän aikaa tälle terveelliselle metsäiselle harrastukselle ja osaltaan myös elinkeinolle, Juhani Keilamaa paljastaa toiveensa. 

– En kuitenkaan häviä kokonaan metsään, vaan aion jatkaa prestolaisena työntekoa entistä innokkaammin ja hyvällä motivaatiolla, Keilamaa naurahtaa.

Suunta Euroopan ykköseksi

Toteutuneessa liiketoimintakaupassa DGM:n liiketoiminta Suomessa on siirtynyt kokonaisuudessaan osaksi Prestoa. Koko henkilökunta jatkaa Prestossa vanhoina työntekijöinä ja liiketoiminta jatkuu Preston nimen alla. 

Yrityskaupan myötä Preston palvelutarjoama asiakkaille kasvaa merkittävästi. Nyt Presto pystyy tarjoamaan asiakkailleen kattavasti paloturvallisuuspalvelut, ensiapuvalmiuden, entistä laajemman turvallisuuskoulutustarjoaman sekä vaarallisten aineiden käsittelyyn ja kuljetuksiin liittyvät palvelut.

Presto-5222_tero


Autamme asiakkaitamme pysymään ajan tasalla siitä, mitä vaarallisten aineiden asianmukainen käsittely ja kuljetus tänä päivänä edellyttää, kiteyttää Preston maajohtaja Tero Roivainen.

– Toivotamme DGM:n henkilöstön erittäin tervetulleeksi Presto-perheeseen ja olemme iloisia saadessamme tiimiimme paljon uutta osaamista ja asiantuntemusta. Yhdessä autamme asiakkaitamme pysymään ajan tasalla siitä, mitä vaarallisten aineiden asianmukainen käsittely ja kuljetus tänä päivänä edellyttää, Preston maajohtaja Tero Roivainen sanoo.

Vuosi 2023 on ollut Prestolla kasvun aikaa. Yritys on kasvanut voimakkaasti sekä orgaanisesti että yritysostoin. Suomessa on viimeisen vuoden aikana toteutunut jo kolme yrityskauppaa. 

– Tämä yrityskauppa tekee Prestosta entistä vahvemman kumppanin asiakkaillemme turvallisuuspalveluiden ja -koulutusten markkinassa. Meidän tavoitteenamme on olla tulevina vuosina Euroopan ykkönen omalla alallamme. Sitä kohti menemme tekemällä ahkerasti töitä turvallisempien työpaikkojen ja kiinteistöjen puolesta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yrityskauppoja lienee näköpiirissä myös jatkossa, Tero Roivainen päättää.

 

 Lisätietoa palveluistamme saat toistaiseksi osoitteesta dg.presto.fi

Tilaa uutiset sähköpostiisi