Yrityskauppa paloturvallisuusalalla: Westsafety osaksi Presto-perhettä

3 min lukuaika
4.1.2023 9:00

Presto Paloturvallisuus Oy on ostanut länsirannikolla toimivan Westsafety Oy:n koko osakekannan 2.1.2023 tehdyllä kaupalla. Westsafetyn puolella yrityksen myymiseen motivoi Preston tunnettuus alan johtavana toimijana sekä yhteneväinen ajattelumalli toimintatavoista. Westsafetyn perustajat: Esa Karlsson ja Jani Pitkämäki sekä koko muu henkilöstö siirtyvät Prestoon vanhoina työntekijöinä.

yrityskauppa_westsafety01

Yrityskaupan sinetöivät Esa Karlsson (vasemmalla) sekä Jani Pitkämäki (keskellä) Westsafetysta ja
Jari Kortelainen Prestolta.

Paloturvallisuustoimiala on kehittynyt viime vuosina tasaiseen, mutta verkkaiseen tahtiin. Toimialalla on paljon pieniä yrityksiä, jotka ovat kukin vahvoja omilla paikkakunnillaan. Presto on nähnyt alan pirstaleisuuden ja siitä syystä etsinyt keinoja yhdistää toimijoita isommaksi kokonaisuudeksi – Presto-perheeksi.

– Suurempi yritys voi tarjota asiakkailleen laajempia ja kokonaisvaltaisia paloturvallisuuspalveluja. Voimme tarjota myös tarpeellisia lisäpalveluita, kuten koulutusta ja ensiaputarvikkeita, kertoo Suomen yrityskaupoista vastaava johtaja Jari Kortelainen.

Preston tehtävänä on luoda asiakkailleen mahdollisuus pitää paloturvallisuusasiat vaivattomasti kunnossa. Vahvana ja kasvavana yrityksenä se pystyy myös hoitamaan valtakunnallisen tai Nordic-tason asiakkuuksia, joihin pienet yksittäiset toimijat eivät kykene.

Tavoitteena kasvu

Preston pontimena kauppaan oli halu laajentua myös maantieteellisesti sekä saada Presto-perheeseen uusia osaavia ja luotettavia ammattilaisia.

Kauppaa hierottiin reilut puoli vuotta. Meidät vakuutti Westsafetyn osaava henkilöstö ja omistajien aito halu kehittää toimintaansa. Esille nousi myös halu laajentaa tarjoomaa asiakkaille. Keskusteluissamme kohtasi sama prestomainen tapa ajatella, valottaa Jari Kortelainen kaupan syntyvaiheita.

Toteutuneen kaupan myötä yritykset tekevät yhdessä paloturvallisuustyötä ja rakentavat samalla kannattavaa liiketoimintaa.

Motivaattorina halu palvella laadukkaammin

Vuonna 2013 perustettu Westsafety toimii nimensä mukaisesti pääasiassa länsirannikolla. Yhtiöllä on toimipisteet Mustasaaressa, noin 10 km Vaasasta, sekä Kauhajoella.

 Yritys on kasvanut hallitusti ja kannattavasti joka vuosi. Viime vuonna kerrytimme liikevaihtoa reilut 850 tuhatta euroa. Meillä on mukautuva, osaava ja ammattitaitoinen seitsemän hengen porukka, toimitusjohtaja Esa Karlsson ylpeänä kertoo.

yrityskauppa_westsafety03

Jari Kortelaisen (vas.) mukaan kaupan ratkaisi sama prestomainen tapa ajatella.

Yritykseen myymiseen motivoi halu palvella asiakkaita enemmän kokonaisvaltaisesti ja tähän Presto antoi todella leveät hartiat ja siten mahdollisuuden toimia entistä laadukkaammin.

 Yrityksen myymiseen motivoi ja vaikutti myös Preston tunnettuus alan johtavana toimijana sekä yhteneväinen ajattelumalli toimintatavoista ja aidosta halusta olla yhdessä paloturvallisuusalan edelläkävijöitä, Esa Karlsson listaa.

Uusia palveluja

Yrityskauppa luo vakaata pohjaa ostetun yrityksen tulevaisuudelle ottaen huomioon tämänhetkisen epävakaan maailman tilanteen. Preston osana Westsafetyssa saadaan henkilöstölle turvaa sekä suuremmat mahdollisuudet kehittyä ja edetä uralla. 

yrityskauppa_westsafety04

Presto-perheessä henkilökunnalla on suuremmat mahdollisuudet kehittyä ja edetä uralla.

Yrityskauppa hyödyttää molempia osapuolia. Aivan uusi osa-alue Preston palveluihin on Westsafetyn erikoisosaaminen palokatkojen rakentamisessa vanhoihin ja uusiin kiinteistöihin.

 Olemme erikoistuneet palokatkojen rakentamiseen. Palokatkot ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi, ja niihin on osa Westsafetyn henkilökunnasta kouluttautunut sertifiointeineen, toimitusjohtaja Esa Karlsson sanoo.

Tervetuloa Presto-perheeseen!

Tehdyn yrityskaupan myötä Westsafetyn tiimi liittyy osaksi Preston lännen alueen toimintoja. Ammattitaitoinen ja Vaasan alueen asiakkaille tuttu henkilöstö jatkaa palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

 Osaamisemme ja palvelumme on aiempaa kattavammin saatavilla koko länsirannikon alueella. Yhdessä voimme myös tarjota nykyisille ja uusille asiakkaille huomattavasti laajemman palvelutarjooman tulevaisuudessa, sisältäen paloturvallisuuspalveluiden lisäksi turvallisuuskoulutukset ja työpaikkojen ensiapuvalmiuden parantamisen, muistuttaa Preston maajohtaja Tero Roivainen.

Tänä vuonna Presto jatkaa aktiivista kasvustrategiaansa ja tuo kokonaisvaltaisia uusia palveluja kaikille asiakasryhmille. Olemme parhaillaan lanseraamassa kiinteistöille, taloyhtiöille, liikehuoneistoille sekä tapahtumille vaivatonta Pelastussuunnitelma-konseptia, Roivainen paljastaa.

  Westsafetyn henkilöstö on lämpimästi tervetullut osaksi kehittyvää Presto-perhettä, maajohtaja Roivanen toivottaa lopuksi itsensä ja koko yhtiön puolesta.

 

LISÄTIETOA

Westsafety  Oy
toimitusjohtaja Esa Karlsson
puh. 044 972 0171
esa.karlsson@westsafety.fi

Presto Paloturvallisuus Oy
maajohtaja Tero Roivainen
puh. 040 748 1947
tero.roivainen@presto.fi

koulutuskansi-saving-lives1200px

 

WESTSAFETY OY

Perustettu:
2013

Perustajat:
Esa Karlsson ja Jani Pitkämäki

Liikevaihto 2022:
n. 850 000 €

Toimipisteet:
Kauhajoki ja Vaasa

Henkilöstö:
7

Tilaa uutiset sähköpostiisi