Hiilidioksidisammutin

Presto hiilidioksidisammutin

 

Hiilidioksidisammutin sopii palavien nesteiden kuten bensiinin, öljyn ja rasvan sammuttamiseen. Puhtaana sammutusaiheena hiilidioksidi soveltuu hyvin sähköpalojen sammuttamiseen.

 

Koska hiilidioksidin avulla tukahduttaminen on puhdas tapa sammuttaa, kyseiset sammuttimet sopivat erityisen hyvin käytettäväksi mm. keittiöissä, laboratorioissa, kytkinlaitteissa, hienomekaanisessa teollisuudessa, tietokoneissa ja sähkölaitteissa.

Koska hiilidioksidi ei johda sähköä, sitä on turvallista käyttää aina 1000 V:n sähkölaitteiden yhteydessä. Hiilidioksidisammuttimet toimivat myös pakkaslämpötiloissa, mistä syystä ne voidaan sijoittaa sekä sisälle että ulos. 

Lataa sammutinesite


Hiilidioksidisammuttimen edut ja haitat

edut:

• tehokas ja siisti sammutin sähkölaite- ja nestepaloihin

haitat:

• Nykyisen lainsäädännön (SFS EN 3-7) mukaan hiilidioksidisammutinta ei saa käyttää elintarvikerasvapalojen sammuttamiseen. Hiilidioksidi ei estä elintarvikerasvan uudelleensyttymistä ja sammuttimen korkea paine voi aiheuttaa palavan rasvan roiskumisen pois rasvakeittimestä
• Hiilidioksidi syrjäyttää voimakkaasti happea – tämä on huomioitava sammutustilanteessa


Sammuttaminen hiilidioksidisammuttimella

 

 


Hiilidioksidisammuttimen rakenne ja toiminta

Hiilidioksidi sammuttaa palon syrjäyttämällä ja laimentamalla palavan kohteen ympärillä olevan ilman hapen sekä jossain määrin jäähdyttämällä. Hiilidioksidi on väritön, myrkytön kaasu, joka maistuu hieman happamalta ja jolla on ärsyttävä haju. Kemiallinen merkki on CO2. Kaasu on noin 1,5 kertaa raskaampaa kuin ilma, kemiallisesti neutraali eikä se johda sähköä. Kaasu on pakattu 58 baarin paineeseen 20 °C:ssa, mikä asettaa säiliöille ja venttiileille suuria vaatimuksia.  Hiilidioksidisammuttimen käyttölämpötila-alue on tyypillisesti -30°C - +60°C.Kuinka-sammutin-toimii-hiilidioksidisammutin-rakennekuva

Komponentit
 1. Säiliö
 2. Nousuputki
 3. Venttiilikoneisto
 4. Kantokahva
 5. Laukaisukahva
 6. Letku
 7. Lumiputki
 8. Sokka
 9. Lumiputken kiinnitin

Presto- sammuttimien sokka (komponentti 8)
 • Presto-sammutinmalleissa, joissa kahvat ovat ruostumatonta teräksestä on sokkana käyttöä ja havaitsemista helpottava SafeSprint - turvasokka

 

Hiilidioksidi on nesteytetty kaasu, joka sammuttimessa toimii sekä sammutusaineena ja ponnekaasuna. Voi siis sanoa, että hiilidioksidisammutin on paineistettu. Tämä tarkoittaa, että sammutusainetta tulee heti, kun turva sokka poistetaan ja liipaisinkahvasta painetaan. Kaasu on pakattu 58 baarin paineeseen 20 °C:ssa, mikä asettaa säiliöille ja venttiileille suuria vaatimuksia. Preston CO2 -sammuttimien säiliöt valmistetaan alumiinista. 

Suutin ja diffuusori on suunniteltu lumenmuodostuksen ja kantomatkan maksimointiin, mitkä ovat nopean ja tehokkaan palontorjunnan edellytyksiä. Diffuusori myös suojaa käyttäjää vapautuvan kaasun kylmyydeltä. Diffuusorin polyeteenimuovi on iskunkestävää ja kevyttä.


HUOMIO!

Hiilidioksidisammuttimien käytön yhteydessä tulee noudattaa varovaisuutta, koska hiilidioksidi on ilmaa raskaampaa ja voi vajota alhaalla oleviin tiloihin. Tukehtumisvaara.

Varmista, ettei kukaan oleskele tiloissa, mikäli voidaan epäillä, että ne täyttyvät hiilidioksidilla.


Presto hiilidioksidisammuttimet

Sammuttimien valmistus omalla tehtaallamme takaa, että koko valmistuprosessi on hallussamme. Pysytmme näin varmistamaan sammuttimien korkean laadun koko toimitusketjussa. Presto-sammuttimilla on viiden (5) vuoden takuu.

Sammutinesitteestämme löydät tarkemmat tekniset tiedot koko käsisammuttimien tuotelinjasta. Avaa omasi tästä linkistä ->

Tuotenumero Malli Sammutemäärä Mitat
k x l x Ø
Teholuokka
1116 Presto K2 2 kg 550 x 265 x 120 34B
1216 Presto K5 5 kg 670 x 360 x 152 89B

Käyttöturvallisuustiedotteet

Kaikken tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet on koottu yhteen paikkaan. Löydät ne täältä.


Ota yhteyttä myyntiimme

Myyntitiimimme auttaa sinua löytämään oikeat sammutinmallit. Yhteystietomme löydät täältä>>

Ota yhteyttä


 

 

 

Litiumioini-akkus-ammuttuimet-prestoLitiumioniakut sammutetaan jäähdyttämällä.

 

Lue blogista lisää>>


 

Käsisammuttimien aakkoset opas