Koti / Sammuttimet / Rasvapalosammutin
Elitarvikerasvapalojen sammuttamiseen
Keittiöiden yleisin sammutin on ollut perinteisesti hiilidioksidisammutin. Viimeisimpien ohjeistusten mukaan hiilidioksidisammutinta ei saa käyttää elintarvikerasvapaloihin. Hiilidioksidi ei estä elintarvikerasvan uudelleensyttymistä ja sammuttimen korkea paine voi aiheuttaa palavan rasvan roiskumisen pois rasvakeittimestä. Hiilidioksidisammutin on edelleen hyvä pitää keittiössä, koska sitä tarvitaan esimerkiksi sähkölaitepalojen sammuttamiseen.
Presto käsisammuttimet valmistetaan Ruotsissa ja niillä on 5 vuoden takuu koskien materiaali- ja valmistusvirheitä.
Lataa esitePresto F6 sammuttimessa käytettävä Fatseal sammutusneste on kehitetty erityisesti elintarvikerasvapalojen sammuttamiseen (paloluokka F). Sammutteen ominaisuuksien ansiosta se soveltuu myös kiinteiden aineiden sammuttamiseen (esim. puu, paperi ja tekstiili/ paloluokka A) sekä uusimman tuotekehityksemme ansiosta myös neste- ja öljypaloihin (paloluokka B).
Elintarvikerasvapalosammutin samuttaa A-, B- ja F-luokan paloja.
Teerisuonkuja 7
00700 Helsinki