Vaahtosammutin

 

Presto-vaahtosammutin

Presto Eco vaahtosammutintuotelinja muuttaa käsitystä vaahtosammuttimien sammutustehosta. Sammutustehon nostamisen lisäksi olemme panostaneet sammutteiden ympäristövaikutusten vähentämiseen.

 

Vaahtosammuttimet sopivat hyvin sammuttimeksi lämpimiin sisätiloihin: esimerkiksi toimistoihin, teollisuuteen, julkisiin tiloihin kuten hotelleihin, sairaaloihin ja kouluihin sekä maatiloille ja yksityiskoteihin.

Vaahtosammutin sammuttaa A- ja B -luokan paloja.

Presto vaahtosammuttimia on turvallista käyttää sellaisten sähkölaitteiden yhteydessä, joiden jännite on enintään 1000 V. Vaahtoneste ei ole pakkasenkestävää, ja sammutinta voidaan näin ollen käyttää +5°–+60 °C:ssa.

Lataa sammutinesite


Sammutusteho haastaa jauhesammuttimet

Olemme tuoneet Presto Eco tuotelinjan myötä vaahtosammuttimien sammutustehon aivan uudelle tasolle.
Erityisesti lämpimissä sisätiloissa Presto Eco sammuttimet pystyvät sammutustehonsa perusteella korvaamaan vastaavan kokoiset jauhesammuttimet.

Sammuttimet soveltuvat erinomaisesti konttoreihin, teollisuuteen, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin ja kaikkiin muihinkin kohteisiin, joissa halutaan varmistaa korkea sammutusteho sekä minimoida jälkisiivouksen kustannukset.

Sammutinta valittaessa on tärkeää varmistaa kyseisen mallin paloluokitus - mitä suurempi luokitus sitä parempi sammutusteho. (lue lisää paloluokituksista). Suosituksemme vaahtosammuttimine minisammutustehoksi on 34A183B. Tämä teholuokka täyttää suurimman osan viranomasmääräyksistä ja varmistaa hyvän alkusammutustehon. Tutustu myös kattavaan infopakettiin käsisammuttimista.


Vaahtosammuttimien edut ja haitat

edut:

• nykyaikaisimmat mallit yhtä tehokkaita AB-paloluokissa kuin jauhesammuttimet
• ei peitä näkyvyyttä sammutustilanteessa
• sammute helppo siivota käytön jälkeen

haitat:

• ei sovellu kylmiin olosuhteisiin (poikkeus Presto S6K-30 käyttölämpötila-alue (-30 °C - +60 °C)
• ei sovellu ainoaksi sammuttimeksi tiloihin, joissa on kaasupalojen vaara


Sammuttaminen vaahtosammuttimella

 

 


Huomioimme ympäristön

Presto pyrkii tekemään tuotteistaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Olemme panostaneet viime vuodet tuotekehityksessämme sammuttimissa käytettävien sammutteiden ympäristövaikutusten minimointiin. Juuri markkinoille tuodun Presto Eco tuotelinjan kaikki mallit ovat saaneet sammuttimille myönnettävän Milieukeur – ympäristöluokituksen.

MilieukeurMilieukeur

Milieukeur on tämän päivän johtava ympäristömerkintä käsisammuttimille Euroopassa. Ympäristömerkinnän saamiselle on asetettu tietyt normit, jotka käsisammuttimien tulee täyttää. Luokituslaitoksen tarkoitus on edistää yritysten tuotekehityksen suuntaamista ympäristölle vähemmän haitallisten tuotteiden kehittämiseen. Yksi keskeisimmistä vaatimuksista nestesammuttimille on, että fluoritensidien määrä on enintään 0,04% koko sammutteen määrästä.


Vaahtosammuttimen rakenne ja toiminta

Vaahtosammuttimessa on sammutteena veteen sekoitettua vaahtonestettä. Sammutettaessa vaahto muodostaa palon päälle tukahduttavan kalvon, joka sammuttaa palon ja estää tehokkaasti palon uudelleen syttymisen. Vaahdolla sammuttaminen on tehokasta ja sammuttamisen jälkien siivoaminen on huomattavasti helpompaa kuin jauhesammuttimen jäljiltä. Yleisesti sammutusvaahto ei kestä pakkasta. Vaahtosammuttimen käyttölämpötila on tyypillisesti +5°C - +60°C. Preston tuotevalikoimasta löytyy myös pakkasen kestäviä vaahtosammuttimia, joiden alin käyttölämpötila on -30°C.

Kuinka-sammutin-toimii-vaahtosammutin-rakennekuvaKomponentit
 1. Letku
 2. Nousuputki
 3. Venttiilikoneisto
 4. Kantokahva
 5. Laukaisukahva
 6. Painemittari
 7. Säiliö
 8. Sokka
 9. Suutin
Presto-sammuttimien venttiilikoneisto (komponentti 3)
 • Presto vaahto- ja jauhesammuttimet 6 kilosta / 6 litrasta alkaen ovat varustettu ylipaineventtiilillä. Ylipaineventtiili estää sammuttimen säiliöpainetta nousemasta hallitsemattomasti lämpötilan voimakkaan kohoamisen yhteydessä.

 • Presto vaahto- ja jauhesammuttimissa on aina paineentarkastusventtiili, joka helpotta säiliön paineentarkastusta tarkastettaessa ja huollettaessa sammutinta

Presto- sammuttimien sokka (komponentti 8)
 • Presto-sammutinmalleissa, joissa kahvat ovat ruostumatonta teräksestä on sokkana käyttöä ja havaitsemista helpottava SafeSprint - turvasokka

Presto käsisammuttimet ovat painetäytettyjä (paineistettuja). Tämä tarkoittaa, että säiliö on jatkuvasti paineistettu ja sammutusainetta purkautuu heti, kun varmistin poistetaan ja laukaisukahva painetaan alas. Presto käsisammuttimien ponneaineena käytetään typpikaasua.


Ympäristöluokitellut Presto Eco vaahtosammuttimet

(fluoritensidejä < 0,04%)

Sammuttimien valmistus omalla tehtaallamme takaa, että koko valmistuprosessi on hallussamme. Pysytmme näin varmistamaan sammuttimien korkean laadun koko toimitusketjussa. Presto-sammuttimilla on viiden (5) vuoden takuu.

Sammutinesitteestämme löydät tarkemmat tekniset tiedot koko käsisammuttimien tuotelinjasta. Avaa omasi tästä linkistä ->

Tuotenumero Malli Sammutemäärä Mitat
k x l x Ø
Teholuokka
290654 Presto S6 Eco Ultra 6 ltr 520 x 240 x 160 43A 183B  
290650 Presto S6 Eco Plus 6 ltr 520 x 240 x 160 34A 183B  
290649 Presto S6 Eco 6 ltr 520 x 240 x 160 21A 183B  
290655 Presto S9 Eco Ultra 9 ltr 565 x 250 x 185 55A 233B  
290954 Presto S9 Eco Plus 9 ltr  565 x 250 x 185  43A 233B  

 

Pakkasenkestävä vaahtosammutin (-30 ºC)

Tuotenumero Malli Sammutemäärä Mitat
k x l x Ø
Teholuokka  

29052

Presto S6K-30 6 ltr 520 x 240 x 160 21A 144B  

tilaustuote

Presto S9K-30 9 ltr 565 x 250 x 185 27A 183B  

 

Kaikkia Presto vaahtosammuttimia voidaan käyttää myös sähkölaitepaloihin, turvaetäisyys 1 metri  ja maksimijännite 1000 v.


Käyttöturvallisuustiedotteet

Kaikken tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet on koottu yhteen paikkaan. Löydät ne täältä>> .


Ota yhteyttä myyntiimme

Myyntitiimimme auttaa sinua löytämään oikeat sammutinmallit. Yhteystietomme löydät täältä>>

Ota yhteyttä


 

 

Litiumioini-akkus-ammuttuimet-prestoLitiumioniakut sammutetaan jäähdyttämällä.

 

Lue blogista lisää>>

 

Jauhesammutin vai vaahtosammutin - kumman valitsen