Vaahtosammutin

 

Presto-vaahtosammutin

Presto Eco vaahtosammutintuotelinja muuttaa käsitystä vaahtosammuttimien sammutustehosta. Sammutustehon nostamisen lisäksi olemme panostaneet sammutteiden ympäristövaikutusten vähentämiseen.

 

Vaahtosammuttimet sopivat hyvin sammuttimeksi lämpimiin sisätiloihin: esimerkiksi toimistoihin, teollisuuteen, julkisiin tiloihin kuten hotelleihin, sairaaloihin ja kouluihin sekä maatiloille ja yksityiskoteihin.

Vaahtosammutin sammuttaa A- ja B -luokan paloja.

Presto vaahtosammuttimia on turvallista käyttää sellaisten sähkölaitteiden yhteydessä, joiden jännite on enintään 1000 V. Vaahtoneste ei ole pakkasenkestävää, ja sammutinta voidaan näin ollen käyttää +5°–+60 °C:ssa.

Lataa sammutinesite


Sammutusteho haastaa jauhesammuttimet

Olemme tuoneet Presto Eco tuotelinjan myötä vaahtosammuttimien sammutustehon aivan uudelle tasolle.
Erityisesti lämpimissä sisätiloissa Presto Eco sammuttimet pystyvät sammutustehonsa perusteella korvaamaan vastaavan kokoiset jauhesammuttimet.

Sammuttimet soveltuvat erinomaisesti konttoreihin, teollisuuteen, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin ja kaikkiin muihinkin kohteisiin, joissa halutaan varmistaa korkea sammutusteho sekä minimoida jälkisiivouksen kustannukset.

Sammutinta valittaessa on tärkeää varmistaa kyseisen mallin paloluokitus - mitä suurempi luokitus sitä parempi sammutusteho. (lue lisää paloluokituksista). Suosituksemme vaahtosammuttimine minisammutustehoksi on 34A183B. Tämä teholuokka täyttää suurimman osan viranomasmääräyksistä ja varmistaa hyvän alkusammutustehon. Tutustu myös kattavaan infopakettiin käsisammuttimista.


Vaahtosammuttimien edut ja haitat

edut:

• nykyaikaisimmat mallit yhtä tehokkaita AB-paloluokissa kuin jauhesammuttimet
• ei peitä näkyvyyttä sammutustilanteessa
• sammute helppo siivota käytön jälkeen

haitat:

• ei sovellu kylmiin olosuhteisiin (poikkeus Presto S6K-30 käyttölämpötila-alue (-30 °C - +60 °C)
• ei sovellu ainoaksi sammuttimeksi tiloihin, joissa on kaasupalojen vaara


Sammuttaminen vaahtosammuttimella

 

 


Huomioimme ympäristön

Presto pyrkii tekemään tuotteistaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Olemme panostaneet viime vuodet tuotekehityksessämme sammuttimissa käytettävien sammutteiden ympäristövaikutusten minimointiin. Juuri markkinoille tuodun Presto Eco tuotelinjan kaikki mallit ovat saaneet sammuttimille myönnettävän Milieukeur – ympäristöluokituksen.

MilieukeurMilieukeur

Milieukeur on tämän päivän johtava ympäristömerkintä käsisammuttimille Euroopassa. Ympäristömerkinnän saamiselle on asetettu tietyt normit, jotka käsisammuttimien tulee täyttää. Luokituslaitoksen tarkoitus on edistää yritysten tuotekehityksen suuntaamista ympäristölle vähemmän haitallisten tuotteiden kehittämiseen. Yksi keskeisimmistä vaatimuksista nestesammuttimille on, että fluoritensidien määrä on enintään 0,04% koko sammutteen määrästä.


Vaahtosammuttimen rakenne ja toiminta

Presston valmistavat vaahtosammuttimet ovat ns. paineistettuja malleja.

Lue lisää jauhesammuttimien sekä muiden käsisammutinmallien toiminnasta >>


Ympäristöluokitellut Presto Eco vaahtosammuttimet

(fluoritensidejä < 0,04%)

Sammuttimien valmistus omalla tehtaallamme takaa, että koko valmistuprosessi on hallussamme. Pysytmme näin varmistamaan sammuttimien korkean laadun koko toimitusketjussa. Presto-sammuttimilla on viiden (5) vuoden takuu.

Sammutinesitteestämme löydät tarkemmat tekniset tiedot koko käsisammuttimien tuotelinjasta. Avaa omasi tästä linkistä ->

Huom: Siirrymme sammuttimissamme 4-kielisiin etiketteihin ( FI/SW/NO/ EN). Siirtyminen menossa parhillaan. Tämä muutos on muuttanut myös tuotenumeroita ja muutaman tuotenimen. Taulukossa uudet tuotenumerot ja - nimet. Esitteen tulemme päivittämään syksyn 2020 aikana. 

Tuotenumero Malli   Teholuokka  
290643 Presto S6 Eco Ultra 6 ltr 43A 183B  
290642 Presto S6 Eco Plus 6 ltr 34A 183B  
290641 Presto S6 Eco 6 ltr 21A 183B  
290947 Presto S9 Eco Ultra 9 ltr 55A 233B  
290946 Presto S9 Eco Plus 9 ltr 43A 233B  

 

Pakkasenkestävä vaahtosammutin (-30 ºC)

Tuotenumero Malli   Teholuokka  

290600

Presto S6K-30 6 ltr 21A 144B  

29096

Presto S9K-30 (tilaustuote) 9 ltr 27A 183B  

 

Kaikkia Presto vaahtosammuttimia voidaan käyttää myös sähkölaitepaloihin, turvaetäisyys 1 metri  ja maksimijännite 1000 v.


New call-to-action

 


Käyttöturvallisuustiedotteet

Kaikken tuotteidemme käyttöturvallisuustiedotteet on koottu yhteen paikkaan. Löydät ne täältä>>


 

 

Litiumioini-akkus-ammuttuimet-prestoLitiumioniakut sammutetaan jäähdyttämällä.

 

Lue blogista lisää>>

 

Jauhesammutin vai vaahtosammutin - kumman valitsen