Presto

Koti / Sammuttimet / Vesisumusammutin

PrestoNevo - Vesisumusammutin

 

 

Vesi on vaahtoa parempaa

Ympäristön kannalta PrestoNevo on paras sammutinvalinta, koska siinä ei ole lainkaan ympäristölle haitallisia kemikaaleja (esim. PFAS-yhdisteitä).

PrestoNevossa sammutteena on puhdas deionisoitu vesi, joka saadaan purkautumaan vesisumuna sammuttimen valmistuksessa sovelletun teknologian avulla. Erittäin pieni pisarakoko tehostaa veden jäähdytysvaikutusta sekä luo hyvät olosuhteet palon sammuttamiselle.
PrestoNevo-vesisumusammutin-presto-paloturvallisuus
VESISUMUSAMMUTIN

PrestoNevo 

PrestoNevon valmistuksessa hyödynnetyt tekniset ratkaisut  minimoivat ympäristö- sekä terveysvaikutukset.  Vesisumusammuttimella sammuttaminen aiheuttaa huomattavasti vähemmän välillisiä vahinkoja, kuin muun tyyppisillä käsisammuttimilla sammuttaminen. 

Olemme todenneet useiden laadunvarmistustestien ja tutkimustemme perusteella, että PrestoNevon tekniset ratkaisut mahdollistavat kuitupalojen (A-paloluokka) ja elintarvikerasvapalojen (F-paloluokka) lisäksi pienempien nestepalojen (B-paloluokka) sammuttamisen.

Paloluokituksensa ansiosta PrestoNevo on ensisijainen suosituksemme useimpiin kiinteistöihin, kuten esimerkiksi: 

  • toimistoihin
  • kouluihin
  • ravintoloihin
  • hotelleihin
  • sairaaloihin
  • museoihin

Vesisumusammutinta on turvallista käyttää sellaisten sähkölaitteiden yhteydessä, joiden jännite on enintään 1000 V. Sammutte (vesi) ei ole pakkasenkestävää, ja sammutinta voidaan näin ollen käyttää +5°–+60 °C:ssa.

Presto käsisammuttimet valmistetaan Ruotsissa ja niillä on viiden (5) vuoden takuu koskien materiaali- ja valmistusvirheitä.

.

Lataa esite

Alkusammutusta ympäristön ehdoilla

Haluamme toimia toimialamme etulinjassa ja näyttää mallia. Tavoitteemme on poistaa myrkyllisten ja ympäristölle haitallisten kemikaalien käyttö nestepohjaisissa sammuttimissamme.

PrestoNevo vesisumusammutin

Sammuttimien valmistus omalla tehtaallamme takaa, että koko valmistuprosessi on hallussamme. Pysytymme näin varmistamaan sammuttimien korkean laadun koko toimitusketjussa. 
 
PrestoNevo vesisumusammutintaan voidaan käyttää myös sähkölaitepaloihin, turvaetäisyys 1 metri  ja maksimijännite 1000 v. Sammutin täyttää myös EN 3-7 käsisammutinstandardin vaatimukset elintarvikerasvapaloihin (40F).
Tuotenumero
Malli
Sammutteen määrä
Teholuokka
290942
Presto S9WM
9 ltr
27A 34B(*) 40F

*) Sammuttimella on virallinen EN-7 luokitus A-paloihin (27A) sekä F-paloihin (40F). Sammutin on myös testattu käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan luokkaan B, joten sammutin sammuttaa myös pienempiä nestepaloja. Virallista B-luokkaa sammuttimella ei ole, johtuen EN 3-7 asettamista alarajoista luokitukselle vs. sammutemäärä.

Lue lisää sammuttimista

Preston asiantuntijan neuvot kotien paloturvaksi

Tiesitkö? Suomessa tapahtuu vuosittain yli 5000 rakennuspaloa, joista lähes 3000 on asuinrakennuksissa. Yleisin syy asuntopaloihin on huolimattomuus...

Huolehditaan paloturvallisuudesta ympäristöystävällisesti

PFAS-fluoriyhdisteiden kielteinen vaikutus ympäristölle ja ihmisille on ollut tiedossa jo pitkään. PFAS on orgaaninen fluoriyhdiste, jonka hajoaminen...