ATEX-Koulutus

ATEX-direktiivi koskee tuotantolaitoksia ja työpaikkoja, joissa palavat nesteet,kemikaalit, kaasut tai pöly voivat aiheuttaa räjähdysvaaran. Koulutus tarjoaa perustietoa henkilöille, jotka eivät ole aiemmin perehtyneet ATEX-asioihin. Heille, joilta löytyy jo kokemusta ATEX-käytännöistä, koulutus soveltuu hyvin tiedon syventämiseen. Kurssi on suunniteltu käytännönläheiseksi, sisältäen runsaasti harjoituksia ja turvallisuutta tukevia oppeja Ex-tiloissa työskentelyyn. Koulutus ja lopputentti antavat valmiuksia, jotka parhaimmillaan voivat estää onnettomuudet sekä vähentää henkilö-, omaisuus- ja ympäristövahinkojen aiheuttamia negatiivisia seurauksia. 

Järjestämme tällä hetkellä ATEX-koulutusta vain tilauksesta asiakkaillemme.

 

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
ATEX räjähdysvaara kemianteollisuus

Kurssin kuvaus 

ATEX viittaa tilaan, jossa voi olla räjähdysvaarallisia ilmaseoksia. Räjähdysvaarallinen ilmaseos voi muodostua esimerkiksi kemikaali- tai kaasuvuodon seurauksena, myös hienojakoinen metallipöly voi optimaalisissa olosuhteissa aiheuttaa vaaran. Ilmaseosten vaarat ja syttymislähteet vaativat tietämystä, jotta riskit on mahdollista ennaltaehkäistä.

Räjähdysvaarallisia tiloja esiintyy tuotanto- ja varastointitehtävissä mm. energia-, kemia- ja lääketeollisuudessa sekä puunjalostuksessa. Mikäli tilassa on räjähdysvaara, luokitellaan se ATEX-tilaksi. Työnantajien tulee arvioida ja luokitella räjähdysvaaralliset tilat. Tilat arvioidaan Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ohjeistuksen mukaisesti. Koulutus opastaa tilojen merkintään, räjähdyssuojaukseen sekä ATEX-asiakirjan laatimiseen. 

ATEX-työolosuhdesäädökset asettavat työnantajalle velvoitteen varmistaa työntekijöidensä turvallisuus räjähdysvaarallisissa tiloissa. Työnantajan tulee työolojen huolehtimisen lisäksi varmistaa työntekijöiden osaaminen ATEX-työskentelyyn. Turvallisen työskentelyn tukemiseksi tila vaatii selkeät kirjalliset ohjeet, merkinnät ja opastuksen räjähdyssuojaukseen. Koulutus soveltuu peruskoulutukseksi henkilöille, jotka työskentelevät räjähdysvaarallisissa tehtävissä, tiloissa tai niiden läheisyydessä. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista, mutta koulutus soveltuu myös tietotaidon päivittämiseen. 

Koulutuksen kesto

Kahdeksan (8) tuntia

Hinta

Tilauskoulutus ryhmille!  

2000 € + alv/ webinaari
2500 € + alv/ lähikoulutus 

 

Pätevyyden voimassaolo

Kolme (3) vuotta.

Kohderyhmät

Yleisperehdyttävän turvallisuuskoulutus räjähdysvaarallisissa Ex-tiloissa työskenteleville ja vieraileville henkilöille. Koulutus soveltuu ja lisää tietoisuutta räjähdysvaarasta myös niille, jotka työskentelevät merkittyjen ATEX-tilojen läheisyydessä.

Koulutuksen sisältö

Yleisperehdyttävän turvallisuuskoulutus räjähdysvaarallisissa tiloissa työskenteleville ja operoiville.

Säädökset
Räjähdysvaarallinen ilmaseos
Tilaluokitus
Ryhmätyö
Työskentelyä tukevien laitteiden ja välineiden valinta Ex-alueelle
Suojaustoimet
Lopputentti
Tulityökortti
Koulutus on keino varmistaa tulityöammattilaisten työturvallisuus. Pätevyys on välttämätön tilapäisellä tulityöpaikalla. Valikoimassa myös kertauskoulutus. Tulityökortin myöntää SPEK.
Katso tiedot täältä
Kiinteistön palo- ja
poistumisturvallisuus koulutus
Kiinteistön palo- ja poistumisturvallisuus koulutus on toimialariippumaton. Koulutus sisältää kiinteistön turvakartoituksen ja alkusammutusharjoituksen koko henkilökunnalle. Alle 100 hlö koulutus on kestoltaan 2 t ja alle 600 hlö 4t.
Katso tiedot täältä
Vaarallisten aineiden koulutukset
Tarjoamme kattavan valikoiman tasokkaita, monipuolisia ja käytännönläheisiä vaarallisten aineiden käsittelyyn, pakkaamiseen, kuljetukseen sekä kemikaaliturvallisuuteen liittyviä koulutuksia maalla, merellä ja ilmassa.
Katso tiedot täältä

Lisätietoa koulutuksesta

ATEX-koulutus on tärkeä osa työturvallisuutta ja ammattitaidon ylläpitämistä.

ATEX-työolosuhdedirektiivin mukaan työnantajien ja heidän edustajiensa tulee noudattaa työolosuhdesäädöksiä, jos työntekijät voivat altistua räjähdysvaaralle. Säädökset koskevat Ex-tiloissa työskenteleviä ja niitä, jotka rakentavat tai suunnittelevat tällaisia tiloja. Räjähdysvaaran riski on olemassa, mikäli tilassa käsitellään palavia, nesteitä, kaasuja, kemikaaleja tai työskentelyssä muodostuu pölyjä, jotka voivat reagoidessaan aiheuttaa räjähdyksen.
Työnantajan tulee tarjota asianmukaista opetusta räjähdyssuojelusta työntekijöille, mikä parantaa turvallisuustietoisuutta ja vähentää onnettomuuksia ja vahinkoja. Työnantaja vastaa henkilöstön osaamisesta ja osaamisen todentamisesta. ATEX-direktiivi määrittelee, mitä laitteita voidaan käyttää eri Ex-tiloissa ja olosuhteissa. Laitesäädökset koskevat myös laitteiden markkinoille saattajia (mm. maahantuoja, jälleenmyyjä) ja valmistajia.

Yrityskohtainen ATEX-koulutus -ryhmälle

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Koulutuksen ajankohdan ja toteutusmuodon sekä paikan voit valita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Ryhmäkoulutuksen hinta:
2000 €+alv/webinaari
2500€+alv/lähikoulutus


Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

ryhmäkoulutus1920px
Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta