Katso pikapalopostin tarkastus- ja koeponnistusvideot

kirjoittaja Tarja Vilmi
1 min lukuaika
8.6.2017 8:43

Pikapalopostien toimintakunnosta vastaa kiinteistön omistaja, haltija tai toimenharjoittaja. Useimmiten vastuu on kiinteistön omistajalla, mikäli vuokrasopimuksessa tätä ei ole toisin määritelty. 

Käytännössä vastuu pikapalopostien toimintakunnosta tarkoittaa sitä, että vastuuhenkilö huolehtii siitä, että tarkastukset ja koeponnistukset tapahtuvat säännöllisesti ja että ne tekee pikapalopostien kunnossapitoon ja huoltoon pätevöitynyt henkilö. Pikapalopostit täytyy tarkastaa vuoden välein ja koeponnistaa viiden vuoden välein standardin SFS-EN 671-3 ohjeistuksen mukaisesti. 

Katso havainnolliset videot ja tiedät miten homma tehdään! 

Pikapalopostien tarkastus- ja koeponnistusvideoiden avulla sekä kiinteistön omistaja, paloturvavastaava että varsinaisen tarkastus- ja koeponnistustyön tekijät voivat varmistaa, että tehtävät suoritetaan juuri niin kuin pitää. Huolellisuus huoltotoimenpiteiden suorittamisessa lisää paloturvallisuutta ja alentaa kiinteistön paloturvallisuuteen liittyviä riskejä merkittävästi.

 

 

Lataa myös havainnollinen Pikapalopostien huolto-opas, jonka avulla sekä kiinteistön paloturvallisuudesta vastaavat että pikapaloposteja huoltavien yhtiöiden ammattilaiset tietävät miten toimia:

Lataa-pikapalopostien-huolto-opas

Tilaa uutiset sähköpostiisi