Pikapalopostin valinta on nyt helppoa

kirjoittaja Tarja Vilmi
1 min lukuaika
13.3.2018 8:45

Nykyaikainen pikapaloposti on tehokas alkusammutusväline. Tavallisesti pikapaloposteja sijoitetaan julkisiin tiloihin kuten hotelleihin, kouluihin ja sairaaloihin. Ne sopivat erinomaisesti myös erilaisiin toimitiloihin: teollisuusrakennuksiin, toimistoihin, varastoihin ja autohalleihin. Pikapaloposti kuuluu paikkoihin, joissa on A-paloluokan eli hehkupalon vaara ja joissa halutaan varmistaa sammutteen riittävyys. 

Laadukas, säännöllisesti tarkastettu ja koeponnistettu pikapaloposti sopii erinomaisesti osaksi kiinteistön paloturvallisuusratkaisua:

  • Pikapalopostia on helppo käyttää
  • Sammuttaminen on jatkuvan vesivirran ansiosta tehokasta
  • Vesi on sammutteena ympäristöystävällinen
  • Oikein kunnossa pidettynä laitteistolla on pitkä elinkaari
  • Laitteisto on kiinteä osa rakennusta, joten sen sijainti on aina tiedossa

Pikapalopostin vaatimukset ja vaihtoehdot

Nyt erilaisiin kohteisiin sopivan pikapalopostin valinta on helppoa, sillä Pikapalopostin valintaopas kokoaa yhteen ajan tasalla olevan tiedon pikapaloposteja koskevista viranomaisvaatimuksista, tuoteominaisuuksista, valintakriteereistä sekä suunnittelua helpottavista työkaluista. Opas sisältää tietoa myös saneerauskohteiden pikapalopostivaihtoehdoista.

Varmista, että pikapaloposti täyttää rakennustuotedirektiivin 305/2011 ja on CE-merkitty. CE-merkinnän voi saada pikapalopostille, jonka letku on halkaisijaltaan joko 19 mm tai 25 mm ja maksimipituudeltaan 30 m.

Pikapalopostien valmistusstandardia tiukennettiin vuonna 2012. Voit varmistaa standardivaatimuksen täyttymisen standardimerkinnän lopussa olevasta vuosiluvusta. Pikapalopostin täytyy olla valmistettu standardin EN 671-1:2012 mukaan.

Pikapaloposteista on saatavilla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Perustuotteiden lisäksi kohteeseen voidaan valita erikoismalleja, mm. vuotovarmennetut -, lämmitettävät - ja palosuojatut pikapalopostit. Pikapalopostin valintaopas helpottaa sekä suunnittelijan että asentajan työtä. Suunnittelijaa auttavat myös MagiCloud-kirjastosta löytyvät pikapalopostien MagiCAD-mallinnokset.  

Tiesitkö, että Presto tekee myös pikapalopostien käyttöönottotarkastukset kaikkien valmistajien malleille!

Lataa Pikapalopostin valintaopas:

Lataa-opas-pikapalopostin valintaan

 

Tilaa uutiset sähköpostiisi