Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h

Sähköalan hätäensiapukurssi 4h -verkkokurssi on suunnattu sähköalan ammattilaisille. Kurssi täyttää SFS 6002 -standardin sekä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (TUKES) mukaiset sisältövaatimukset sähkötapaturmien ensiapuun. Ensiapukoulutuksen suorittanut tietää, miten toimia sähkötapaturman sattuessa sekä hätäensiapua vaativissa tilanteissa. Verkkokurssin suorittamisen voit aloittaa heti tilauksen jälkeen. Kurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa.

Palvelemme sinua
ryhmäkoulutusten tilauksissa

TILAUKSET & TARJOUSPYYNNÖT
 
 010 3877 200
Sähkötyön-hätä-ensiapukurssi

Kurssin kuvaus 

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h keskittyy sähkön aiheuttamiin tapaturmiin ja palovammoihin. Kurssisisältö kattaa myös ruhje- ja viiltohaavat sekä elottoman henkilön peruselvytyksen. Kurssi suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa. Ensiapukurssi on toteutettu yhteistyössä Suomen Ensiapukoulutus Oy:n kanssa.

SFS 6002 -standardin mukaisesti sähkötöissä on tärkeää varmistaa ensiapuvalmius sähkön aiheuttamissa onnettomuuksissa. Ensiapuvalmiutta koskeva yleissäädös sisältyy työturvallisuuslakiin. Kaikki, jotka osallistuvat ammattitaitoa vaativiin sähkötöihin, tarvitsevat ensiapukoulutuksen. Vaatimus koskee sähköalan ammattihenkilöiden lisäksi: työnjohtoa, käytön johdon esihenkilöitä ja avustamaan perehdytettyjä henkilöitä. 

Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka tekevät ammatikseen sähköön liittyviä töitä. Hätäensiapukurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista ensiavusta. Ensiapuvalmiuksia ja elvytystaitoja on pidettävä yllä, joten kurssi soveltuu hyvin myös taitojen kertaamiseen.

Koulutuksen kesto

Noin neljä (4) tuntia, yksilöllisen suoritusnopeuden mukaisesti. 

Verkkokurssi tulee suorittaa loppuun 12 kk sisään ostosta.

Pätevyyden voimassaolo

3 vuotta. 

Hinta

Verkkokurssi: 99 € + alv 24%

Kelakorvattavat:

 • Webinaarit
 • Lähikoulutukset

Ammattipätevyys

Kurssista ei saa kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää. Yli 8 tunnin webinaari- tai lähikoulutuksena suoritetusta ensiapukurssista voi saada pätevyysmerkinnän (1 kpl). 

Koulutuksen sisältö

 • Sähkötapaturmat
 • Sähkön aiheuttaman vammat ja palovammat
 • Pienjännite- ja suurjännite tapaturmassa toimiminen
 • Tajuttoman henkilön ensiapu
 • Elottoman henkilön elvytys ja sydäniskurin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Tavallisimmat sairauskohtaukset
  • aivoverenkierron häiriöt
  • sokeritauti
  • rintakipu
  • kouristuskohtaus
  • astma
  • anafylaktinen sokki
  • verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erilaisten haavojen ensiapu
  • viiltohaavat ja ruhjevammat
  • muut haavatyypit
 • Päänvammat, jotka aiheutuvat iskusta tai putoamisesta
 • Ryhmäkoulutuksissa painopisteet voidaan räätälöidä ryhmän olosuhteiden mukaan
Ensiavun peruskurssi 16h
Peruskurssi opettaa kattavat ensiaputaidot arkeen sekä onnettomuuksiin.
Katso tiedot täältä
Hätäensiapukurssi 8h
Ensiapukoulutus on saatavana myös kattavamapana kahdeksan tunnin hätäensiapukurssina.
Katso tiedot täältä

Lisätietoa koulutuksesta

Hätäensiapukurssi opastaa sinua toimimaan äkillisissä henkeä uhkaavissa tilanteissa.

Opiskele sähkötyön ammattilaisille suunnattu hätäensiapukurssi ketterästi ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssi suoritetaan älylaitteella verkossa. Suorittamisen voi aloittaa heti tilauksen jälkeen. Kurssi tulee olla suoritettu 12 kk sisällä ostosta. Kurssi on mahdollista suorittaa osissa, kunhan jatkat opiskelua samalla älylaitteella. Tyypillinen suoritusaika on noin 4 tuntia riippuen yksilöllisestä suoritustahdista. Verkkokurssissa on runsaasti käytännön harjoituksia ja havainnollistavia esimerkkivideoita, joissa hyödynnetään kotoa löytyviä tarpeita.

Koulutuksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ensihoitoalan ammattilaiset, ja sen ohjeet perustuvat Euroopan elvytysneuvoston (ERC) suosituksiin ja kansallisiin käypä hoito -suosituksiin. Koulutussisällössä on huomioitu työturvallisuuslaki ja sähköturvallisuusstandardi SFS 6002 ehdot mukaiset vaatimukset. 

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Yli kahdeksan tunnin ensiavun koulutuksemme soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkinnän jatkokoulutusta. Kurssi tulee olla suoritettu, joko lähi- tai webinaaritoteutuksessa. Itsenäiset verkkototeutukset, syventävät tai alle 8 tunnin mittaiset ensiapukurssit eivät sovellu osaksi ammattipätevyysmerkintää.

Ensiapukortin päivittäminen

Suosittelemme ensiaputaitojen kertaamista kolmen vuoden välein.

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4 h -pätevyyden voi päivittää käymällä kurssin uudelleen. Pätevyys on voimassa kolme vuotta.

Näin osallistut verkkokurssille

Tilaa ensiapukurssi. Kurssin voi aloittaa heti oston jälkeen. Onnistuneen oston jälkeen saat vahvistusviestin ja kirjautumistunnukset ohjeineen verkko-oppimisalustalle. 

Pääset oppimisympäristöön internet-yhteydellä varustetulla älylaitteella (esim. tietokone, tabletti tai mobiililaite). Erillisiä Latauksia tai asennuksia ei tarvita. Suorittaaksesi kurssin, varmista, että älylaitteellasi on uusin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Oppimisalusta tukee heikosti Explorer-selainta, jonka vuoksi sen käyttö ei suositella.

Kurssin voi suorittaa yhdeltä istumalta tai opiskella osissa. Edistymisesi tallennetaan järjestelmään. Voit jatkaa opintoja siitä, mihin edellisellä kerralla jäit. Kurssilla on käyttöaikaa 12 kk ostosta, jonka puitteissa se tulee suorittaa loppuun. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa opiskelua tästä linkistä: Omat kurssit.

Kelakorvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. 
Ensiapukoulutus on olennainen osa ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa. Työnantajat ovat oikeutettuja korvaukseen työterveyshuollon ja sairaanhoidon välttämättömistä ja kohtuullisista kustannuksista. Näihin kustannuksiin lukeutuvat myös työntekijöiden ensiapukoulutuksen järjestämisestä aiheutuvat kulut. Kelakorvauksen suuruus voi olla jopa 60% koulutuksen hinnasta. Kaikki ensiapukurssimme täyttävät KELAn vaatimukset:

 • Korvauksen hakemisen edellytyksenä on, että lakisääteinen terveydenhuolto toteutuu yrityksessä.
 • Työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa tulee olla maininta, että henkilöstölle järjestetään ensiapukoulutusta. Huomioithan, että ensiapukoulutusta ei tarvitse hankkia työterveysasemaltanne korvauksen saamiseksi.
 • Ensiapukurssin kouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) | Kaikilla Preston ensiapukouluttajilla on tämä pätevyys
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAn tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajan tulee hakea korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Yrittäjien on haettava korvausta 6 kk:n kuluessa laskun maksusta.

Yrityskohtainen Sähkötyön hätäensiapukurssi 4 h -ryhmäkoulutus

 
Valitse ryhmällesi
sopivin koulutusmuoto
YHDITELMÄKOULUTUS
VERKKOKURSSI
LÄHIKOULUTUS
WEBINAARI
 

 

Ryhmäkoulutus on erinomainen valinta, kun osallistujia on useita. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa esimerkiksi itsenäisen verkko-opiskelun ja tilauskoulutuksen yhdistelmällä. Näin ryhmän henkilöt voivat opiskella taitoja omaan tahtiin verkossa ja harjoitella yhdessä käytännön taitoja ammattilaisen johdolla paikan päällä.  Koulutuksen ajankohta, toteutusmuoto sekä paikka ovat valittavista. Ryhmäkoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai Preston koulutustiloissa ympäri Suomen. Sisällössä huomioimme yrityksesi tarpeet, olosuhteet ja toimialasi riskit. 

Hinta: 720 €/ryhmä (max.15 hlö)

Todistukset ja rekisteröintikulut veloitamme erikseen. (10 €/osallistuja + valinnainen muovikortti 10€/hlö)

Pyydä tarjous ja tilaa ryhmäkoulutus soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Aloitetaan suunnittelu yhdessä!

 010 3877 200

 koulutus@presto.fi

Business man in a presentation pointing in the screen
TÄYDENNÄ OMAA TAI RYHMÄSI OSAAMISTASI

Koulutuksen käyneet

tilasivat myös näitä kursseja

 

Ota yhteyttä

Palvelemme teitä ryhmäkoulutusten tilauksissa ja autamme yksittäisissä kurssivarauksissa. 

 010 326 7712

 koulutus@presto.fi

savinglives300-x-300px

Pyydä tarjous ryhmäkoulutuksesta

Lue lisää koulutuksista

Blogi

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

Preston Työturvallisuuskoulutus vai Työturvallisuuskortti®koulutus?

11.10.2022 11:19 3 min read