Media

Presto Paloturvallisuus Oy on osa ruotsalaista Presto-konsernia, joka valmistaa ja huoltaa paloturvalaitteita ja -varusteita Pohjoismaiden markkinoilla. Vuonna 1959 perustetun perheyrityksen palveluksessa on lähes 700 paloturva-alan ammattilaista pohjoismaissa. Suomessa Presto toimittaa korkealaatuisia paloturvatuotteita sekä huolto- ja koulutuspalveluita omien toimipisteidensä n 50 paloturva-alan ammattilaisen voimin.

Mediakontakti: Tarja Vilmi / Myynti- ja markkinointijohtaja / 010 3877 215 / tarja.vilmi@presto.fi

 

21.10.2021

Presto jatkaa panostamistaan koulutukseen - Suomen johtava turvallisuuskouluttaja Alertum on nyt osa Prestoa

=> Lue lisää


20.9.2021

Suomen markkinoiden johtavasta koulutusyrityksestä Suomen Ensiapukoulutus Oy:stä tulee osa Prestoa

 

 

 

 

 

 

 

=> Lue lisää


28.10.2020

Sammutinhuolto Saari Oy siirtyi 27.10.2020 solmitussa yrityskaupassa osaksi Presto-konsernia

Lue lisää =>


17.6.2020

Presto Paloturvallisuus oy laajenee Etelä-Pohjanmaalla - Sammutinhuolto Tiisjärvi Oy osaksi Prestoa

 

Presto Paloturvallisuus Oy otti uuden askeleen kasvumatkallaan 16.6.2020 Sammutinhuolto Tiisjärvi Oy:n liittyessä osaksi Presto-konsernia.  

Lataa lehdistötiedote tästä >>

 

20.12.2019

Pauli Moilanen sulautuu Presto Paloturvallisuus Oy:hyn

 

Pauli Moilanen Oy sulautuu Presto Paloturvallisuus Oy:hyn 1.1.2020. Yhdistyminen ei vaikuta yrityksen toimintaan vaan Pauli Moilasen palvelut pysyvät samoina ja henkilöstö entisellään.

Palo- ja pelastuskalustojen sekä työturvallisuuspalveluiden erityisasiantuntija Pauli Moilanen Oy sulautuu osaksi Presto Paloturvallisuus Oy:tä 1.1.2020. Pauli Moilanen on ollut Presto Paloturvallisuuden omistuksessa keväästä 2016 lähtien.

“Olemme jatkossakin alueellinen, erityisesti Pohjois-Suomen asiakkaita palveleva, paloturvatalo”, aluejohtaja Maunu Laikari kertoo.

”Pauli Moilanen ja sen henkilöstö on ollut yritystemme arjessa osa Prestoa jo pidemmän aikaa. Yhdistyminen poistaa turhia hallinnollisia päällekkäisyyksiä. Tavoitteemme on olla valtakunnan paras ja osaavin paloturvallisuuspalveluita tarjoava yritys. Yhdistymien on luonteva askel kohti tavoitettamme. Yhdistämällä voimavaramme pystymme jatkamaan kasvua yhtenä tiiminä sekä tarjoamaan asiakkaillemme parasta osaamista koko Suomessa”, kertoo toimitusjohtaja Jari Kortelainen.

 

Lisätiedot:

Presto Paloturvallisuus Oy/Pauli Moilanen Oy, Toimitusjohtaja Jari Kortelainen – 010 3877 201

Pauli Moilanen Oy, Aluejohtaja Maunu Laikari – 044 700 8805

 

Lataa tiedote tästä >>


26.11.2018

Uusi Presto LB6 litiumakkusammutin sammuttaa tehokkaasti litiumakkuja sisältävien elektronisten laitteiden palot

Presto on kehittänyt uuden Presto LB6 litiumakkusammuttimen, joka myös jäähdyttää.

Litiumioniakkuja sisältäviä laitteita on ympärillämme suurimman osan päivästä - töissä ja kotona. Puhelimissa jaLitiumakkupalosammutin_Presto_LB6-020896-167
tietokoneissa. Autoissa ja konttoreissa. Akkujen pieneen kokoon pakattu suuri energiamäärä luo uusia
käyttömahdollisuuksia sekä asettaa rajoituksia niiden käsittelyyn. Rakenteensa vuoksi litiumioniakulla ontulipaloriski, mikäli se altistuu esimerkiksi ulkoiselle vauriolle tai ylilataukselle.Tällöin on tärkeää tietää kuinka ja millä välineillä palo tulisi sammuttaa. Jauhe- ja vaahtosammuttimet eivät sovellu palon sammuttamiseen huonon jäähdytyskapasiteettinsa vuoksi. Preston on kehittänyt uuden Presto LB6 litiumakkusammuttimen, joka myös jäähdyttää.

Yhteystiedot lisätietoja varten:
Tarja Vilmi, Presto Paloturvallisuus Oy:n Myynti- ja markkinointijohtaja, puh: 010 3877 215

Liite/lisätiedot: Lehdistötiedote.

LI-ioni jäädyttäminen kuva 2-pieni

Lataa tiedote tästä

Litiumakkupalosammutin_Presto_LB6


5.11.2018

Presto-konserni vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden johtavana paloturvallisuustoimijana

Presto Paloturvallisuus Oy:n emoyhtiö Presto Brandsäkerhet Ab on ostanut pohjoisruotsalaisen palontorjunta- ja paloturvallisuusalan yrityksen Aptum Ab:n. Tällä kaupalla syntyvän Pohjoismaiden johtavan paloturvallisuusalan konsernin pääomistajaksi ja tulevaisuuden kasvun mahdollistajaksi on kutsuttu Adelis Equity Partners. Presto Brandsäkerhet Ab:n perustaja Anders Danielson sekä Aptumin perustajat jatkavat Presto-konsernin suuromistajina.

”Nämä yritysjärjestelyt tuovat myös meille Suomeen hyvän ja vakaan pohjan jatkaa kasvuamme yritysten paloturvallisuuden kokonaispalvelujen tarjoajana”, sanoo Presto Paloturvallisuus Oy:n toimitusjohtaja Jari Kortelainen.

Yhteystiedot lisätietoja varten:
Jari Kortelainen, Presto Paloturvallisuus Oy:n toimitusjohtaja, puh: 010 3877 201

Liite/lisätiedot: Lehdistötiedote Presto Brandsäkerhet Ab 5.11.2018

Presto-Logot-1                                  aptum logo

Lataa tiedote tästä


27.10.2016

Presto mukana tukemassa Joonas Mäkipellon lauanvedon ME-tavoitetta

 Lataa tiedote tästä


19.9.2016

Uusi Lastensairaala 2017 - hanke saa laadukkaan alkusammutuskaluston

 Lataa tiedote tästä

 

 UusiLastensairaala2017_logo_OIKEA_CMYK.jpg

 


9.6.2016

Löylyn käsisammuttimet valittiin yhdessä asiakkaiden ja toiminnan turvallisuutta ajatellen

Lataa tiedote tästä

_Presto_sammuttimet_loyly_.jpg

 

 


27.4.2016

Varmista matkailuajoneuvosi paloturvallisuus – nyt on sen aika

Lataa tiedote tästä

 

 

14.4.2016

Presto Paloturvallisuus kasvaa Pohjois-Suomessa ostamalla Pauli Moilanen Oy:n

Kaksi paloturvallisuusalan perheyritystä yhdistää voimansa varmistaakseen asemansa alan johtavana palveluntarjoajana Pohjois-Suomen alueella. Kolmannen polven perheyritys Pauli Moilanen siirtyy ruotsalaisen perheyritys Preston omistukseen ja saa näin lisää resursseja kasvunsa ja kehityksensä tueksi.

Lähes 50 vuotta Oulussa toiminut perheyritys Pauli Moilanen Oy siirtyy Presto Paloturvallisuus Oy:n omistukseen 14.4.2016 solmitun yrityskaupan myötä. Yritysten taustat sekä tuote- ja palveluvalikoima täydentävät toisiaan, ja kauppa vahvistaa merkittävästi Preston asemaa Suomen paloturvallisuusalan markkinoilla. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto Suomessa tulee olemaan yli 6 miljoonaa euroa.

Pauli Moilanen Oy jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja henkilöstöllään. Paikallisesta operatiivisesta toiminnasta tulee vastaamaan myyntipäällikkö Maunu Laikari. Toimitusjohtaja ja omistaja Riikka Moilanen siirtyy pois yhtiön palveluksesta ja uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään Presto Paloturvallisuus Oy:n toimitusjohtaja Mauri Mettälä.
 
“Olen todella iloinen voidessani varmistaa hyvässä kunnossa olevalle perheyrityksellemme tilaisuuden vahvistaa asemaansa Oulun seudulla. Suuremman perheyrityksen toimintakulttuuri ja leveämmät hartiat sopivat erinomaisesti yrityksemme kasvutavoitteisiin”, Riikka Moilanen kertoo.

“Pauli Moilanen Oy on Prestolle luonteva askel alueelliseen kasvuun Pohjois-Suomessa”, sanoo Mauri Mettälä. “Yritys on jo alueellisesti merkittävä toimija palokalustopuolella ja vahvistamme sitä edelleen. Jatkossa tulemme panostamaan voimakkaasti myös kiinteistöjen paloturvallisuuden huolto- ja koulutuspalveluiden kehittämiseen.”


Lisätiedot:
Presto Paloturvallisuus Oy, Toimitusjohtaja Mauri Mettälä, puh. 010 3877 201
Pauli Moilanen Oy, Toimitusjohtaja Riikka Moilanen, puh. 050 462 8026

Logot:

Lataa logo - Presto >>
Lataa logo - P.Moilanen >>


11.2.2015

Presto Eco tuo sisäsiistiä sammutustehoa työpaikoille ja koteihin

Uusi Presto Eco -vaahtosammutintuotelinja haastaa tehollaan ja käyttöominaisuuksillaan yleisesti käytössä olevat jauhesammuttimet. Nykyaikainen Presto Eco on sammutusteholtaan yhtä tehokas kuin vastaavankokoinen jauhesammutin, ja se on helppo ja turvallinen käyttää. Lisäksi Presto Eco -sammuttimille on myönnetty Euroopan johtava Milieukeurympäristösertifikaatti.

Valitse lämpimiin sisätiloihin järkevä vaahtosammutin

Oikean sammuttimen valinta on ratkaisevaa kaikkialla missä tulipalolta turvataan ihmisiä, koneita, laitteita ja irtaimistoa. Tilaan ja sen käyttöön sopivan sammutustehon lisäksi huomio kannattaa kiinnittää sammuttimen toimintatapaan sekä käytön jälkien siivottavuuteen.

Sammutusvaahdon siivoaminen on huomattavan helppoa ja edullista verrattuna jauhesammuttimen aiheuttamaan sotkuun. Vaahto ei leviä ympäriinsä kuten jauhesammute, joka aiheuttaa usein suuria ongelmia esimerkiksi teknisille laitteille. Näin tilat ja laitteet saadaan nopeasti ja pienillä siivouskuluilla uudestaan käyttöön, jos tuli ei ole ehtinyt niitä vahingoittaa.

Presto Eco -vaahtosammutin sopii hyvin lämpimiin sisätiloihin: esimerkiksi toimistoihin, teollisuuteen, julkisiin tiloihin kuten hotelleihin, sairaaloihin ja kouluihin sekä yksityiskoteihin. Se on moderni AB-paloluokan sammutin, joka sammuttaa sekä hehkupaloja että neste-ja öljypaloja - mukaan lukien sähkölaitepalot. Sammuttimesta on saatavilla useita eri teholuokkia 6 ja 9 litran sammutemäärillä.

Helppo ja turvallinen käsisammutin pelastaa siististi

Tulipalo on aina yllättävä tilanne, joten alkusammutusvälineiden täytyy olla aina käyttökunnossa, nopeasti saatavilla ja helppoja käyttää. Sammutustilanteessa vaahtosammutin on jauhesammutinta turvallisempi, sillä se ei peitä näkyvyyttä kuten pölyävä jauhesammutin. Sammute on siksi myös helpompi kohdistaa palon lähteeseen.

Lisäksi vaahtosammuttimen toiminta-aika on kaksinkertainen vastaavankokoiseen jauhesammuttimeen verrattuna. Näin kokemattomatkin sammuttajat ehtivät turvallisesti estää palon leviämisen.

Presto Eco säästää myös ympäristöä

Presto Ecossa käytetty uuden sukupolven sammute on kehitetty tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä ajatellen. Tuote onkin saanut Euroopan johtavan käsisammuttimille myönnettävän Milieukeur-ympäristösertifikaatin. Se tarkoittaa, että sammutinaineessa on korkeintaan 0,04 % ympäristölle haitallisia fluoritensidejä. Presto Eco -tuotevalikoimaan kuuluu myös täysin fluoritensidittömiä A-luokan sammuttimia, jotka sopivat sisätiloihin joissa neste- tai öljypalon vaaraa ei ole.

Sen lisäksi, että Preston tuotekehitys on saavuttanut konkreettisia tuloksia vaahtosammuttimien ympäristövaikutusten minimoisessa, Presto Paloturvallisuus Oy varmistaa mahdollisimman pienen ympäristöjäljen toimittamalla kaikki vanhentuneet sammutusnesteet jätteenkäsittelylaitokselle ammattilaisten hävitettäväksi.

Lisätiedot: Presto Paloturvallisuus Oy, Myynti- ja markkinointijohtaja Tarja Vilmi, puh 010 3877 215 

Kuvat:

Presto S9 Eco Ultra-55A233B
vaahtosammutin

 Presto S6 Eco Ultra-43A183B
 vaahtosammutin

 Presto S6 Eco Green-43A
 nestesammutin

 

 

Presto Eco-kuvituskuva
 
 


 Presto Mielieukeur-logo
 
 
 Presto-logo
     
 
Sammutustilanne vaahtosammutin
Jälkisiivous-vaahtosammutin
Jälkisiivous vaahtosammutin
 
Sammutustilanne jauhesammutin
 
 Jälkisiivous jauhesammutin

 

Ota yhteyttä